Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικό παγωτό: Πώς να φτιάξετε την δική σας γεύση παγωτού στο σπίτι;

Σπιτικό παγωτό: Πώς να φτιάξετε την δική σας γεύση παγωτού στο σπίτι;

Σπιτικό παγωτό: Το να φτιάξετε το δικό σας παγωτό στο σπίτι είναι εκπληκτικά εύκολο



Το να φτιάξετε το δικό σας παγωτό στο σπίτι είναι εκπληκτικά εύκολο και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις γεύσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για σπιτικό παγωτό που θα χρησιμοποιείτε πολύ συχνά από τώρα και στο εξής.


Συστατικά

  • Κρέμα γάλακτος πλήρης: 2 φλυτζάνια
  • Πλήρες γάλα: 1 φλιτζάνι
  • Ζάχαρη κρυσταλλική: 3/4 φλυτζάνια
  • Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Πρέζα αλάτι

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παχύρρευστη κρέμα, το πλήρες γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό μίξερ ή μπλέντερ για πιο γρήγορη ανάμειξη. Μόλις το μείγμα ενωθεί καλά, το μεταφέρετε σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, μπορείτε ακόμα να φτιάξετε παγωτό τοποθετώντας το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και παγώνοντάς το, ανακατεύοντας κάθε 30 λεπτά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή. Εάν χρησιμοποιείτε παγωτομηχανή, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να πήξει και να αποκτήσει μια μαλακή συνοχή σερβιρίσματος, συνήθως περίπου 20-25 λεπτά. Αν προτιμάτε πρόσθετα όπως τσιπς σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή φρούτα, προσθέστε τα στο παγωτό κατά τα τελευταία λεπτά αναδεύσεως, επιτρέποντάς τους να ανακατευτούν ομοιόμορφα σε όλο το παγωτό.


Μόλις το παγωτό φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, το μεταφέρετε σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και λειάνετε το πάνω μέρος με μια σπάτουλα. Καλύψτε το δοχείο σφιχτά με ένα καπάκι ή πλαστική μεμβράνη για να αποτρέψετε το σχηματισμό κρυστάλλων πάγου. Τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη και αφήστε το να σφίξει για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Όταν είναι έτοιμο να σερβίρετε, αφαιρέστε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς πριν το βάλετε.
Ρίξτε το σπιτικό παγωτό σε μπολ ή χωνάκια και απολαύστε την κρεμώδη, νόστιμη δημιουργία σας!

Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας κρεμώδες και γευστικό παγωτό στο σπίτι, ιδανικό για να το απολαύσετε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα ή οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε μια γλυκιά απόλαυση. Πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις και mix-in για να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές δημιουργίες παγωτού!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μικρά μυστικά για τέλειο σπιτικό παγωτό

Πώς τα γλυκά επηρεάζουν την ποιότητα ύπνου σας;

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με γλυκό τρόπο τις πολύ ώριμες μπανάνες;

Το παγωτό & τα πατατάκια μπορεί να είναι εξίσου εθιστικά με τα ναρκωτικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon