Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικά νιόκι: Μια αυθεντική ιταλική συνταγή

Σπιτικά νιόκι: Μια αυθεντική ιταλική συνταγή

Σπιτικά νιόκι: Τα σπιτικά νιόκι είναι ένα απολαυστικό και ανακουφιστικό ιταλικό πιάτο που μπορεί να απογειώσει κάθε γεύμα. Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτά τα μαλακά, μαξιλαράκια ζυμαρικά από την αρχή.



Τα σπιτικά νιόκι είναι ένα απολαυστικό και ανακουφιστικό ιταλικό πιάτο που μπορεί να απογειώσει κάθε γεύμα. Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτά τα μαλακά, μαξιλαράκια ζυμαρικά από την αρχή. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.


 

Συστατικά:

  • 900 γραμμάρια πατάτες
  • 1 1/2 φλιτζάνι (180 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε τις πατάτες:

Ξεκινήστε βράζοντας τις πατάτες ολόκληρες, με τη φλούδα τους, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπηθούν εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου 20-25 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Μόλις κρυώσουν αρκετά για να τα χειριστούν, ξεφλουδίστε τις φλούδες.

Πολτοποιήστε τις πατάτες:

Περάστε τις καθαρισμένες πατάτες από ένα ρυζάκι ή πολτοποιήστε τις καλά, φροντίζοντας να μην έχουν σβόλους. Απλώστε τον πουρέ πατάτας σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας για να κρυώσει εντελώς.

Φτιάχνουμε τη ζύμη:

Μόλις κρυώσουν οι πατάτες, τις μαζεύουμε σε ένα ανάχωμα και κάνουμε ένα πηγάδι στο κέντρο. Σπάμε το αυγό στο πηγάδι και προσθέτουμε το αλάτι.
Πασπαλίστε 1 φλιτζάνι αλεύρι πάνω από τις πατάτες και το αυγό. Με τα χέρια σας, αρχίστε να ενσωματώνετε το αλεύρι και το αυγό στις πατάτες, ζυμώνοντας απαλά το μείγμα. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται, μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Πρέπει να είναι μαλακό αλλά όχι κολλώδες.

Σχηματίστε τα νιόκι:

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μερίδες. Τυλίξτε κάθε μερίδα σε ένα μακρύ σχοινί, περίπου 1/2 ίντσας σε διάμετρο.
Κόψτε τα σχοινιά σε κομμάτια 1 ίντσας. Αν θέλετε, κυλήστε κάθε κομμάτι πάνω από τα δόντια ενός πιρουνιού ή μιας σανίδας νιόκι για να δημιουργήσετε ραβδώσεις, που βοηθούν τη σάλτσα να κολλήσει στα νιόκι.

Μαγειρέψτε τα νιόκι:

Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα νιόκι σε παρτίδες, προσέχοντας να μην γεμίσει η κατσαρόλα. Γίνονται όταν επιπλέουν στην επιφάνεια, περίπου 2-3 ​​λεπτά.
Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε τα μαγειρεμένα νιόκι σε ένα πιάτο ή απευθείας στη σάλτσα που προτιμάτε.


Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τα νιόκι αμέσως με την αγαπημένη σας σάλτσα, όπως μια απλή σάλτσα βουτύρου και φασκόμηλου, μαρινάρα ή πέστο. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα αν θέλουμε. Aπολαύστε τα σπιτικά νιόκι σας, μια αληθινή απόδειξη της χαράς του μαγειρέματος από την αρχή!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι καλύτερες συνταγές με νιόκι

Συνταγή νιόκι καρότου σε βούτυρο αρωματισμένο με καρύδια

Νιόκι με πράσινα καλοκαιρινά λαχανικά

Τι είναι τα Gnocchi Pomodoro και πώς μπορείτε να τα φτιάξετε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon