Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπετσοφάι: Φτιάξτε την απόλυτη ελληνική συνταγή για τον φετινό χειμώνα

Σπετσοφάι: Φτιάξτε την απόλυτη ελληνική συνταγή για τον φετινό χειμώνα

Σπετσοφάι: Αν ψάχνετε για μια παραδοσιακή και απλή ρουστίκ ελληνική συνταγή, αυτή είναι! Το σπετζοφάι είναι ένα ταπεινό φαγητό που φτιάχνεται με λίγα απλά υλικά.


Αν ψάχνετε για μια παραδοσιακή και απλή ρουστίκ ελληνική συνταγή, αυτή είναι! Το σπετζοφάι είναι ένα ταπεινό φαγητό που φτιάχνεται με λίγα απλά υλικά. Αυτή η συνταγή είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς τα βασικά είδη, με καλή μεταχείριση, μπορούν να παράγουν κάτι υπέροχο!

 

Σπετσοφάι

Συστατικά Συνταγής:

  • 450 γραμμάρια λουκάνικο (ελληνικό λουκάνικο) κομμένο σε κύβους
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 3 πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼-½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • ¼ φλιτζάνι ούζο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες παρασκευής:

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά και μετά προσθέτουμε το λουκάνικο.
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά αναποδογυρίζοντας το λουκάνικο στη μέση του χρόνου μαγειρέματος.
  • Βγάζουμε το ψημένο λουκάνικο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
  • 450 γραμμάρια λουκάνικο (ελληνικό λουκάνικο), ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χωρίς να καθαρίσουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο και μαγειρεύουμ για άλλα 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε 2 κόκκινα κρεμμύδια, 3 πιπεριές (δείτε Σημείωση συνταγής), 3 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, 4 ντομάτες
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι, τις νιφάδες τσίλι και το νερό. Επιστρέφουμε το λουκάνικο στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμ για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ξεσκέπαστο, μέχρι η σάλτσα να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή. Προσθέτουμε το ούζο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ένα ή δύο λεπτά ακόμη. 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ξερή, 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ¼-½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι, ½ φλιτζάνι νερό, ¼ φλιτζάνι ούζο
  • Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό, σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!

Σημειώσεις

Χρησιμοποιούμε 1 πράσινη πιπεριά και 2 κόκκινες πιπεριές για τα σπετζοφάι μας, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε ποικιλία ή συνδυασμό πιπεριών προτιμάμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα φυτικά προϊόντα κρέατος είναι πιο υγιεινά, αλλά συχνά στερούνται θρεπτικών συστατικών

Ηνωμένο Βασίλειο διατροφή: Τα παιδιά ωθούνται στο πρόχειρο φαγητό κατά τη διάρκεια των διακοπών

Σπατάλη τροφίμων: Αντιμετώπιση της μάστιγας της σύγχρονης ζωής

Η πράσινη μεσογειακή διατροφή είναι πιο υγιενή για τον άνθρωπο & τον πλανήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon