Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικό παγωτό: Πώς να φτιάξετε την δική σας γεύση παγωτού στο σπίτι;

Σπιτικό παγωτό: Πώς να φτιάξετε την δική σας γεύση παγωτού στο σπίτι;

Σπιτικό παγωτό: Το να φτιάξετε το δικό σας παγωτό στο σπίτι είναι εκπληκτικά εύκολο


Το να φτιάξετε το δικό σας παγωτό στο σπίτι είναι εκπληκτικά εύκολο και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις γεύσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για σπιτικό παγωτό που θα χρησιμοποιείτε πολύ συχνά από τώρα και στο εξής.

Συστατικά

  • Κρέμα γάλακτος πλήρης: 2 φλυτζάνια
  • Πλήρες γάλα: 1 φλιτζάνι
  • Ζάχαρη κρυσταλλική: 3/4 φλυτζάνια
  • Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Πρέζα αλάτι

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παχύρρευστη κρέμα, το πλήρες γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό μίξερ ή μπλέντερ για πιο γρήγορη ανάμειξη. Μόλις το μείγμα ενωθεί καλά, το μεταφέρετε σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, μπορείτε ακόμα να φτιάξετε παγωτό τοποθετώντας το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και παγώνοντάς το, ανακατεύοντας κάθε 30 λεπτά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή. Εάν χρησιμοποιείτε παγωτομηχανή, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να πήξει και να αποκτήσει μια μαλακή συνοχή σερβιρίσματος, συνήθως περίπου 20-25 λεπτά. Αν προτιμάτε πρόσθετα όπως τσιπς σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή φρούτα, προσθέστε τα στο παγωτό κατά τα τελευταία λεπτά αναδεύσεως, επιτρέποντάς τους να ανακατευτούν ομοιόμορφα σε όλο το παγωτό.


Μόλις το παγωτό φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, το μεταφέρετε σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και λειάνετε το πάνω μέρος με μια σπάτουλα. Καλύψτε το δοχείο σφιχτά με ένα καπάκι ή πλαστική μεμβράνη για να αποτρέψετε το σχηματισμό κρυστάλλων πάγου. Τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη και αφήστε το να σφίξει για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Όταν είναι έτοιμο να σερβίρετε, αφαιρέστε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς πριν το βάλετε.
Ρίξτε το σπιτικό παγωτό σε μπολ ή χωνάκια και απολαύστε την κρεμώδη, νόστιμη δημιουργία σας!

Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας κρεμώδες και γευστικό παγωτό στο σπίτι, ιδανικό για να το απολαύσετε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα ή οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε μια γλυκιά απόλαυση. Πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις και mix-in για να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές δημιουργίες παγωτού!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μικρά μυστικά για τέλειο σπιτικό παγωτό

Πώς τα γλυκά επηρεάζουν την ποιότητα ύπνου σας;

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με γλυκό τρόπο τις πολύ ώριμες μπανάνες;

Το παγωτό & τα πατατάκια μπορεί να είναι εξίσου εθιστικά με τα ναρκωτικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon