Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτική μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη 

Σπιτική μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη 

Το να φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα στο σπίτι μπορεί να είναι μια απολαυστική εμπειρία, ειδικά όταν μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιείται. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια νόστιμη επιλογή με χαμηλότερη ζάχαρη που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα και τη γεύση των φρούτων.


Το να φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα στο σπίτι μπορεί να είναι μια απολαυστική εμπειρία, ειδικά όταν μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιείται. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια νόστιμη επιλογή με χαμηλότερη ζάχαρη που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα και τη γεύση των φρούτων. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μια απλή σπιτική μαρμελάδα χρησιμοποιώντας φρέσκα φρούτα και μόνο μια πινελιά ζάχαρης.

Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια ώριμα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα, ροδάκινα ή ανάμεικτα μούρα)
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη (προσαρμόστε ανάλογα με τη γεύση)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας πηκτίνη (προαιρετικά, για πιο σφιχτή συνοχή)
  • Μια πρέζα αλάτι

 

Οδηγίες:

  1. Προετοιμάστε τα φρούτα: Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα φρούτα που έχετε επιλέξει. Αν χρησιμοποιείτε φράουλες, ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις στα τέσσερα. Για μεγαλύτερα φρούτα όπως τα ροδάκινα, ξεφλουδίστε και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Εάν χρησιμοποιείτε βατόμουρα ή άλλα μικρά φρούτα, απλά ξεπλύνετε και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Μαγειρέψτε το μείγμα: Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ανακατέψτε τα έτοιμα φρούτα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αν σας αρέσει η μαρμελάδα σας λίγο πιο πηχτή, ανακατέψτε την πηκτίνη. Ο χυμός λεμονιού όχι μόνο ενισχύει τη γεύση αλλά δρα και ως φυσικό συντηρητικό.
  3. Ζεσταίνουμε: Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, αφήνοντας τη ζάχαρη να διαλυθεί και τα φρούτα να βγάλουν τους χυμούς τους. Φέρτε το μείγμα σε μια ήπια βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Θέλετε να σπάσουν τα φρούτα και να πήξει το μείγμα.
  4. Ελέγξτε τη συνοχή: Για να δοκιμάσετε τη συνοχή της μαρμελάδας, ρίξτε μια κουταλιά σε ένα πιάτο και αφήστε τη να κρυώσει για ένα λεπτό. Περάστε το δάχτυλό σας μέσα από τη μαρμελάδα. αν κρατήσει το σχήμα του, είναι έτοιμο. Αν είναι πολύ ρευστό, συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα.
  5. Βάζο και αποθήκευση: Μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή σύσταση, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρώς. Ρίξτε τη μαρμελάδα σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίστε τα όσο είναι ακόμα ζεστά και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.

Η σπιτική σας μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη είναι πλέον έτοιμη! Χρησιμοποιήστε το σε τοστ, τηγανίτες ή γιαούρτι ή ενσωματώστε το στις αγαπημένες σας συνταγές. Αυτή η μαρμελάδα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες ή στην κατάψυξη για μεγαλύτερη συντήρηση. Απολαύστε την απολαυστική γεύση της σπιτικής καλοσύνης!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πράσινο χρώμα ζαμπόν: Τι σημαίνει και πόσο ασφαλές είναι;

Ο φυσικός σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους είναι το δενρολίβανο

Φασόλια γίγαντες με πράσο και λουκάνικο

Ταϊλανδέζικη σαλάτα με νουντλς και μοσχαρίσιο φιλέτο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κρεμώδης συνταγή για καρμπονάρα χωρίς γαλακτοκομικά

Καρμπονάρα χωρίς γαλακτοκομικά: Η χωρίς γαλακτοκομικά καρμπονάρα είναι μια υπέροχη εκδοχή του παραδοσιακού ιταλικού πιάτου, που προσφέρει όλη τη γεύση και την κρεμώδη υφή της κλασικής καρμπονάρα, χωρίς τη χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων.

Τα 3 πιο ισχυρά ελληνικά superfoods που πρέπει να τρώτε πιο συχνά 

Υπερτροφές Ελλάδα: Το χαρούπι είναι ένας καρπός που έχει κερδίσει τη φήμη του ως superfood στην ελληνική διατροφή. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα όπως ασβέστιο και σίδηρο.

Πικάντικα ζυμαρικά με ντομάτα 

Αυτή η συνταγή για πικάντικα ζυμαρικά με ντομάτα είναι εύκολη, νόστιμη και ιδανική για ένα γεύμα που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Βοηθάει το ελαιόλαδο στην πέψη;

Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο ένα βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, αλλά και ένας φυσικός σύμμαχος της πέψης. Οι μοναδικές του ιδιότητες συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος

Πολύτιμος σύμμαχος για την πρόληψη της αναιμίας

Ρεβύθια: Με την ενσωμάτωσή του στη διατροφή μας, ειδικά με άλλες θρεπτικές τροφές, μπορούμε να αντισταθμίσουμε την έλλειψη σιδήρου και να συμβάλουμε στη βελτίωση της συνολικής υγείας του σώματός μας.

Μπισκότα βρώμης με σταφίδες

Μπισκότα Βρώμης με Σταφίδες: Τα μπισκότα βρώμης με σταφίδες είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη γεύση και τη διατροφή! Μαλακά, αρωματικά και γεμάτα φυτικές ίνες, αποτελούν ένα ιδανικό σνακ

Χαμομήλι - Το μυστικό για ανακούφιση από τις αλλεργίες;

Χαμομήλι: Το χαμομήλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα με χαλαρωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Αν και πολλοί το καταναλώνουν για να ηρεμήσουν ή να βελτιώσουν την πέψη τους, λίγοι γνωρίζουν ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση

Close Icon