Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικά πατατάκια: Πώς να τα φτιάξετε και τι πρέπει να προσέξετε;

Σπιτικά πατατάκια: Πώς να τα φτιάξετε και τι πρέπει να προσέξετε;

Σπιτικά πατατάκια: Γρήγορη και εύκολη συνταγή για πατατάκια θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και όλη την οικογένεια.

Ξεχάσατε να αγοράσετε μια σακούλα πατατάκια από το παντοπωλείο για να δείτε την αγαπημένη σας ταινία. Μην ετοιμάζεστε να βγείτε έξω, γιατί μπορείτε να φτιάξετε πατατάκια στο σπίτι γρήγορα εύκολα και προπάντων υγιεινά. Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και όλη την οικογένεια.

Ποιες πατάτες είναι οι καλύτερες για να φτιάξετε πατατάκια;

Οι φρέσκες, σφιχτές  πατάτες είναι οι καλύτερες για να φτιάξετε πατατάκια. Το μούλιασμα της κομμένης πατάτας σε παγωμένο νερό θα αφαιρέσει μεγάλο μέρος της περιεκτικότητας σε άμυλο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ένα νόστιμο τραγανό τσιπ. Απλώς θυμηθείτε να τα στεγνώσετε καλά πριν τα τηγανίσετε.

Πώς διατηρείτε τα σπιτικά πατατάκια τραγανά;

Για να διατηρήσετε τα σπιτικά πατατάκια τραγανά, αφαιρέστε το περιττό λάδι τους τοποθετώντας τα σε καθαρό χαρτί κουζίνας αφού τελειώσουν το τηγάνισμα. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τα τσιπς σας σε ένα αεροστεγές δοχείο για να αποτρέψετε την έκθεση στην υγρασία.

Είναι τα σπιτικά πατατάκια πιο υγιεινά από τα αγορασμένα στο κατάστημα;

Ναι, αυτά τα σπιτικά πατατάκια είναι πιο υγιεινά από τα αγορασμένα στο κατάστημα! Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί πατάτες, λάδι και καρυκεύματα, έτσι ώστε να μην είναι γεμάτα με συντηρητικά που θα βρείτε στα τσιπς σε συσκευασία. Τα σπιτικά πατατάκια τείνουν να έχουν χαμηλότερα λιπαρά και νάτριο, καθώς μπορείτε να ελέγξετε πόσο λίγο ή πόσο αλάτι χρησιμοποιείται σύμφωνα με το γούστο που προτιμάτε. Τα τσιπς στο φούρνο μας και τα πατατάκια με τηγανητό αέρα είναι επίσης υγιεινά!

Πώς μπορώ να κόψω τις πατάτες σε φέτες για να κάνω τα πατατάκια μου πιο ομοιόμορφα;

Για να κόψετε ομοιόμορφα τσιπς, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό εργαλείο καθαρισμού πατάτας για να κόψετε την πατάτα σε φέτες. Όχι μόνο μειώνει το χρόνο, αλλά χρησιμοποιώντας έναν κόφτη δημιουργείται σταθερά μεγέθη φετών που διασφαλίζουν ότι τα πατατάκια σας θα ψηθούν ομοιόμορφα.

 

Συστατικά

  • 7 μη αποφλοιωμένες μέτριες πατάτες (περίπου 2 κιλά)
  • 2 λίτρα παγωμένο νερό
  • 5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
  • 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Λάδι για βαθύ τηγάνισμα
  1. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών ή έναν μεταλλικό κόφτη τυριών, κόψτε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε παγωμένο νερό και αλάτι. Μουλιάστε για 30 λεπτά.
  2. Στραγγίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τες σε απορροφητικό χαρτί και στεγνώστε τες. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τη σκόνη σκόρδου, το σέλινο αλάτι και πιπέρι και αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε ένα χυτοσίδηρο ή άλλο βαρύ τηγάνι, θερμαίνετε το λάδι στους 200. Τηγανίζουμε τις πατάτες σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Αφαιρέστε με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίξτε σε απορροφητικό χαρτί. Αμέσως πασπαλίστε με το μείγμα καρυκευμάτων. Αποθήκευσε σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Τα πατατάκια που θα δημιουργήσετε θα καταπλήξουν όλους όσους τα δοκιμάσουν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο θρεπτικές είναι οι πατάτες;

Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν τα πατατάκια στην υγεία μας;

7 υγιεινά τσιπς για όσους λαχταρούν ένα τραγανό σνακ

Τι πρέπει να τρώμε συχνότερα; Πατάτες ή ρύζι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon