Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικό ψωμί χωρίς μίξερ: Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικό ψωμί

Σπιτικό ψωμί χωρίς μίξερ: Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικό ψωμί

Σπιτικό ψωμί χωρίς μίξερ: Η παρασκευή ψωμιού στο σπίτι χωρίς μίξερ είναι εύκολη και ευχάριστη. Ακολουθεί μια απλή συνταγή



Η παρασκευή ψωμιού στο σπίτι χωρίς μίξερ είναι εύκολη και ευχάριστη. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε νόστιμο ψωμί.


Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις ή ολικής άλεσης)
  • 1 φακελάκι (7 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες:

  1. Ενεργοποίηση της Μαγιάς: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ξηρή μαγιά με τη ζάχαρη και 100 ml από το χλιαρό νερό. Αφήστε το μείγμα για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
  2. Ανάμειξη Υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα της μαγιάς και το υπόλοιπο χλιαρό νερό.
  3. Ζύμωμα: Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Ζυμώστε τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Αν κολλάει, προσθέστε λίγο αλεύρι.
  4. Αναμονή: Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύψτε την με μια πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  5. Σχηματισμός Ψωμιού: Αφού φουσκώσει, ζυμώστε ξανά ελαφρά και σχηματίστε το ψωμί σε καρβέλι ή σε φραντζόλα. Τοποθετήστε το σε ταψί με λαδόκολλα.
  6. Ξεκούραση: Αφήστε το ψωμί να φουσκώσει για 30 λεπτά ακόμα.
  7. Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C και ψήστε το ψωμί για 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσό και να ακούγεται κούφιο όταν το χτυπήσετε από κάτω.

Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε. Καλή σας όρεξη!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

14+1 προϊόντα στα οποία συχνά κρύβεται η γλουτένη

Επιλογές χωρίς γλουτένη για παιδιά

3 ιδέες για σάντουιτς αν έχετε βαρεθεί το παραδοσιακό τοστ

Ποια είδη ψωμιού είναι καλύτερα για τα άτομα με διαβήτη 

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon