Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου: Μια απλή και θρεπτική συνταγή

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου: Μια απλή και θρεπτική συνταγή

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου: Η παρασκευή γάλακτος αμυγδάλου στο σπίτι είναι μια απλή και ικανοποιητική διαδικασία, με αποτέλεσμα ένα νόστιμο, κρεμώδες ρόφημα χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά που βρίσκονται σε πολλές εκδόσεις που αγοράζονται από το κατάστημα.


Η παρασκευή γάλακτος αμυγδάλου στο σπίτι είναι μια απλή και ικανοποιητική διαδικασία, με αποτέλεσμα ένα νόστιμο, κρεμώδες ρόφημα χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά που βρίσκονται σε πολλές εκδόσεις που αγοράζονται από το κατάστημα. Αυτή η συνταγή απαιτεί μόνο λίγα υλικά και βασικά εργαλεία κουζίνας. Απολαύστε το φρέσκο, σπιτικό γάλα αμυγδάλου σας ως μια θρεπτική εναλλακτική γαλακτοκομικών προϊόντων σε καφέ, smoothies, δημητριακά ή απλά μόνο του!

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
  • 4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό (συν περισσότερο για μούλιασμα)
  • 1-2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό (προαιρετικά, π.χ. μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή χουρμάδες)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • Μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά)

Εξοπλισμός:

  • Μίξερ
  • Σακούλα γάλακτος ξηρών καρπών ή τυρόπανο
  • Μεγάλο μπολ
  • Γυάλινο βάζο ή μπουκάλι για αποθήκευση

Οδηγίες:

Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα:

Τοποθετούμε τα ωμά αμύγδαλα σε ένα μεγάλο μπολ και τα σκεπάζουμε με νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα. Το μούλιασμα μαλακώνει τα αμύγδαλα, καθιστώντας τα πιο εύκολο να αναμειχθούν και με αποτέλεσμα πιο κρεμώδες γάλα.

Ξεπλύνετε και στραγγίστε:

Αφού μουλιάσουν, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα αμύγδαλα κάτω από δροσερό τρεχούμενο νερό. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση του φυτικού οξέος και των αναστολέων ενζύμων που μπορούν να επηρεάσουν την πέψη.

Μείγμα:

Προσθέστε τα μουλιασμένα αμύγδαλα και 4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό σε ένα μπλέντερ. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.

Ένταση:

Τοποθετήστε μια σακούλα με γάλα με ξηρούς καρπούς ή μια τυρί πανί πάνω από ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το μείγμα αμυγδάλου μέσα από αυτό. Πιέστε απαλά τη σακούλα ή το πανί για να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό. Αυτή η διαδικασία διαχωρίζει τον πολτό αμυγδάλου από το γάλα.

Γλυκά και γεύση:

Εάν θέλετε, επιστρέψτε το στραγγισμένο γάλα αμυγδάλου στο μπλέντερ και προσθέστε γλυκαντικό, εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν.

Ρίξτε το έτοιμο γάλα αμυγδάλου σε ένα γυάλινο βάζο ή μπουκάλι και βάλτε το στο ψυγείο. Το σπιτικό γάλα αμυγδάλου διατηρείται για 3-5 ημέρες. Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση, καθώς μπορεί να προκληθεί φυσικός διαχωρισμός.
Φυλάξτε τον πολτό αμυγδάλου για άλλες συνταγές, όπως smoothies, αρτοσκευάσματα ή ως προσθήκη σε πλιγούρι βρώμης.
Για πιο παχύρρευστο, πιο κρεμώδες γάλα, χρησιμοποιήστε λιγότερο νερό. Για πιο ελαφριά εκδοχή, προσθέστε περισσότερο νερό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια τα οφέλη ομορφιάς από το γάλα αμυγδάλου;

Μια γλυκιά συνταγή με γάλα αμυγδάλου που θα λατρέψετε

Κάνοντας τη μετάβαση σε μια φυτική διατροφή

Φυτικά θρεπτικά εναλλακτικά γάλακτος για ενίσχυση της υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon