Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Strudel μανιταριών: Μια εύκολη συνταγή με ένα αλμυρό twist στο αγαπημένο μας γλυκό στρούντελ

Strudel μανιταριών: Μια εύκολη συνταγή με ένα αλμυρό twist στο αγαπημένο μας γλυκό στρούντελ

Strudel μανιταριών: Αν και το strudel συχνά το συνδυάζουμε με γλυκές γεύσεις, με μήλο και κανέλα, αυτή εδώ η συνταγή απογειώνει την τραγανή ζύμη με μια αλμυρή γέμιση μανιταριών και αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό σε γιορτινά τραπέζια.


Το strudel γνωρίζουμε ότι είναι γλυκό αρτοσκεύασμα με γεμιστή ζύμη. Συνήθως, έχει ως βάση του το μήλο και συνδυάζεται υπέροχα με σταφίδες, κουκουνάρι και κανέλα. Σήμερα, όμως, θα μάθεις πως η γέμιση του strudel δεν χρειάζεται να είναι μόνο γλυκιά! Αν επιθυμείς ένα αλμυρό σνακ για τη δουλειά, φτιάξε τη γέμισή σου με μανιτάρια! Είναι η ιδανικότερη επιλογή, καθώς δεν έχουν θερμίδες και είναι πρωτεϊνούχα. Τι λες; Είσαι έτοιμος/ -η να δοκιμάσεις αυτήν την αλμυρή συνταγή;

Υλικά συνταγής:

  • ¼ φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 750 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα εστραγκόν
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 250 γρ. τυρί ρικότα καλά στραγγισμένη
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο και κρυωμένο
  • 100 ml κρύο νερό
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση συνταγής:

1. Για τη ζύμη κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και στη συνέχεια κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
3. Προσθέτουμε το βούτυρο, το νερό και το χτυπημένο αυγό στο κέντρο και στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά το μείγμα μαζί για να σχηματιστεί μια ζύμη.
4. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
5. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το μισό λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
6. Προσθέτουμε τα μισά μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε από το τηγάνι. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο λάδι, το βούτυρο και τα μανιτάρια.
7. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στα μανιτάρια, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος.

9. Αλευρώνουμε γενναιόδωρα την επιφάνεια εργασίας μας και τυλίγουμε τη ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο πάχους 2-3 mm – θα πρέπει να είναι σχεδόν διαφανές.
10. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος.
11. Απλώνουμε το μείγμα των μανιταριών κατά μήκος της μίας μακριάς πλευράς της ζύμης, περίπου 4 εκατοστά μέσα και αφήνοντας 4 εκατοστά σε κάθε άκρη.
12. Διπλώνουμε τις άκρες και στη συνέχεια τυλίγουμε προσεκτικά σε σχήμα λουκάνικου.
13. Τοποθετούμε το στρούντελ με τη ραφή προς τα κάτω σε ένα ταψί με επένδυση.
14. Αλείφουμε την κορυφή με αυγό. Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
15. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να σφίξει η γέμιση πριν την κόψουμε σε φέτες.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το σημερινό δείπνο έχει νηστίσιμη τάρτα μανιταριών

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες των μανιταριών

Κάθε μαθητής στο Ηνωμένο Βασίλειο λατρεύει το Salisbury Steak

Κρεμώδης μανιταρόσουπα με φασκόμηλο: Η επιτομή του comfort food!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon