Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικά λαζάνια: Μια υπέροχη συνταγή με μοσχαρίσιο κιμά που ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις

Σπιτικά λαζάνια: Μια υπέροχη συνταγή με μοσχαρίσιο κιμά που ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις

Σπιτικά λαζάνια: Αυτή η συνταγή είναι τόσο καλή, καθώς συγκεντρώνει όλα τα πράγματα που αγαπάμε σε ένα καλό πιάτο ζυμαρικών: ζυμαρικά, τυριά, φρέσκα μυρωδικά και μια νόστιμη σάλτσα με μοσχαρίσιο κρέας.


Τα σπιτικά λαζάνια είναι τα καλύτερα. Αυτή η συνταγή είναι τόσο καλή, καθώς συγκεντρώνει όλα τα πράγματα που αγαπάμε σε ένα καλό πιάτο ζυμαρικών: ζυμαρικά, τυριά, φρέσκα μυρωδικά και μια νόστιμη σάλτσα με βόειο κρέας. Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει λαζάνια ή δεν έχετε βρει μια καλή συνταγή, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Προσκαλέστε έναν φίλο γιατί δεν θα θέλετε να κρατήσετε αυτό το πιάτο για τον εαυτό σας. Τώρα επειδή αυτή είναι μια συνταγή από το μηδέν και επειδή είναι τόσο καταπληκτική, απαιτεί αρκετά βήματα. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο. Θα λατρέψετε αυτό το πιάτο και αν έχετε καλεσμένους για δείπνο, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα σας ζητήσουν τη συνταγή.

Συστατικά

  • 500 γρ. λουκάνικο
  • 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κουτιά πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 500 γρ. λαζάνια
  • 900 γρ. τυρί ρικότα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κιλό τυρί μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες περίπου 24 φέτες
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες παρασκευής

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το λουκάνικο και τον κιμά. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να κόψετε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το κρέας να ροδίσει καλά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε ζάχαρη, φρέσκο ​​βασιλικό, μάραθο, ρίγανη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι και 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη σάλτσα ντομάτας και το κρασί. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1-4 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τα ζυμαρικά λαζάνια στον πάτο ενός ταψιού. Ρίξτε ζεστό νερό βρύσης απευθείας πάνω από τα noodles, φροντίζοντας τα ζυμαρικά να είναι εντελώς βυθισμένα στο νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 30 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε τα και πετάξτε το νερό.
    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί ρικότα με το αυγό, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαζάνια.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ ταψί 9×13.
    Για τη συναρμολόγηση, απλώστε περίπου 1 φλιτζάνι σάλτσα κρέατος στον πάτο του έτοιμου ταψιού. Τοποθετούμε από πάνω 4 χυλοπίτες. Αλείφουμε με το 1/3 του μείγματος τυριού ρικότα. Συμπληρώστε με το 1/4 φέτες τυριού μοτσαρέλα. Ρίξτε 1 1/2 φλιτζάνι σάλτσα κρέατος πάνω από μοτσαρέλα και μετά πασπαλίστε με 1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα. Επαναλάβετε το layering δύο ακόμη φορές για να δημιουργήσετε τρεις πλήρεις στρώσεις. Για να τελειώσετε, βάζετε μια τελευταία στρώση ζυμαρικών, την οποία ολοκληρώνετε με άλλη 1 κούπα σάλτσα κρέατος για να καλύψετε τα ζυμαρικά. Συμπληρώστε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε άλλα 25 λεπτά για να ροδίσει το τυρί. Σερβίρετε ζεστό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια εξωτική συνταγή με μοσχάρι και γάλα καρύδας με κάρυ για το απόλυτο comfort food

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα ροκφόρ για μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας

Βετζετέριαν λαζάνια με μελιτζάνες και φέτα

Κλασική Ιταλική συνταγή για λαζάνια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon