Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτική πίτσα με πατάτες και μπέικον

Σπιτική πίτσα με πατάτες και μπέικον

Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο, την απλώνουμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας 1 εκ. ελεύθερο κατά μήκος της άκρης. Στη συνέχεια, καλύπτουμε τη σάλτσα με το τυρί πρόβολα κομμένο και από πάνω απλώνουμε τις φέτες πατάτας, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και από πάνω το μπέικον. Ψήνουμε την πίτσα στο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά, στη συνέχεια τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και τη σερβίρουμε. Καλή απόλαυση.



Η πιο ακραία εκδοχή της πίτσας με πατάτες είναι αυτή που περιέχει τηγανητές πατάτες και δημιουργήθηκε πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με αρχές 90 από τους Ναπολιτάνους σεφ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της αλυσίδας McDonald’s στην Ιταλία. Έτσι, η πίτσα με λευκή βάση και πατάτες (και συχνά επίσης μπέικον) έγινε σχεδόν ένα σύμβολο για παιδιά και όχι μόνο.

 


 

Υλικά

Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι

180 γρ. νερό

10 γρ. ελαιόλαδο

7 γρ αλάτι

7 γρ. μαγιά μπύρας

Για τη σάλτσα

200 γρ. σάλτσα ντομάτας

20 γρ. κρεμμύδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Για τη γέμιση

150 γρ. καπνιστή πρόβολα

200 γρ. πατάτες

35 γρ. μπέικον

Αποξηραμένο δεντρολίβανο

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο, ανάβουμε τη μηχανή και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά και προσθέσαμε το λάδι. Όταν η ζύμη αρχίσει να δένει, δηλαδή να τυλίγεται γύρω από τον γάντζο του μίξερ και ξεκολλάει από τις άκρες του μπολ, προσθέτουμε το αλάτι.

Αφήνουμε να ζυμωθεί και μετά βάζουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι, την πλάθουμε σε μπάλα, τη βάζουμε σε ένα μπολ αλειμμένο με λάδι και καλυμμένο με μεμβράνη και την αφήνουμε στον κλειστό φούρνο για δύο ώρες.

Για τη σάλτσα

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν μαραθεί, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλατίζουμε, μαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά την αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες (περίπου 2 χιλ.). Ύστερα τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό και μετά τις στραγγίζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν καλά. Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι, μια πρέζα αλάτι και λίγο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, αλείφοντάς τα για να πάνε παντού. Κόβουμε το μπέικον σε φέτες.

 

Σύνθεση

Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο, την απλώνουμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας 1 εκ. ελεύθερο κατά μήκος της άκρης. Στη συνέχεια, καλύπτουμε τη σάλτσα με το τυρί πρόβολα κομμένο και από πάνω απλώνουμε τις φέτες πατάτας, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και από πάνω το μπέικον. Ψήνουμε την πίτσα στο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά, στη συνέχεια τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και τη σερβίρουμε. Καλή απόλαυση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καρότα: Πλούσιος διατροφικός θησαυρός για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Πράγματα που συμβαίνουν όταν ξεκινάτε τη μέρα σας με χυμό σκόρδου

Σπαγγετάδα με σάλτσα 4 τυριά αλά ελληνικά

Τι φαγητό να φάτε αν βρεθείτε ποτέ στην Κούβα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon