Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικά λαζάνια: Μια υπέροχη συνταγή με μοσχαρίσιο κιμά που ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις

Σπιτικά λαζάνια: Μια υπέροχη συνταγή με μοσχαρίσιο κιμά που ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις

Σπιτικά λαζάνια: Αυτή η συνταγή είναι τόσο καλή, καθώς συγκεντρώνει όλα τα πράγματα που αγαπάμε σε ένα καλό πιάτο ζυμαρικών: ζυμαρικά, τυριά, φρέσκα μυρωδικά και μια νόστιμη σάλτσα με μοσχαρίσιο κρέας.


Τα σπιτικά λαζάνια είναι τα καλύτερα. Αυτή η συνταγή είναι τόσο καλή, καθώς συγκεντρώνει όλα τα πράγματα που αγαπάμε σε ένα καλό πιάτο ζυμαρικών: ζυμαρικά, τυριά, φρέσκα μυρωδικά και μια νόστιμη σάλτσα με βόειο κρέας. Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει λαζάνια ή δεν έχετε βρει μια καλή συνταγή, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Προσκαλέστε έναν φίλο γιατί δεν θα θέλετε να κρατήσετε αυτό το πιάτο για τον εαυτό σας. Τώρα επειδή αυτή είναι μια συνταγή από το μηδέν και επειδή είναι τόσο καταπληκτική, απαιτεί αρκετά βήματα. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο. Θα λατρέψετε αυτό το πιάτο και αν έχετε καλεσμένους για δείπνο, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα σας ζητήσουν τη συνταγή.

Συστατικά

  • 500 γρ. λουκάνικο
  • 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κουτιά πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 500 γρ. λαζάνια
  • 900 γρ. τυρί ρικότα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κιλό τυρί μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες περίπου 24 φέτες
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες παρασκευής

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το λουκάνικο και τον κιμά. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να κόψετε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το κρέας να ροδίσει καλά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε ζάχαρη, φρέσκο ​​βασιλικό, μάραθο, ρίγανη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι και 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη σάλτσα ντομάτας και το κρασί. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1-4 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τα ζυμαρικά λαζάνια στον πάτο ενός ταψιού. Ρίξτε ζεστό νερό βρύσης απευθείας πάνω από τα noodles, φροντίζοντας τα ζυμαρικά να είναι εντελώς βυθισμένα στο νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 30 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε τα και πετάξτε το νερό.
    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί ρικότα με το αυγό, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαζάνια.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ ταψί 9×13.
    Για τη συναρμολόγηση, απλώστε περίπου 1 φλιτζάνι σάλτσα κρέατος στον πάτο του έτοιμου ταψιού. Τοποθετούμε από πάνω 4 χυλοπίτες. Αλείφουμε με το 1/3 του μείγματος τυριού ρικότα. Συμπληρώστε με το 1/4 φέτες τυριού μοτσαρέλα. Ρίξτε 1 1/2 φλιτζάνι σάλτσα κρέατος πάνω από μοτσαρέλα και μετά πασπαλίστε με 1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα. Επαναλάβετε το layering δύο ακόμη φορές για να δημιουργήσετε τρεις πλήρεις στρώσεις. Για να τελειώσετε, βάζετε μια τελευταία στρώση ζυμαρικών, την οποία ολοκληρώνετε με άλλη 1 κούπα σάλτσα κρέατος για να καλύψετε τα ζυμαρικά. Συμπληρώστε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε άλλα 25 λεπτά για να ροδίσει το τυρί. Σερβίρετε ζεστό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια εξωτική συνταγή με μοσχάρι και γάλα καρύδας με κάρυ για το απόλυτο comfort food

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα ροκφόρ για μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας

Βετζετέριαν λαζάνια με μελιτζάνες και φέτα

Κλασική Ιταλική συνταγή για λαζάνια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon