Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικά πατατάκια: Πώς να τα φτιάξετε και τι πρέπει να προσέξετε;

Σπιτικά πατατάκια: Πώς να τα φτιάξετε και τι πρέπει να προσέξετε;

Σπιτικά πατατάκια: Γρήγορη και εύκολη συνταγή για πατατάκια θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και όλη την οικογένεια.



Ξεχάσατε να αγοράσετε μια σακούλα πατατάκια από το παντοπωλείο για να δείτε την αγαπημένη σας ταινία. Μην ετοιμάζεστε να βγείτε έξω, γιατί μπορείτε να φτιάξετε πατατάκια στο σπίτι γρήγορα εύκολα και προπάντων υγιεινά. Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και όλη την οικογένεια.


Ποιες πατάτες είναι οι καλύτερες για να φτιάξετε πατατάκια;

Οι φρέσκες, σφιχτές  πατάτες είναι οι καλύτερες για να φτιάξετε πατατάκια. Το μούλιασμα της κομμένης πατάτας σε παγωμένο νερό θα αφαιρέσει μεγάλο μέρος της περιεκτικότητας σε άμυλο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ένα νόστιμο τραγανό τσιπ. Απλώς θυμηθείτε να τα στεγνώσετε καλά πριν τα τηγανίσετε.

Πώς διατηρείτε τα σπιτικά πατατάκια τραγανά;

Για να διατηρήσετε τα σπιτικά πατατάκια τραγανά, αφαιρέστε το περιττό λάδι τους τοποθετώντας τα σε καθαρό χαρτί κουζίνας αφού τελειώσουν το τηγάνισμα. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τα τσιπς σας σε ένα αεροστεγές δοχείο για να αποτρέψετε την έκθεση στην υγρασία.

Είναι τα σπιτικά πατατάκια πιο υγιεινά από τα αγορασμένα στο κατάστημα;

Ναι, αυτά τα σπιτικά πατατάκια είναι πιο υγιεινά από τα αγορασμένα στο κατάστημα! Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί πατάτες, λάδι και καρυκεύματα, έτσι ώστε να μην είναι γεμάτα με συντηρητικά που θα βρείτε στα τσιπς σε συσκευασία. Τα σπιτικά πατατάκια τείνουν να έχουν χαμηλότερα λιπαρά και νάτριο, καθώς μπορείτε να ελέγξετε πόσο λίγο ή πόσο αλάτι χρησιμοποιείται σύμφωνα με το γούστο που προτιμάτε. Τα τσιπς στο φούρνο μας και τα πατατάκια με τηγανητό αέρα είναι επίσης υγιεινά!

Πώς μπορώ να κόψω τις πατάτες σε φέτες για να κάνω τα πατατάκια μου πιο ομοιόμορφα;

Για να κόψετε ομοιόμορφα τσιπς, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό εργαλείο καθαρισμού πατάτας για να κόψετε την πατάτα σε φέτες. Όχι μόνο μειώνει το χρόνο, αλλά χρησιμοποιώντας έναν κόφτη δημιουργείται σταθερά μεγέθη φετών που διασφαλίζουν ότι τα πατατάκια σας θα ψηθούν ομοιόμορφα.

 

Συστατικά

  • 7 μη αποφλοιωμένες μέτριες πατάτες (περίπου 2 κιλά)
  • 2 λίτρα παγωμένο νερό
  • 5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
  • 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Λάδι για βαθύ τηγάνισμα
  1. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών ή έναν μεταλλικό κόφτη τυριών, κόψτε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε παγωμένο νερό και αλάτι. Μουλιάστε για 30 λεπτά.
  2. Στραγγίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τες σε απορροφητικό χαρτί και στεγνώστε τες. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τη σκόνη σκόρδου, το σέλινο αλάτι και πιπέρι και αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε ένα χυτοσίδηρο ή άλλο βαρύ τηγάνι, θερμαίνετε το λάδι στους 200. Τηγανίζουμε τις πατάτες σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Αφαιρέστε με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίξτε σε απορροφητικό χαρτί. Αμέσως πασπαλίστε με το μείγμα καρυκευμάτων. Αποθήκευσε σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Τα πατατάκια που θα δημιουργήσετε θα καταπλήξουν όλους όσους τα δοκιμάσουν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο θρεπτικές είναι οι πατάτες;

Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν τα πατατάκια στην υγεία μας;

7 υγιεινά τσιπς για όσους λαχταρούν ένα τραγανό σνακ

Τι πρέπει να τρώμε συχνότερα; Πατάτες ή ρύζι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon