Sushi DIY: Το σούσι είναι υγιεινό και νόστιμο. Εδώ είναι 5 βασικά συστατικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε σούσι στο σπίτι.
Λάτρεις του σούσι, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σούσι στις 18 Ιουνίου 2023. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γιορτάσετε; Αν μας ρωτάτε, θα αξιοποιούσαμε στο έπακρο την περίσταση φτιάχνοντας το νέο-αγαπημένο μας πιάτο στο σπίτι. Παραδόξως, δεν είναι δύσκολο έργο αφού ακολουθήσετε τη διαδικασία με τη σωστή σειρά και έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα συστατικά. Το σούσι είναι υγιεινό και νόστιμο. Εδώ είναι 5 βασικά συστατικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε σούσι στο σπίτι.
Ρύζι Σούσι
Είναι το πιο βασικό στοιχείο κάθε είδους σούσι. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ρύζι σούσι – ένα ρύζι με κοντές κόκκους – που είναι ειδικά σχεδιασμένο για να του δίνει μια πυκνή κολλώδη υφή και άμυλο για να μπορεί να συγκρατεί όλα τα συστατικά μαζί. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ρύζι με κοντόκοκκο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και μεσαίου κόκκους ρύζι.
Bamboo Sushi Mat
Το χαλάκι είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να φτιάξετε σούσι και να του δώσετε το επιθυμητό στρογγυλό σχήμα. Όλα τα συστατικά τοποθετούνται σε ένα χαλάκι σούσι από μπαμπού, το οποίο τυλίγεται σφιχτά για να διαμορφώσει το σούσι και να το βοηθήσει να παραμείνει ανέπαφο. Ενώ πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πλαστική μεμβράνη και άλλα τεχνάσματα για να φτιάξουν σπιτικό σούσι, τίποτα δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο ένα σωστό χαλάκι σούσι από μπαμπού.
Φύκια (Nori)
Εάν φτιάχνετε ένα ρολό σούσι, το οποίο ονομάζεται επίσης makizushi, χρειάζεστε το βρώσιμο φύλλο φυκιών (nori) για να το τυλίξετε. Το λεπτό φύλλο nori τοποθετείται πρώτα σε ένα χαλάκι σούσι από μπαμπού και χρησιμοποιείται ως βάση πάνω στην οποία αλείφεται το ρύζι και επικαλύπτεται με τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια τυλίγονται όλα για να γίνει το σούσι ρολό maki.
Φρέσκα ψάρια ή λαχανικά
Το καλύτερο μέρος του σπιτικού σούσι είναι ότι μπορείτε να το φτιάξετε με τα συστατικά της επιλογής σας, τα οποία μπορεί να είναι φυτικά ή μη. Αλλά είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε φρέσκα ψάρια ή λαχανικά που δίνουν στο σούσι μια φρέσκια αίσθηση και υπέροχη γεύση.
Σάλτσα σόγιας και Wasabi
Το Sushi είναι καλύτερο να το πιείτε βουτώντας το σε σάλτσα σόγιας. Το Wasabi είναι ένα άλλο συνοδευτικό που προσθέτει πικάντικο και πικάντικο στο σούσι σας. Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να προσθέσετε για μια υγιεινή εμπειρία είναι το τζίντζερ τουρσί. Μπορείτε να προμηθευτείτε όλα αυτά τα συστατικά στο διαδίκτυο για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την περιπέτεια παρασκευής σούσι.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube