Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτική μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη 

Σπιτική μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη 

Το να φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα στο σπίτι μπορεί να είναι μια απολαυστική εμπειρία, ειδικά όταν μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιείται. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια νόστιμη επιλογή με χαμηλότερη ζάχαρη που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα και τη γεύση των φρούτων.


Το να φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα στο σπίτι μπορεί να είναι μια απολαυστική εμπειρία, ειδικά όταν μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιείται. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια νόστιμη επιλογή με χαμηλότερη ζάχαρη που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα και τη γεύση των φρούτων. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μια απλή σπιτική μαρμελάδα χρησιμοποιώντας φρέσκα φρούτα και μόνο μια πινελιά ζάχαρης.

Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια ώριμα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα, ροδάκινα ή ανάμεικτα μούρα)
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη (προσαρμόστε ανάλογα με τη γεύση)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας πηκτίνη (προαιρετικά, για πιο σφιχτή συνοχή)
  • Μια πρέζα αλάτι

 

Οδηγίες:

  1. Προετοιμάστε τα φρούτα: Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα φρούτα που έχετε επιλέξει. Αν χρησιμοποιείτε φράουλες, ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις στα τέσσερα. Για μεγαλύτερα φρούτα όπως τα ροδάκινα, ξεφλουδίστε και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Εάν χρησιμοποιείτε βατόμουρα ή άλλα μικρά φρούτα, απλά ξεπλύνετε και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Μαγειρέψτε το μείγμα: Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ανακατέψτε τα έτοιμα φρούτα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αν σας αρέσει η μαρμελάδα σας λίγο πιο πηχτή, ανακατέψτε την πηκτίνη. Ο χυμός λεμονιού όχι μόνο ενισχύει τη γεύση αλλά δρα και ως φυσικό συντηρητικό.
  3. Ζεσταίνουμε: Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, αφήνοντας τη ζάχαρη να διαλυθεί και τα φρούτα να βγάλουν τους χυμούς τους. Φέρτε το μείγμα σε μια ήπια βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Θέλετε να σπάσουν τα φρούτα και να πήξει το μείγμα.
  4. Ελέγξτε τη συνοχή: Για να δοκιμάσετε τη συνοχή της μαρμελάδας, ρίξτε μια κουταλιά σε ένα πιάτο και αφήστε τη να κρυώσει για ένα λεπτό. Περάστε το δάχτυλό σας μέσα από τη μαρμελάδα. αν κρατήσει το σχήμα του, είναι έτοιμο. Αν είναι πολύ ρευστό, συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα.
  5. Βάζο και αποθήκευση: Μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή σύσταση, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρώς. Ρίξτε τη μαρμελάδα σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίστε τα όσο είναι ακόμα ζεστά και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.

Η σπιτική σας μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη είναι πλέον έτοιμη! Χρησιμοποιήστε το σε τοστ, τηγανίτες ή γιαούρτι ή ενσωματώστε το στις αγαπημένες σας συνταγές. Αυτή η μαρμελάδα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες ή στην κατάψυξη για μεγαλύτερη συντήρηση. Απολαύστε την απολαυστική γεύση της σπιτικής καλοσύνης!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πράσινο χρώμα ζαμπόν: Τι σημαίνει και πόσο ασφαλές είναι;

Ο φυσικός σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους είναι το δενρολίβανο

Φασόλια γίγαντες με πράσο και λουκάνικο

Ταϊλανδέζικη σαλάτα με νουντλς και μοσχαρίσιο φιλέτο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Ποια συσκευασία ελαιολάδου είναι η καλύτερη; 

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συσκευασίες είναι οι γυάλινες φιάλες, οι οποίες προσφέρουν προστασία από το φως. Οι σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες, όπως οι πράσινες ή οι καφέ, είναι ιδανικές καθώς εμποδίζουν την είσοδο του φωτός, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξείδωση του ελαιολάδου

Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού πολτού

Βασιλικός πολτός: Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες (όπως οι βιταμίνες B, C και E), μέταλλα (όπως το σίδηρο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο) και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσουν την ενέργεια και να προάγουν τη γενική ευεξία.

Close Icon