Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικό κέικ λεμονιού: Μια ανάλαφρη γεύση φρεσκάδας

Σπιτικό κέικ λεμονιού: Μια ανάλαφρη γεύση φρεσκάδας

Σπιτικό κέικ λεμονιού: Απολαύστε αυτή τη σπιτική λεμονόπιτα με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ για ένα νόστιμο και δροσιστικό γεύμα!


Το σπιτικό κέικ λεμονιού είναι ένα κλασικό και αγαπημένο επιδόρπιο ιδανικό για κάθε περίσταση. Η συνταγή της είναι σχετικά απλή, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο, λαχταριστό κέικ με έντονο λεμονάτο χαρακτήρα. Σήμερα θα σας δείξουμε μια σπιτική συνταγή για λεμονόπιτα που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.

Υλικά με άρωμα λεμονιού

Υλικά με άρωμα λεμονιού

  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking soda
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 μεγάλα αυγά
  • Ξύσμα από 3 λεμόνια
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι γάλα

 

Το μυστικό της επιτυχίας για αυτό το κέικ

  • Πρώτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε δύο στρογγυλά ταψιά για κέικ. Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, το baking soda και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, καθώς και την εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  • Εναλλάξ, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και το γάλα στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά χωρίς να ανακατέψουμε υπερβολικά. Τέλος, μοιράζουμε το μείγμα του κέικ ομοιόμορφα στα δύο βουτυρωμένα ταψιά και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή όταν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

το μυστικό της επιτυχίας για αυτό το κέικ

Το τέλειο φινάλε με λεμόνι

Αφού ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο μέσα στα ταψιά. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το ένα κέικ σε μια πιατέρα και απλώνουμε από πάνω την αγαπημένη σας επικάλυψη λεμονιού, όπως γλάσο λεμονιού ή σαντιγί με ξύσμα λεμονιού. Τοποθετούμε το δεύτερο κέικ από πάνω και πασπαλίζουμε με επιπλέον ξύσμα λεμονιού για διακόσμηση. Απολαύστε τη σπιτική σας λεμονόπιτα με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ για μια απολαυστική και δροσιστική λιχουδιά!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά με γεύση καπουτσίνο

Χρησιμοποιώντας λεμόνια για να φτιάξουμε γλυκό

Πώς να φτιάξετε pancakes χωρίς γλουτένη

Συνταγή 90 δευτερολέπτων για κέικ καρότου με βρώμη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon