Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικά λαζάνια: Μια υπέροχη συνταγή με μοσχαρίσιο κιμά που ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις

Σπιτικά λαζάνια: Μια υπέροχη συνταγή με μοσχαρίσιο κιμά που ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις

Σπιτικά λαζάνια: Αυτή η συνταγή είναι τόσο καλή, καθώς συγκεντρώνει όλα τα πράγματα που αγαπάμε σε ένα καλό πιάτο ζυμαρικών: ζυμαρικά, τυριά, φρέσκα μυρωδικά και μια νόστιμη σάλτσα με μοσχαρίσιο κρέας.



Τα σπιτικά λαζάνια είναι τα καλύτερα. Αυτή η συνταγή είναι τόσο καλή, καθώς συγκεντρώνει όλα τα πράγματα που αγαπάμε σε ένα καλό πιάτο ζυμαρικών: ζυμαρικά, τυριά, φρέσκα μυρωδικά και μια νόστιμη σάλτσα με βόειο κρέας. Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει λαζάνια ή δεν έχετε βρει μια καλή συνταγή, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Προσκαλέστε έναν φίλο γιατί δεν θα θέλετε να κρατήσετε αυτό το πιάτο για τον εαυτό σας. Τώρα επειδή αυτή είναι μια συνταγή από το μηδέν και επειδή είναι τόσο καταπληκτική, απαιτεί αρκετά βήματα. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο. Θα λατρέψετε αυτό το πιάτο και αν έχετε καλεσμένους για δείπνο, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα σας ζητήσουν τη συνταγή.


Συστατικά

  • 500 γρ. λουκάνικο
  • 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κουτιά πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 500 γρ. λαζάνια
  • 900 γρ. τυρί ρικότα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κιλό τυρί μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες περίπου 24 φέτες
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες παρασκευής

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το λουκάνικο και τον κιμά. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να κόψετε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το κρέας να ροδίσει καλά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε ζάχαρη, φρέσκο ​​βασιλικό, μάραθο, ρίγανη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι και 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη σάλτσα ντομάτας και το κρασί. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1-4 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τα ζυμαρικά λαζάνια στον πάτο ενός ταψιού. Ρίξτε ζεστό νερό βρύσης απευθείας πάνω από τα noodles, φροντίζοντας τα ζυμαρικά να είναι εντελώς βυθισμένα στο νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 30 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε τα και πετάξτε το νερό.
    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί ρικότα με το αυγό, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαζάνια.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ ταψί 9×13.
    Για τη συναρμολόγηση, απλώστε περίπου 1 φλιτζάνι σάλτσα κρέατος στον πάτο του έτοιμου ταψιού. Τοποθετούμε από πάνω 4 χυλοπίτες. Αλείφουμε με το 1/3 του μείγματος τυριού ρικότα. Συμπληρώστε με το 1/4 φέτες τυριού μοτσαρέλα. Ρίξτε 1 1/2 φλιτζάνι σάλτσα κρέατος πάνω από μοτσαρέλα και μετά πασπαλίστε με 1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα. Επαναλάβετε το layering δύο ακόμη φορές για να δημιουργήσετε τρεις πλήρεις στρώσεις. Για να τελειώσετε, βάζετε μια τελευταία στρώση ζυμαρικών, την οποία ολοκληρώνετε με άλλη 1 κούπα σάλτσα κρέατος για να καλύψετε τα ζυμαρικά. Συμπληρώστε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε άλλα 25 λεπτά για να ροδίσει το τυρί. Σερβίρετε ζεστό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια εξωτική συνταγή με μοσχάρι και γάλα καρύδας με κάρυ για το απόλυτο comfort food

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα ροκφόρ για μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας

Βετζετέριαν λαζάνια με μελιτζάνες και φέτα

Κλασική Ιταλική συνταγή για λαζάνια

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon