Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Strudel Βερίκοκο: Ένα απολαυστικό επιδόρπιο για όλους όσους αγαπούν τα βερίκοκα

Strudel Βερίκοκο: Ένα απολαυστικό επιδόρπιο για όλους όσους αγαπούν τα βερίκοκα

Strudel Βερίκοκο: Το στρούντελ βερίκοκου είναι ένα πεντανόστιμο ζύμη που συνδυάζει την πικρή γεύση των βερίκοκων με τις γλυκές και λεπιές στρώσεις ζύμης στρούντελ. Αυτό το παραδοσιακό επιδόρπιο είναι δημοφιλές στην κουζίνα της Κεντρικής Ευρώπης


Το στρούντελ βερίκοκου είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό που συνδυάζει την πικρή γεύση των βερίκοκων με τις γλυκές και λεπτές στρώσεις ζύμης στρούντελ. Αυτό το παραδοσιακό επιδόρπιο είναι δημοφιλές στην κουζίνα της Κεντρικής Ευρώπης, ιδιαίτερα στην Αυστρία και τη Γερμανία, και είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Ακολουθεί μια απλή συνταγή και μερικές συμβουλές για να φτιάξετε ένα λαχταριστό στρούντελ βερίκοκου.

Συστατικά

Για τη ζύμη στρούντελ:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό, χλιαρό
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

Για τη γέμιση:

  • 1 1/2 κιλό φρέσκα βερίκοκα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το λάδι και το ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Σκεπάζουμε με ένα υγρό πανί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βερίκοκα σε φέτες, τη ζάχαρη, την τριμμένη φρυγανιά, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, την κανέλα, τις σταφίδες (αν χρησιμοποιούμε) και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνω στην άκρη.

Ανοίγουμε τη ζύμη:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Τοποθετήστε μια μεγάλη πετσέτα κουζίνας σε μια επίπεδη επιφάνεια και πασπαλίστε την με αλεύρι.
Ανοίγουμε τη ζύμη στην πετσέτα και στη συνέχεια την απλώνουμε απαλά με τα χέρια μας, δουλεύοντας από το κέντρο προς τις άκρες, μέχρι να γίνει πολύ λεπτή και διάφανη. Θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει την πετσέτα.

Συγκεντρώστε το Στρούντελ:

Αλείφουμε την τεντωμένη ζύμη με λιωμένο βούτυρο. Απλώστε τη γέμιση βερίκοκου ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας ένα περίγραμμα 1 ίντσας γύρω από τις άκρες.
Χρησιμοποιώντας την πετσέτα για βοήθεια, κυλήστε απαλά τη ζύμη σε σχήμα κορμού, ξεκινώντας από μια από τις κοντές πλευρές. Τυλίξτε τις άκρες και τοποθετήστε το στρούντελ με τη ραφή προς τα κάτω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήστε το Στρούντελ:

Αλείψτε το πάνω μέρος του στρούντελ με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Σερβίρισμα:

Αφήστε το στρούντελ να κρυώσει λίγο πριν το κόψετε. Σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και ίσως μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί.

Χρησιμοποιήστε φρέσκα βερίκοκα: Τα φρέσκα βερίκοκα παρέχουν την καλύτερη γεύση και υφή. Εάν είναι εκτός εποχής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα βερίκοκα εμποτισμένα σε ζεστό νερό για να τα ενυδατώσετε. Τεντώστε τη ζύμη προσεκτικά: Το κλειδί για ένα καλό στρούντελ είναι μια πολύ λεπτή ζύμη. Πάρτε το χρόνο σας και να είστε ευγενικοί για να αποφύγετε το σκίσιμο. Πειραματιστείτε με τις γεμίσεις: Ενώ τα βερίκοκα είναι νόστιμα, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλα φρούτα όπως μήλα, κεράσια ή δαμάσκηνα για ποικιλία. Το στρούντελ βερίκοκου είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που αναδεικνύει την αρμονία των τάρτων βερίκοκων και της γλυκιάς, βουτυράτης ζύμης. Απολαύστε αυτό το κέρασμα με την οικογένεια και τους φίλους σας για μια ειδική περίσταση ή απλώς ως ένα ανακουφιστικό σπιτικό επιδόρπιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Muffins cheescake φράουλα με τραγανό κραμπλ

Ποιο είναι το καλύτερο καλοκαιρινό γλυκό;

Κέικ με καρύδια και σταφίδες: Μια νοσταλγική σπιτική λιχουδιά

Ιαπωνικά Pancakes: Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φακές: Οι φακές ως μια υπερτροφή για τα οστά

Φακές: Εντάσσοντας τις φακές στην εβδομαδιαία διατροφή μας, μπορούμε να παρέχουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δομή και τη λειτουργία των οστών.

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Close Icon