Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτική πίτσα με πατάτες και μπέικον

Σπιτική πίτσα με πατάτες και μπέικον

Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο, την απλώνουμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας 1 εκ. ελεύθερο κατά μήκος της άκρης. Στη συνέχεια, καλύπτουμε τη σάλτσα με το τυρί πρόβολα κομμένο και από πάνω απλώνουμε τις φέτες πατάτας, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και από πάνω το μπέικον. Ψήνουμε την πίτσα στο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά, στη συνέχεια τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και τη σερβίρουμε. Καλή απόλαυση.


Η πιο ακραία εκδοχή της πίτσας με πατάτες είναι αυτή που περιέχει τηγανητές πατάτες και δημιουργήθηκε πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με αρχές 90 από τους Ναπολιτάνους σεφ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της αλυσίδας McDonald’s στην Ιταλία. Έτσι, η πίτσα με λευκή βάση και πατάτες (και συχνά επίσης μπέικον) έγινε σχεδόν ένα σύμβολο για παιδιά και όχι μόνο.

 

 

Υλικά

Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι

180 γρ. νερό

10 γρ. ελαιόλαδο

7 γρ αλάτι

7 γρ. μαγιά μπύρας

Για τη σάλτσα

200 γρ. σάλτσα ντομάτας

20 γρ. κρεμμύδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Για τη γέμιση

150 γρ. καπνιστή πρόβολα

200 γρ. πατάτες

35 γρ. μπέικον

Αποξηραμένο δεντρολίβανο

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο, ανάβουμε τη μηχανή και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά και προσθέσαμε το λάδι. Όταν η ζύμη αρχίσει να δένει, δηλαδή να τυλίγεται γύρω από τον γάντζο του μίξερ και ξεκολλάει από τις άκρες του μπολ, προσθέτουμε το αλάτι.

Αφήνουμε να ζυμωθεί και μετά βάζουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι, την πλάθουμε σε μπάλα, τη βάζουμε σε ένα μπολ αλειμμένο με λάδι και καλυμμένο με μεμβράνη και την αφήνουμε στον κλειστό φούρνο για δύο ώρες.

Για τη σάλτσα

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν μαραθεί, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλατίζουμε, μαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά την αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες (περίπου 2 χιλ.). Ύστερα τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό και μετά τις στραγγίζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν καλά. Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι, μια πρέζα αλάτι και λίγο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, αλείφοντάς τα για να πάνε παντού. Κόβουμε το μπέικον σε φέτες.

 

Σύνθεση

Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο, την απλώνουμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας 1 εκ. ελεύθερο κατά μήκος της άκρης. Στη συνέχεια, καλύπτουμε τη σάλτσα με το τυρί πρόβολα κομμένο και από πάνω απλώνουμε τις φέτες πατάτας, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και από πάνω το μπέικον. Ψήνουμε την πίτσα στο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά, στη συνέχεια τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και τη σερβίρουμε. Καλή απόλαυση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καρότα: Πλούσιος διατροφικός θησαυρός για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Πράγματα που συμβαίνουν όταν ξεκινάτε τη μέρα σας με χυμό σκόρδου

Σπαγγετάδα με σάλτσα 4 τυριά αλά ελληνικά

Τι φαγητό να φάτε αν βρεθείτε ποτέ στην Κούβα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon