Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτική κρέμα για καφέ: Απολαύστε τον αγαπημένο σας καφέ με το προσωπικό σας άγγιγμα

Σπιτική κρέμα για καφέ: Απολαύστε τον αγαπημένο σας καφέ με το προσωπικό σας άγγιγμα

Σπιτική Κρέμα για Καφέ: Η παρασκευή της δικής σας κρέμας καφέ στο σπίτι σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις γεύσεις αποφεύγοντας τα τεχνητά πρόσθετα και τα συντηρητικά που βρίσκονται συνήθως σε εκδόσεις που αγοράζονται από το κατάστημα.

Η παρασκευή της δικής σας κρέμας καφέ στο σπίτι σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις γεύσεις αποφεύγοντας τα τεχνητά πρόσθετα και τα συντηρητικά που βρίσκονται συνήθως σε εκδόσεις που αγοράζονται από το κατάστημα. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για μια νόστιμη σπιτική κρέμα καφέ.

Σπιτική συνταγή για κρέμα καφέ

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (ή μισή-μισή για πιο ελαφριά επιλογή)
  • 1 φλιτζάνι γάλα (πλήρες γάλα για πιο κρεμώδη υφή ή χρησιμοποιήστε γάλα με χαμηλά λιπαρά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Γλυκαντικό της επιλογής σας (ζάχαρη, σιρόπι σφενδάμου, μέλι κ.λπ.), για γεύση

Προαιρετικά αρώματα:

  • Σκόνη κακάο για σοκολατένιο twist
  • Κανέλα ή μοσχοκάρυδο για πικάντικη γεύση
  • Αρωματικά εκχυλίσματα (αμύγδαλο, φουντούκι, μέντα κ.λπ.)

Οδηγίες:

Ανακατέψτε τα υλικά: Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Προσοχή να μην βράσει.

Προσθέστε αρώματα: Ανακατέψτε με εκχύλισμα βανίλιας και τυχόν πρόσθετα αρώματα ή γλυκαντικά της επιλογής σας. Προσαρμόστε τη γλύκα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Σιγοβράστε: Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει απαλά για περίπου 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για να εμποτιστούν οι γεύσεις.

Ψύξτε και αποθηκεύστε: Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μεταφέρετε σε καθαρό γυάλινο βάζο ή μπουκάλι με καπάκι.

Ψύξτε: Διατηρήστε στο ψυγείο έως και 1-2 εβδομάδες. Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση, καθώς μπορεί να προκληθεί φυσικός διαχωρισμός.

Συμβουλές προσαρμογής:

Επιλογές χωρίς γαλακτοκομικά: Αντικαταστήστε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και το γάλα με γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου ή οποιαδήποτε εναλλακτική λύση που δεν είναι γαλακτοκομική για μια έκδοση φιλική προς τους vegan.

Γλυκαντικά: Πειραματιστείτε με διαφορετικά γλυκαντικά όπως σιρόπι αγαύης, στέβια ή συμπυκνωμένο γάλα για διαφορετικά επίπεδα γλυκύτητας.

Παραλλαγές γεύσης: Γίνετε δημιουργικοί με τις γεύσεις σας! Σκεφτείτε να προσθέσετε εκχυλίσματα όπως καρύδα, καραμέλα ή ακόμα και μπαχαρικά κολοκύθας για εποχιακές παραλλαγές.

Απολαμβάνοντας τη σπιτική κρέμα κρέμας:

Ρίξτε τη σπιτική κρέμα καφέ σας στο αγαπημένο σας φλιτζάνι καφέ ή τσάι. Προσαρμόστε την ποσότητα με βάση τις γευστικές προτιμήσεις σας για να επιτύχετε την τέλεια ισορροπία κρεμικότητας και γεύσης. Η σπιτική κρέμα σάς επιτρέπει να επιδοθείτε σε μια πλούσια, γευστική προσθήκη στην πρωινή σας ρουτίνα, ενώ γνωρίζετε ακριβώς ποια συστατικά περιέχονται στο ποτό σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι πρέπει να έχουμε στην πρωινή μας ρουτίνα; Καφέ ή Μάτσα;

Η γενετική καθορίζει αν ο καφές είναι καλός ή κακός για εσάς;

Λειτουργεί ο καφές ως ενισχυτικό της απώλειας βάρους;

Καφές: Μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην ανακούφιση από ενοχλητικούς πονοκεφάλους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς το ελαιόλαδο βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2;

Ελαιόλαδο: Βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη, μειώνοντας τη φλεγμονή και σταθεροποιώντας τα επίπεδα γλυκόζης, το ελαιόλαδο μπορεί να προάγει την υγεία και να βοηθήσει στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης τύπου 2.

Δίαιτα με σαρδέλες: Πώς επηρεάζει την καρδιά και τα οστά;

Δίαιτα με σαρδέλες: Η δίαιτα με σαρδέλες, μια διατροφική στρατηγική που επικεντρώνεται στην κατανάλωση σαρδελών σχεδόν σε κάθε γεύμα, κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα λόγω των δυνητικών οφελών της για την υγεία.

Πώς ο εγκέφαλος χωρίζει το γεύμα σε φάσεις

Δομή γεύματος: Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν δώσει συναρπαστικές γνώσεις για το πώς ο εγκέφαλος επεξεργάζεται ένα γεύμα, αποκαλύπτοντας ότι η διατροφική εμπειρία χωρίζεται σε διακριτές φάσεις.

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται στους παιδικούς σταθμούς

Στοιχεία για τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης, αλλά και την τήρηση των συστάσεων το προηγούμενο διάστημα δίνει εγκύκλιος για τη διατροφή των παιδιών στους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

5+1 συνήθειες που πρέπει να καθιερώσετε κάθε πρωί για ρυθμισμένο σάκχαρο

Στους υγιείς ενήλικες άνω των 19 ετών, φυσιολογικό θεωρείται το σάκχαρο νηστείας (δηλαδή, μετά το πρωινό ξύπνημα) όταν είναι κάτω από 100 mg/dl, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Διαβήτη (ADA).

Close Icon