Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικά πατατάκια: Πώς να τα φτιάξετε και τι πρέπει να προσέξετε;

Σπιτικά πατατάκια: Πώς να τα φτιάξετε και τι πρέπει να προσέξετε;

Σπιτικά πατατάκια: Γρήγορη και εύκολη συνταγή για πατατάκια θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και όλη την οικογένεια.


Ξεχάσατε να αγοράσετε μια σακούλα πατατάκια από το παντοπωλείο για να δείτε την αγαπημένη σας ταινία. Μην ετοιμάζεστε να βγείτε έξω, γιατί μπορείτε να φτιάξετε πατατάκια στο σπίτι γρήγορα εύκολα και προπάντων υγιεινά. Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και όλη την οικογένεια.

Ποιες πατάτες είναι οι καλύτερες για να φτιάξετε πατατάκια;

Οι φρέσκες, σφιχτές  πατάτες είναι οι καλύτερες για να φτιάξετε πατατάκια. Το μούλιασμα της κομμένης πατάτας σε παγωμένο νερό θα αφαιρέσει μεγάλο μέρος της περιεκτικότητας σε άμυλο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ένα νόστιμο τραγανό τσιπ. Απλώς θυμηθείτε να τα στεγνώσετε καλά πριν τα τηγανίσετε.

Πώς διατηρείτε τα σπιτικά πατατάκια τραγανά;

Για να διατηρήσετε τα σπιτικά πατατάκια τραγανά, αφαιρέστε το περιττό λάδι τους τοποθετώντας τα σε καθαρό χαρτί κουζίνας αφού τελειώσουν το τηγάνισμα. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τα τσιπς σας σε ένα αεροστεγές δοχείο για να αποτρέψετε την έκθεση στην υγρασία.

Είναι τα σπιτικά πατατάκια πιο υγιεινά από τα αγορασμένα στο κατάστημα;

Ναι, αυτά τα σπιτικά πατατάκια είναι πιο υγιεινά από τα αγορασμένα στο κατάστημα! Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί πατάτες, λάδι και καρυκεύματα, έτσι ώστε να μην είναι γεμάτα με συντηρητικά που θα βρείτε στα τσιπς σε συσκευασία. Τα σπιτικά πατατάκια τείνουν να έχουν χαμηλότερα λιπαρά και νάτριο, καθώς μπορείτε να ελέγξετε πόσο λίγο ή πόσο αλάτι χρησιμοποιείται σύμφωνα με το γούστο που προτιμάτε. Τα τσιπς στο φούρνο μας και τα πατατάκια με τηγανητό αέρα είναι επίσης υγιεινά!

Πώς μπορώ να κόψω τις πατάτες σε φέτες για να κάνω τα πατατάκια μου πιο ομοιόμορφα;

Για να κόψετε ομοιόμορφα τσιπς, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό εργαλείο καθαρισμού πατάτας για να κόψετε την πατάτα σε φέτες. Όχι μόνο μειώνει το χρόνο, αλλά χρησιμοποιώντας έναν κόφτη δημιουργείται σταθερά μεγέθη φετών που διασφαλίζουν ότι τα πατατάκια σας θα ψηθούν ομοιόμορφα.

 

Συστατικά

  • 7 μη αποφλοιωμένες μέτριες πατάτες (περίπου 2 κιλά)
  • 2 λίτρα παγωμένο νερό
  • 5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
  • 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Λάδι για βαθύ τηγάνισμα
  1. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών ή έναν μεταλλικό κόφτη τυριών, κόψτε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε παγωμένο νερό και αλάτι. Μουλιάστε για 30 λεπτά.
  2. Στραγγίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τες σε απορροφητικό χαρτί και στεγνώστε τες. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τη σκόνη σκόρδου, το σέλινο αλάτι και πιπέρι και αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε ένα χυτοσίδηρο ή άλλο βαρύ τηγάνι, θερμαίνετε το λάδι στους 200. Τηγανίζουμε τις πατάτες σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Αφαιρέστε με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίξτε σε απορροφητικό χαρτί. Αμέσως πασπαλίστε με το μείγμα καρυκευμάτων. Αποθήκευσε σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Τα πατατάκια που θα δημιουργήσετε θα καταπλήξουν όλους όσους τα δοκιμάσουν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο θρεπτικές είναι οι πατάτες;

Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν τα πατατάκια στην υγεία μας;

7 υγιεινά τσιπς για όσους λαχταρούν ένα τραγανό σνακ

Τι πρέπει να τρώμε συχνότερα; Πατάτες ή ρύζι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon