Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικό παγωτό: Πώς να φτιάξετε την δική σας γεύση παγωτού στο σπίτι;

Σπιτικό παγωτό: Πώς να φτιάξετε την δική σας γεύση παγωτού στο σπίτι;

Σπιτικό παγωτό: Το να φτιάξετε το δικό σας παγωτό στο σπίτι είναι εκπληκτικά εύκολο


Το να φτιάξετε το δικό σας παγωτό στο σπίτι είναι εκπληκτικά εύκολο και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις γεύσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για σπιτικό παγωτό που θα χρησιμοποιείτε πολύ συχνά από τώρα και στο εξής.

Συστατικά

  • Κρέμα γάλακτος πλήρης: 2 φλυτζάνια
  • Πλήρες γάλα: 1 φλιτζάνι
  • Ζάχαρη κρυσταλλική: 3/4 φλυτζάνια
  • Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Πρέζα αλάτι

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παχύρρευστη κρέμα, το πλήρες γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό μίξερ ή μπλέντερ για πιο γρήγορη ανάμειξη. Μόλις το μείγμα ενωθεί καλά, το μεταφέρετε σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, μπορείτε ακόμα να φτιάξετε παγωτό τοποθετώντας το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και παγώνοντάς το, ανακατεύοντας κάθε 30 λεπτά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή. Εάν χρησιμοποιείτε παγωτομηχανή, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να πήξει και να αποκτήσει μια μαλακή συνοχή σερβιρίσματος, συνήθως περίπου 20-25 λεπτά. Αν προτιμάτε πρόσθετα όπως τσιπς σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή φρούτα, προσθέστε τα στο παγωτό κατά τα τελευταία λεπτά αναδεύσεως, επιτρέποντάς τους να ανακατευτούν ομοιόμορφα σε όλο το παγωτό.


Μόλις το παγωτό φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, το μεταφέρετε σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και λειάνετε το πάνω μέρος με μια σπάτουλα. Καλύψτε το δοχείο σφιχτά με ένα καπάκι ή πλαστική μεμβράνη για να αποτρέψετε το σχηματισμό κρυστάλλων πάγου. Τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη και αφήστε το να σφίξει για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Όταν είναι έτοιμο να σερβίρετε, αφαιρέστε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς πριν το βάλετε.
Ρίξτε το σπιτικό παγωτό σε μπολ ή χωνάκια και απολαύστε την κρεμώδη, νόστιμη δημιουργία σας!

Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας κρεμώδες και γευστικό παγωτό στο σπίτι, ιδανικό για να το απολαύσετε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα ή οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε μια γλυκιά απόλαυση. Πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις και mix-in για να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές δημιουργίες παγωτού!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μικρά μυστικά για τέλειο σπιτικό παγωτό

Πώς τα γλυκά επηρεάζουν την ποιότητα ύπνου σας;

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με γλυκό τρόπο τις πολύ ώριμες μπανάνες;

Το παγωτό & τα πατατάκια μπορεί να είναι εξίσου εθιστικά με τα ναρκωτικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon