Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικά νιόκι: Μια αυθεντική ιταλική συνταγή

Σπιτικά νιόκι: Μια αυθεντική ιταλική συνταγή

Σπιτικά νιόκι: Τα σπιτικά νιόκι είναι ένα απολαυστικό και ανακουφιστικό ιταλικό πιάτο που μπορεί να απογειώσει κάθε γεύμα. Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτά τα μαλακά, μαξιλαράκια ζυμαρικά από την αρχή.


Τα σπιτικά νιόκι είναι ένα απολαυστικό και ανακουφιστικό ιταλικό πιάτο που μπορεί να απογειώσει κάθε γεύμα. Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτά τα μαλακά, μαξιλαράκια ζυμαρικά από την αρχή. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.

 

Συστατικά:

  • 900 γραμμάρια πατάτες
  • 1 1/2 φλιτζάνι (180 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε τις πατάτες:

Ξεκινήστε βράζοντας τις πατάτες ολόκληρες, με τη φλούδα τους, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπηθούν εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου 20-25 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Μόλις κρυώσουν αρκετά για να τα χειριστούν, ξεφλουδίστε τις φλούδες.

Πολτοποιήστε τις πατάτες:

Περάστε τις καθαρισμένες πατάτες από ένα ρυζάκι ή πολτοποιήστε τις καλά, φροντίζοντας να μην έχουν σβόλους. Απλώστε τον πουρέ πατάτας σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας για να κρυώσει εντελώς.

Φτιάχνουμε τη ζύμη:

Μόλις κρυώσουν οι πατάτες, τις μαζεύουμε σε ένα ανάχωμα και κάνουμε ένα πηγάδι στο κέντρο. Σπάμε το αυγό στο πηγάδι και προσθέτουμε το αλάτι.
Πασπαλίστε 1 φλιτζάνι αλεύρι πάνω από τις πατάτες και το αυγό. Με τα χέρια σας, αρχίστε να ενσωματώνετε το αλεύρι και το αυγό στις πατάτες, ζυμώνοντας απαλά το μείγμα. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται, μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Πρέπει να είναι μαλακό αλλά όχι κολλώδες.

Σχηματίστε τα νιόκι:

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μερίδες. Τυλίξτε κάθε μερίδα σε ένα μακρύ σχοινί, περίπου 1/2 ίντσας σε διάμετρο.
Κόψτε τα σχοινιά σε κομμάτια 1 ίντσας. Αν θέλετε, κυλήστε κάθε κομμάτι πάνω από τα δόντια ενός πιρουνιού ή μιας σανίδας νιόκι για να δημιουργήσετε ραβδώσεις, που βοηθούν τη σάλτσα να κολλήσει στα νιόκι.

Μαγειρέψτε τα νιόκι:

Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα νιόκι σε παρτίδες, προσέχοντας να μην γεμίσει η κατσαρόλα. Γίνονται όταν επιπλέουν στην επιφάνεια, περίπου 2-3 ​​λεπτά.
Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε τα μαγειρεμένα νιόκι σε ένα πιάτο ή απευθείας στη σάλτσα που προτιμάτε.


Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τα νιόκι αμέσως με την αγαπημένη σας σάλτσα, όπως μια απλή σάλτσα βουτύρου και φασκόμηλου, μαρινάρα ή πέστο. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα αν θέλουμε. Aπολαύστε τα σπιτικά νιόκι σας, μια αληθινή απόδειξη της χαράς του μαγειρέματος από την αρχή!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι καλύτερες συνταγές με νιόκι

Συνταγή νιόκι καρότου σε βούτυρο αρωματισμένο με καρύδια

Νιόκι με πράσινα καλοκαιρινά λαχανικά

Τι είναι τα Gnocchi Pomodoro και πώς μπορείτε να τα φτιάξετε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Ποια συσκευασία ελαιολάδου είναι η καλύτερη; 

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συσκευασίες είναι οι γυάλινες φιάλες, οι οποίες προσφέρουν προστασία από το φως. Οι σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες, όπως οι πράσινες ή οι καφέ, είναι ιδανικές καθώς εμποδίζουν την είσοδο του φωτός, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξείδωση του ελαιολάδου

Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού πολτού

Βασιλικός πολτός: Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες (όπως οι βιταμίνες B, C και E), μέταλλα (όπως το σίδηρο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο) και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσουν την ενέργεια και να προάγουν τη γενική ευεξία.

Close Icon