Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου: Μια απλή και θρεπτική συνταγή

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου: Μια απλή και θρεπτική συνταγή

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου: Η παρασκευή γάλακτος αμυγδάλου στο σπίτι είναι μια απλή και ικανοποιητική διαδικασία, με αποτέλεσμα ένα νόστιμο, κρεμώδες ρόφημα χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά που βρίσκονται σε πολλές εκδόσεις που αγοράζονται από το κατάστημα.


Η παρασκευή γάλακτος αμυγδάλου στο σπίτι είναι μια απλή και ικανοποιητική διαδικασία, με αποτέλεσμα ένα νόστιμο, κρεμώδες ρόφημα χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά που βρίσκονται σε πολλές εκδόσεις που αγοράζονται από το κατάστημα. Αυτή η συνταγή απαιτεί μόνο λίγα υλικά και βασικά εργαλεία κουζίνας. Απολαύστε το φρέσκο, σπιτικό γάλα αμυγδάλου σας ως μια θρεπτική εναλλακτική γαλακτοκομικών προϊόντων σε καφέ, smoothies, δημητριακά ή απλά μόνο του!

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
  • 4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό (συν περισσότερο για μούλιασμα)
  • 1-2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό (προαιρετικά, π.χ. μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή χουρμάδες)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • Μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά)

Εξοπλισμός:

  • Μίξερ
  • Σακούλα γάλακτος ξηρών καρπών ή τυρόπανο
  • Μεγάλο μπολ
  • Γυάλινο βάζο ή μπουκάλι για αποθήκευση

Οδηγίες:

Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα:

Τοποθετούμε τα ωμά αμύγδαλα σε ένα μεγάλο μπολ και τα σκεπάζουμε με νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα. Το μούλιασμα μαλακώνει τα αμύγδαλα, καθιστώντας τα πιο εύκολο να αναμειχθούν και με αποτέλεσμα πιο κρεμώδες γάλα.

Ξεπλύνετε και στραγγίστε:

Αφού μουλιάσουν, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα αμύγδαλα κάτω από δροσερό τρεχούμενο νερό. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση του φυτικού οξέος και των αναστολέων ενζύμων που μπορούν να επηρεάσουν την πέψη.

Μείγμα:

Προσθέστε τα μουλιασμένα αμύγδαλα και 4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό σε ένα μπλέντερ. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.

Ένταση:

Τοποθετήστε μια σακούλα με γάλα με ξηρούς καρπούς ή μια τυρί πανί πάνω από ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το μείγμα αμυγδάλου μέσα από αυτό. Πιέστε απαλά τη σακούλα ή το πανί για να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό. Αυτή η διαδικασία διαχωρίζει τον πολτό αμυγδάλου από το γάλα.

Γλυκά και γεύση:

Εάν θέλετε, επιστρέψτε το στραγγισμένο γάλα αμυγδάλου στο μπλέντερ και προσθέστε γλυκαντικό, εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν.

Ρίξτε το έτοιμο γάλα αμυγδάλου σε ένα γυάλινο βάζο ή μπουκάλι και βάλτε το στο ψυγείο. Το σπιτικό γάλα αμυγδάλου διατηρείται για 3-5 ημέρες. Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση, καθώς μπορεί να προκληθεί φυσικός διαχωρισμός.
Φυλάξτε τον πολτό αμυγδάλου για άλλες συνταγές, όπως smoothies, αρτοσκευάσματα ή ως προσθήκη σε πλιγούρι βρώμης.
Για πιο παχύρρευστο, πιο κρεμώδες γάλα, χρησιμοποιήστε λιγότερο νερό. Για πιο ελαφριά εκδοχή, προσθέστε περισσότερο νερό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια τα οφέλη ομορφιάς από το γάλα αμυγδάλου;

Μια γλυκιά συνταγή με γάλα αμυγδάλου που θα λατρέψετε

Κάνοντας τη μετάβαση σε μια φυτική διατροφή

Φυτικά θρεπτικά εναλλακτικά γάλακτος για ενίσχυση της υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Τα τηγανητά αβγά γίνονται καλύτερα αν μπορείς να τα συνδυάσεις 

Ένας άλλος δημοφιλής συνδυασμός είναι τα τηγανητά αυγά με ντομάτα και φέτα. Η φρεσκάδα της ντομάτας και η αλμυρή γεύση της φέτας δίνουν μια μεσογειακή αίσθηση στο πιάτο. Μπορείτε να κόψετε ντομάτες σε φέτες και να τις τηγανίσετε ελαφρώς πριν προσθέσετε τα αυγά, προσθέτοντας έτσι χρώμα και γεύση.

Αποξηραμένα φρούτα: 4+1 Οφέλη που δεν θα περιμένατε

Αποξηραμένα φρούτα: Τα αποξηραμένα φρούτα είναι μια εξαιρετική επιλογή για σνακ και προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία, αν καταναλώνονται με μέτρο. Παρά την απομάκρυνση του νερού κατά τη διαδικασία της αποξήρανσης, τα αποξηραμένα φρούτα

Paleo Diet: Τι Είναι η Παλαιολιθική Διατροφή;

Paleo Diet: Ένας φυσικός τρόπος διατροφής μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, απαιτεί καλή οργάνωση και προσοχή στις διατροφικές ανάγκες του κάθε ατόμου.

Close Icon