Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικό ψωμί χωρίς μίξερ: Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικό ψωμί

Σπιτικό ψωμί χωρίς μίξερ: Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικό ψωμί

Σπιτικό ψωμί χωρίς μίξερ: Η παρασκευή ψωμιού στο σπίτι χωρίς μίξερ είναι εύκολη και ευχάριστη. Ακολουθεί μια απλή συνταγή


Η παρασκευή ψωμιού στο σπίτι χωρίς μίξερ είναι εύκολη και ευχάριστη. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε νόστιμο ψωμί.

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις ή ολικής άλεσης)
  • 1 φακελάκι (7 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες:

  1. Ενεργοποίηση της Μαγιάς: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ξηρή μαγιά με τη ζάχαρη και 100 ml από το χλιαρό νερό. Αφήστε το μείγμα για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
  2. Ανάμειξη Υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα της μαγιάς και το υπόλοιπο χλιαρό νερό.
  3. Ζύμωμα: Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Ζυμώστε τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Αν κολλάει, προσθέστε λίγο αλεύρι.
  4. Αναμονή: Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύψτε την με μια πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  5. Σχηματισμός Ψωμιού: Αφού φουσκώσει, ζυμώστε ξανά ελαφρά και σχηματίστε το ψωμί σε καρβέλι ή σε φραντζόλα. Τοποθετήστε το σε ταψί με λαδόκολλα.
  6. Ξεκούραση: Αφήστε το ψωμί να φουσκώσει για 30 λεπτά ακόμα.
  7. Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C και ψήστε το ψωμί για 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσό και να ακούγεται κούφιο όταν το χτυπήσετε από κάτω.

Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε. Καλή σας όρεξη!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

14+1 προϊόντα στα οποία συχνά κρύβεται η γλουτένη

Επιλογές χωρίς γλουτένη για παιδιά

3 ιδέες για σάντουιτς αν έχετε βαρεθεί το παραδοσιακό τοστ

Ποια είδη ψωμιού είναι καλύτερα για τα άτομα με διαβήτη 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την διαισθητική διατροφή

Διαισθητική διατροφή: Το διαισθητικό φαγητό είναι μια απελευθερωτική και σκόπιμη προσέγγιση για όσους θέλουν να αφήσουν πίσω τους αυστηρές δίαιτες και να έχουν θετική σχέση με το φαγητό και το σώμα τους.

Close Icon