Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Strudel μανιταριών: Μια εύκολη συνταγή με ένα αλμυρό twist στο αγαπημένο μας γλυκό στρούντελ

Strudel μανιταριών: Μια εύκολη συνταγή με ένα αλμυρό twist στο αγαπημένο μας γλυκό στρούντελ

Strudel μανιταριών: Αν και το strudel συχνά το συνδυάζουμε με γλυκές γεύσεις, με μήλο και κανέλα, αυτή εδώ η συνταγή απογειώνει την τραγανή ζύμη με μια αλμυρή γέμιση μανιταριών και αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό σε γιορτινά τραπέζια.


Το strudel γνωρίζουμε ότι είναι γλυκό αρτοσκεύασμα με γεμιστή ζύμη. Συνήθως, έχει ως βάση του το μήλο και συνδυάζεται υπέροχα με σταφίδες, κουκουνάρι και κανέλα. Σήμερα, όμως, θα μάθεις πως η γέμιση του strudel δεν χρειάζεται να είναι μόνο γλυκιά! Αν επιθυμείς ένα αλμυρό σνακ για τη δουλειά, φτιάξε τη γέμισή σου με μανιτάρια! Είναι η ιδανικότερη επιλογή, καθώς δεν έχουν θερμίδες και είναι πρωτεϊνούχα. Τι λες; Είσαι έτοιμος/ -η να δοκιμάσεις αυτήν την αλμυρή συνταγή;

Υλικά συνταγής:

  • ¼ φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 750 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα εστραγκόν
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 250 γρ. τυρί ρικότα καλά στραγγισμένη
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο και κρυωμένο
  • 100 ml κρύο νερό
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση συνταγής:

1. Για τη ζύμη κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και στη συνέχεια κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
3. Προσθέτουμε το βούτυρο, το νερό και το χτυπημένο αυγό στο κέντρο και στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά το μείγμα μαζί για να σχηματιστεί μια ζύμη.
4. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
5. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το μισό λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
6. Προσθέτουμε τα μισά μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε από το τηγάνι. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο λάδι, το βούτυρο και τα μανιτάρια.
7. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στα μανιτάρια, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος.

9. Αλευρώνουμε γενναιόδωρα την επιφάνεια εργασίας μας και τυλίγουμε τη ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο πάχους 2-3 mm – θα πρέπει να είναι σχεδόν διαφανές.
10. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος.
11. Απλώνουμε το μείγμα των μανιταριών κατά μήκος της μίας μακριάς πλευράς της ζύμης, περίπου 4 εκατοστά μέσα και αφήνοντας 4 εκατοστά σε κάθε άκρη.
12. Διπλώνουμε τις άκρες και στη συνέχεια τυλίγουμε προσεκτικά σε σχήμα λουκάνικου.
13. Τοποθετούμε το στρούντελ με τη ραφή προς τα κάτω σε ένα ταψί με επένδυση.
14. Αλείφουμε την κορυφή με αυγό. Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
15. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να σφίξει η γέμιση πριν την κόψουμε σε φέτες.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το σημερινό δείπνο έχει νηστίσιμη τάρτα μανιταριών

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες των μανιταριών

Κάθε μαθητής στο Ηνωμένο Βασίλειο λατρεύει το Salisbury Steak

Κρεμώδης μανιταρόσουπα με φασκόμηλο: Η επιτομή του comfort food!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon