Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Στιφάδο ψάρι: Δοκιμάστε βραζιλιάνικο στιφάδο ψαριού που μυρίζει θάλασσα

Στιφάδο ψάρι: Δοκιμάστε βραζιλιάνικο στιφάδο ψαριού που μυρίζει θάλασσα

Στιφάδο ψάρι: Με αρωματική σάλτσα καρύδας ντομάτας με φρέσκο ​​λάιμ, αυτός είναι ένας τόσο διαφορετικός εξωτικός τρόπος για να σερβίρετε ψάρι που όχι μόνο είναι νόστιμο αλλά και απλό στην παρασκευή του.



Το στιφάδο ψαριού μπορεί να σας φαίνεται βαρετό, αλλά ένα βραζιλιάνικο Fish Stew δεν είναι! Με μια αρωματική σάλτσα καρύδας ντομάτας με φρέσκο ​​λάιμ, αυτός είναι ένας τόσο διαφορετικός εξωτικός τρόπος για να σερβίρετε ψάρι που όχι μόνο είναι νόστιμο αλλά και απλό στην παρασκευή του. Έχει γεύση σαν μια ήπια εκδοχή του ταϊλανδέζικου κόκκινου κάρυ και απαιτεί πολύ λιγότερα υλικά για να το φτιάξετε! Αν και η γεύση δεν είναι τόσο έντονη, δεν σημαίνει ότι δεν είναι και τόσο νόστιμο! Θα είστε καταπληκτικοί στη γεύση που παίρνετε από τη σχετικά σύντομη λίστα συστατικών. Το κλειδί σε αυτή τη συνταγή είναι να σοτάρετε πρώτα το ψάρι και να αφήσετε τη σάλτσα να σιγοβράσει.


Χρειάζεται περίπου 1 ώρα, συμπεριλαμβανομένου ενός σύντομου χρόνου μαριναρίσματος για το ψάρι και χρόνου σιγοβρασμού για να μειωθεί η σάλτσα. 

  • 500 g σφιχτό φιλέτο λευκού ψαριού , χωρίς δέρμα, κομμένο σε κύβους 
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη στη μέση και κομμένη σε φέτες
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 400 ml γάλα καρύδας 
  • 400 ml κονσερβοποιημένες ντομάτες θρυμματισμένες
  • 1 φλιτζάνι ζωμός/ζωμός ψαριού
  • 1 – 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ 
  • 3 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ψάρι, τον χυμό λάιμ, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Ζεσταίνουμε τη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ψάρι και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια δυνατή και ζεσταίνουμε 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 1 1/2 λεπτό ή μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να γίνεται ημιδιαφανές.

Προσθέστε τις πιπεριές και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά του ζωμού. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια. Μαγειρέψτε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Προσαρμόστε αλάτι και πιπέρι στη γεύση. Επιστρέψτε το ψάρι στο ζωμό να ζεσταθεί ξανά για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε με χυμό λάιμ και γαρνίρουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε με ρύζι. Για μια επιλογή χαμηλών υδατανθράκων, δοκιμάστε το ρύζι κουνουπιδιού!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένας μεζές πλούσιος σε διατροφική αξία

Πώς επηρεάζει το μηλόξυδο την υγεία μας;

Πώς θα ενισχύσετε το κολλαγόνο στο δέρμα σας;

Παίζει ρόλο ο δείκτης μάζας σώματος για την ενέργειά μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon