Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Strudel μανιταριών: Μια εύκολη συνταγή με ένα αλμυρό twist στο αγαπημένο μας γλυκό στρούντελ

Strudel μανιταριών: Μια εύκολη συνταγή με ένα αλμυρό twist στο αγαπημένο μας γλυκό στρούντελ

Strudel μανιταριών: Αν και το strudel συχνά το συνδυάζουμε με γλυκές γεύσεις, με μήλο και κανέλα, αυτή εδώ η συνταγή απογειώνει την τραγανή ζύμη με μια αλμυρή γέμιση μανιταριών και αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό σε γιορτινά τραπέζια.


Το strudel γνωρίζουμε ότι είναι γλυκό αρτοσκεύασμα με γεμιστή ζύμη. Συνήθως, έχει ως βάση του το μήλο και συνδυάζεται υπέροχα με σταφίδες, κουκουνάρι και κανέλα. Σήμερα, όμως, θα μάθεις πως η γέμιση του strudel δεν χρειάζεται να είναι μόνο γλυκιά! Αν επιθυμείς ένα αλμυρό σνακ για τη δουλειά, φτιάξε τη γέμισή σου με μανιτάρια! Είναι η ιδανικότερη επιλογή, καθώς δεν έχουν θερμίδες και είναι πρωτεϊνούχα. Τι λες; Είσαι έτοιμος/ -η να δοκιμάσεις αυτήν την αλμυρή συνταγή;

Υλικά συνταγής:

  • ¼ φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 750 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα εστραγκόν
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 250 γρ. τυρί ρικότα καλά στραγγισμένη
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο και κρυωμένο
  • 100 ml κρύο νερό
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση συνταγής:

1. Για τη ζύμη κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και στη συνέχεια κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
3. Προσθέτουμε το βούτυρο, το νερό και το χτυπημένο αυγό στο κέντρο και στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά το μείγμα μαζί για να σχηματιστεί μια ζύμη.
4. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
5. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το μισό λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
6. Προσθέτουμε τα μισά μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε από το τηγάνι. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο λάδι, το βούτυρο και τα μανιτάρια.
7. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στα μανιτάρια, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος.

9. Αλευρώνουμε γενναιόδωρα την επιφάνεια εργασίας μας και τυλίγουμε τη ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο πάχους 2-3 mm – θα πρέπει να είναι σχεδόν διαφανές.
10. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος.
11. Απλώνουμε το μείγμα των μανιταριών κατά μήκος της μίας μακριάς πλευράς της ζύμης, περίπου 4 εκατοστά μέσα και αφήνοντας 4 εκατοστά σε κάθε άκρη.
12. Διπλώνουμε τις άκρες και στη συνέχεια τυλίγουμε προσεκτικά σε σχήμα λουκάνικου.
13. Τοποθετούμε το στρούντελ με τη ραφή προς τα κάτω σε ένα ταψί με επένδυση.
14. Αλείφουμε την κορυφή με αυγό. Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
15. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να σφίξει η γέμιση πριν την κόψουμε σε φέτες.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το σημερινό δείπνο έχει νηστίσιμη τάρτα μανιταριών

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες των μανιταριών

Κάθε μαθητής στο Ηνωμένο Βασίλειο λατρεύει το Salisbury Steak

Κρεμώδης μανιταρόσουπα με φασκόμηλο: Η επιτομή του comfort food!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Το ενεργειακό ρόφημα που θα σας ξετρελάνει

Μάτσα Λάττε με Βανίλια: Αν αναζητάτε έναν διαφορετικό τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας, το vanilla matcha latte είναι η ιδανική επιλογή. Με έναν εκλεπτυσμένο συνδυασμό γήινης matcha και γλυκιάς βανίλιας, προσφέρει ενέργεια

Φακές: Οι φακές ως μια υπερτροφή για τα οστά

Φακές: Εντάσσοντας τις φακές στην εβδομαδιαία διατροφή μας, μπορούμε να παρέχουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δομή και τη λειτουργία των οστών.

Close Icon