Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτική μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη 

Σπιτική μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη 

Το να φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα στο σπίτι μπορεί να είναι μια απολαυστική εμπειρία, ειδικά όταν μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιείται. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια νόστιμη επιλογή με χαμηλότερη ζάχαρη που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα και τη γεύση των φρούτων.


Το να φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα στο σπίτι μπορεί να είναι μια απολαυστική εμπειρία, ειδικά όταν μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιείται. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια νόστιμη επιλογή με χαμηλότερη ζάχαρη που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα και τη γεύση των φρούτων. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μια απλή σπιτική μαρμελάδα χρησιμοποιώντας φρέσκα φρούτα και μόνο μια πινελιά ζάχαρης.

Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια ώριμα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα, ροδάκινα ή ανάμεικτα μούρα)
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη (προσαρμόστε ανάλογα με τη γεύση)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας πηκτίνη (προαιρετικά, για πιο σφιχτή συνοχή)
  • Μια πρέζα αλάτι

 

Οδηγίες:

  1. Προετοιμάστε τα φρούτα: Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα φρούτα που έχετε επιλέξει. Αν χρησιμοποιείτε φράουλες, ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις στα τέσσερα. Για μεγαλύτερα φρούτα όπως τα ροδάκινα, ξεφλουδίστε και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Εάν χρησιμοποιείτε βατόμουρα ή άλλα μικρά φρούτα, απλά ξεπλύνετε και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Μαγειρέψτε το μείγμα: Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ανακατέψτε τα έτοιμα φρούτα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αν σας αρέσει η μαρμελάδα σας λίγο πιο πηχτή, ανακατέψτε την πηκτίνη. Ο χυμός λεμονιού όχι μόνο ενισχύει τη γεύση αλλά δρα και ως φυσικό συντηρητικό.
  3. Ζεσταίνουμε: Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, αφήνοντας τη ζάχαρη να διαλυθεί και τα φρούτα να βγάλουν τους χυμούς τους. Φέρτε το μείγμα σε μια ήπια βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Θέλετε να σπάσουν τα φρούτα και να πήξει το μείγμα.
  4. Ελέγξτε τη συνοχή: Για να δοκιμάσετε τη συνοχή της μαρμελάδας, ρίξτε μια κουταλιά σε ένα πιάτο και αφήστε τη να κρυώσει για ένα λεπτό. Περάστε το δάχτυλό σας μέσα από τη μαρμελάδα. αν κρατήσει το σχήμα του, είναι έτοιμο. Αν είναι πολύ ρευστό, συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα.
  5. Βάζο και αποθήκευση: Μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή σύσταση, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρώς. Ρίξτε τη μαρμελάδα σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίστε τα όσο είναι ακόμα ζεστά και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.

Η σπιτική σας μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη είναι πλέον έτοιμη! Χρησιμοποιήστε το σε τοστ, τηγανίτες ή γιαούρτι ή ενσωματώστε το στις αγαπημένες σας συνταγές. Αυτή η μαρμελάδα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες ή στην κατάψυξη για μεγαλύτερη συντήρηση. Απολαύστε την απολαυστική γεύση της σπιτικής καλοσύνης!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πράσινο χρώμα ζαμπόν: Τι σημαίνει και πόσο ασφαλές είναι;

Ο φυσικός σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους είναι το δενρολίβανο

Φασόλια γίγαντες με πράσο και λουκάνικο

Ταϊλανδέζικη σαλάτα με νουντλς και μοσχαρίσιο φιλέτο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες είναι οι τροφές που εμποδίζουν το κρυολόγημα 

Ιδιαίτερα τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ) περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του κρυολογήματος.

Γιατί δεν πρέπει να τα συνδυάζουμε τις μπανάνες με γάλα και γιαούρτι

Ορισμένες θεωρίες υποστηρίζουν ότι η μπανάνα, λόγω της γλυκύτητάς της, μπορεί να προκαλέσει ζύμωση στο στομάχι όταν συνδυαστεί με γαλακτοκομικά προϊόντα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα, δυσπεψία ή ακόμη και αέρια.

Αυγά: Η θρεπτική βόμβα για τα παιδιά μας

Αυγά: Τα αυγά είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και πλήρη τρόφιμα για την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών. Περιέχουν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή τους, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Κανέλα: Προστατεύει την υγεία του εγκεφάλου;

Κανέλα: Η κανέλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά στον κόσμο, γνωστό για τη γλυκιά και πικάντικη γεύση της. Ωστόσο, εκτός από τη γαστρονομική της αξία, η κανέλα φαίνεται να προσφέρει και σημαντικά οφέλη για την υγεία του εγκεφάλου.

Βίγκαν ή Χορτοφάγος: Κατανοώντας τις διαφορές

Βίγκαν ή Χορτοφάγος: όσο η χορτοφαγική όσο και η vegan δίαιτα παρέχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία, την ηθική και το περιβάλλον. Η κατανόηση των διαφορών τους είναι το πρώτο βήμα για την επιλογή του σωστού διατροφικού μονοπατιού για εσάς, συμβάλλοντας παράλληλα σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο.

Κινόα στη διατροφή: Πώς κάνει καλό με τον διαβήτη, ποια άλλα δημητριακά βοηθούν 

Η κινόα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν την απορρόφηση των σακχάρων, γεγονός που οδηγεί σε πιο σταθερές αυξήσεις των επιπέδων γλυκόζης μετά τα γεύματα.

Αντιφλεγμονώδης διατροφή: Ένας οδηγός για υγεία και ευεξία

Αντιφλεγμονώδης διατροφή: Εστιάζοντας σε φρέσκα, θρεπτικά τρόφιμα και αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα, μπορείτε να μειώσετε τη φλεγμονή, να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να νιώσετε πιο δυνατοί και υγιείς.

Ζυμαρικά: Κι όμως έχουν πολλά οφέλη

Ζυμαρικά: Τα ζυμαρικά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και ευέλικτα πιάτα στην παγκόσμια κουζίνα και προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία, εφόσον καταναλώνεται με μέτρο και σε συνδυασμό με θρεπτικά συστατικά. Αν και τα ζυμαρικά

Close Icon