Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικά κρουασάν: Πρωινό απευθείας από το Παρίσι

Σπιτικά κρουασάν: Πρωινό απευθείας από το Παρίσι

Σπιτικά κρουασάν: Το κρουασάν είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γαλλικά αρτοσκευάσματα. Αν και η παρασκευή του απαιτεί χρόνο και προσοχή, το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει


Το κρουασάν είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γαλλικά αρτοσκευάσματα. Αν και η παρασκευή του απαιτεί χρόνο και προσοχή, το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει με την πλούσια, αφράτη και τραγανή υφή του.

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. αλάτι
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 300 ml χλιαρό νερό ή γάλα
  • 300 γρ. βούτυρο (κρύο)
  • 1 αυγό (για άλειμμα)

Εκτέλεση:

  1. Παρασκευή Ζύμης: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ, διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό ή γάλα και άφησέ τη για λίγα λεπτά να ενεργοποιηθεί. Πρόσθεσε το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι και ανακάτεψε μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Ζύμωσε για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική.
  2. Ανάπαυση Ζύμης: Σκέπασε τη ζύμη με μεμβράνη και άφησέ τη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Ενσωμάτωση Βουτύρου: Άνοιξε τη ζύμη σε ένα μεγάλο τετράγωνο φύλλο. Τοποθέτησε το βούτυρο στο κέντρο της ζύμης και δίπλωσε τις άκρες της ζύμης πάνω από το βούτυρο ώστε να το καλύψεις πλήρως. Άνοιξε τη ζύμη με τον πλάστη σε μακρόστενο φύλλο και διπλώσε την στα τρία. Άφησέ τη στο ψυγείο για 30 λεπτά και επανέλαβε το άνοιγμα και το δίπλωμα άλλες δύο φορές.
  4. Σχηματισμός Κρουασάν: Άνοιξε τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 1 εκ. και κόψε τρίγωνα. Τύλιξε κάθε τρίγωνο από τη βάση προς την κορυφή για να σχηματίσεις το κρουασάν.
  5. Άφησε να Φουσκώσουν: Τοποθέτησε τα κρουασάν σε ταψί με λαδόκολλα και άφησέ τα να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα.
  6. Ψήσιμο: Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Άλειψε τα κρουασάν με το χτυπημένο αυγό και ψήσε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Απόλαυσε τα σπιτικά σου κρουασάν ζεστά, μόνα τους ή με τη συνοδεία μαρμελάδας και βουτύρου!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι περιλαμβάνει ένα κλασικό ισπανικό φαγητό;

Τι περιλαμβάνεται σε ένα ιταλικό πρωινό;

Πώς να φτιάξετε το τέλειο κυριακάτικο πρωινό για την οικογένειά σας;

Ανακαλύπτοντας τα καλύτερα πρωινά του κόσμου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon