Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικά Bagels: Πώς να φτιάξετε σπιτικό ψωμί Bagel βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Πώς να φτιάξετε σπιτικό ψωμί Bagel βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!


Τα bagels, με την τραγανή τους επιφάνεια και το αφράτο εσωτερικό, αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα είδη ψωμιού παγκοσμίως. Αντί να τα αγοράσετε από τον φούρνο, μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα στο σπίτι με μερικά απλά υλικά και λίγη φροντίδα.

Υλικά και Προετοιμασία της Ζύμης

Υλικά και Προετοιμασία της Ζύμης

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. αλεύρι για ψωμί
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 300 ml χλιαρό νερό

 

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη, αφήνοντάς το για 10 λεπτά μέχρι να αφρίσει. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι, ζυμώνοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη. Καλύψτε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε τη να φουσκώσει για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Σχηματισμός και Βράσιμο

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, χωρίστε την σε 8 ίσα κομμάτια και σχηματίστε μικρές μπάλες. Με το δάχτυλό σας, κάντε μια τρύπα στο κέντρο κάθε μπάλας και σχηματίστε το κλασικό σχήμα bagel. Σε μια κατσαρόλα, βράστε νερό με 1 κ.σ. ζάχαρη. Βάλτε τα bagels μέσα για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Το βράσιμο τους δίνει την χαρακτηριστική τους υφή και βοηθά να διατηρήσουν το σχήμα τους κατά το ψήσιμο.

Ψήσιμο και Γαρνίρισμα

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Αφαιρέστε τα bagels από το νερό, στραγγίστε τα καλά και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αν θέλετε, πασπαλίστε τα με σουσάμι, παπαρουνόσπορο ή αλάτι. Ψήστε τα για 20-25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Ψήσιμο και Γαρνίρισμα

Τα σπιτικά bagels είναι ιδανικά για πρωινό ή σνακ, συνοδευόμενα από τυρί κρέμα, μαρμελάδα ή καπνιστό σολομό. Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί: Τελικά συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους;

Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικό ψωμί

Banana bread: Συνταγή για ψωμί μπανάνα πολύ νόστιμη και εύκολη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απολαυστική συνταγή για σοκολατένια πατατάκια

Σοκολατένια Πατατάκια: Τα τσιπς σοκολάτας είναι η τέλεια επιλογή για όσους αγαπούν τον πρωτότυπο συνδυασμό γεύσεων. Είναι εύκολα, γρήγορα και ιδανικά για πάρτι ή ως σνακ για λαχτάρα.

Το ζελέ βοηθά στην απώλεια βάρους;

Ζελέ: Χάρη στη χαμηλή θερμιδική του αξία, την υψηλή περιεκτικότητα σε ζελατίνη και την ικανότητα να μειώνει την πείνα, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης και στη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Close Icon