Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου: Μια απλή και θρεπτική συνταγή

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου: Μια απλή και θρεπτική συνταγή

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου: Η παρασκευή γάλακτος αμυγδάλου στο σπίτι είναι μια απλή και ικανοποιητική διαδικασία, με αποτέλεσμα ένα νόστιμο, κρεμώδες ρόφημα χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά που βρίσκονται σε πολλές εκδόσεις που αγοράζονται από το κατάστημα.


Η παρασκευή γάλακτος αμυγδάλου στο σπίτι είναι μια απλή και ικανοποιητική διαδικασία, με αποτέλεσμα ένα νόστιμο, κρεμώδες ρόφημα χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά που βρίσκονται σε πολλές εκδόσεις που αγοράζονται από το κατάστημα. Αυτή η συνταγή απαιτεί μόνο λίγα υλικά και βασικά εργαλεία κουζίνας. Απολαύστε το φρέσκο, σπιτικό γάλα αμυγδάλου σας ως μια θρεπτική εναλλακτική γαλακτοκομικών προϊόντων σε καφέ, smoothies, δημητριακά ή απλά μόνο του!

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
  • 4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό (συν περισσότερο για μούλιασμα)
  • 1-2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό (προαιρετικά, π.χ. μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή χουρμάδες)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • Μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά)

Εξοπλισμός:

  • Μίξερ
  • Σακούλα γάλακτος ξηρών καρπών ή τυρόπανο
  • Μεγάλο μπολ
  • Γυάλινο βάζο ή μπουκάλι για αποθήκευση

Οδηγίες:

Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα:

Τοποθετούμε τα ωμά αμύγδαλα σε ένα μεγάλο μπολ και τα σκεπάζουμε με νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα. Το μούλιασμα μαλακώνει τα αμύγδαλα, καθιστώντας τα πιο εύκολο να αναμειχθούν και με αποτέλεσμα πιο κρεμώδες γάλα.

Ξεπλύνετε και στραγγίστε:

Αφού μουλιάσουν, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα αμύγδαλα κάτω από δροσερό τρεχούμενο νερό. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση του φυτικού οξέος και των αναστολέων ενζύμων που μπορούν να επηρεάσουν την πέψη.

Μείγμα:

Προσθέστε τα μουλιασμένα αμύγδαλα και 4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό σε ένα μπλέντερ. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.

Ένταση:

Τοποθετήστε μια σακούλα με γάλα με ξηρούς καρπούς ή μια τυρί πανί πάνω από ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το μείγμα αμυγδάλου μέσα από αυτό. Πιέστε απαλά τη σακούλα ή το πανί για να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό. Αυτή η διαδικασία διαχωρίζει τον πολτό αμυγδάλου από το γάλα.

Γλυκά και γεύση:

Εάν θέλετε, επιστρέψτε το στραγγισμένο γάλα αμυγδάλου στο μπλέντερ και προσθέστε γλυκαντικό, εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν.

Ρίξτε το έτοιμο γάλα αμυγδάλου σε ένα γυάλινο βάζο ή μπουκάλι και βάλτε το στο ψυγείο. Το σπιτικό γάλα αμυγδάλου διατηρείται για 3-5 ημέρες. Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση, καθώς μπορεί να προκληθεί φυσικός διαχωρισμός.
Φυλάξτε τον πολτό αμυγδάλου για άλλες συνταγές, όπως smoothies, αρτοσκευάσματα ή ως προσθήκη σε πλιγούρι βρώμης.
Για πιο παχύρρευστο, πιο κρεμώδες γάλα, χρησιμοποιήστε λιγότερο νερό. Για πιο ελαφριά εκδοχή, προσθέστε περισσότερο νερό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια τα οφέλη ομορφιάς από το γάλα αμυγδάλου;

Μια γλυκιά συνταγή με γάλα αμυγδάλου που θα λατρέψετε

Κάνοντας τη μετάβαση σε μια φυτική διατροφή

Φυτικά θρεπτικά εναλλακτικά γάλακτος για ενίσχυση της υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Πόσο υγιεινό είναι το έλαιο καρύδας για την μαγειρική;

Έλαιο καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι ένα δημοφιλές λάδι που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, ιδιαίτερα σε χώρες με τροπικό κλίμα. Παρά τις αντιφάσεις γύρω από τη χρήση του, το λάδι καρύδας έχει πολλά οφέλη για την υγεία

Είναι τα αυγά το κλειδί για μια υγιή εγκυμοσύνη;

Αυγά: Τα αυγά είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα, και η κατανάλωσή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προσφέρει πλήθος οφελών για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά,

Close Icon