Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπετσοφάι: Φτιάξτε την απόλυτη ελληνική συνταγή για τον φετινό χειμώνα

Σπετσοφάι: Φτιάξτε την απόλυτη ελληνική συνταγή για τον φετινό χειμώνα

Σπετσοφάι: Αν ψάχνετε για μια παραδοσιακή και απλή ρουστίκ ελληνική συνταγή, αυτή είναι! Το σπετζοφάι είναι ένα ταπεινό φαγητό που φτιάχνεται με λίγα απλά υλικά.



Αν ψάχνετε για μια παραδοσιακή και απλή ρουστίκ ελληνική συνταγή, αυτή είναι! Το σπετζοφάι είναι ένα ταπεινό φαγητό που φτιάχνεται με λίγα απλά υλικά. Αυτή η συνταγή είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς τα βασικά είδη, με καλή μεταχείριση, μπορούν να παράγουν κάτι υπέροχο!


 

Σπετσοφάι

Συστατικά Συνταγής:

  • 450 γραμμάρια λουκάνικο (ελληνικό λουκάνικο) κομμένο σε κύβους
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 3 πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼-½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • ¼ φλιτζάνι ούζο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες παρασκευής:

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά και μετά προσθέτουμε το λουκάνικο.
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά αναποδογυρίζοντας το λουκάνικο στη μέση του χρόνου μαγειρέματος.
  • Βγάζουμε το ψημένο λουκάνικο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
  • 450 γραμμάρια λουκάνικο (ελληνικό λουκάνικο), ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χωρίς να καθαρίσουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο και μαγειρεύουμ για άλλα 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε 2 κόκκινα κρεμμύδια, 3 πιπεριές (δείτε Σημείωση συνταγής), 3 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, 4 ντομάτες
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι, τις νιφάδες τσίλι και το νερό. Επιστρέφουμε το λουκάνικο στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμ για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ξεσκέπαστο, μέχρι η σάλτσα να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή. Προσθέτουμε το ούζο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ένα ή δύο λεπτά ακόμη. 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ξερή, 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ¼-½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι, ½ φλιτζάνι νερό, ¼ φλιτζάνι ούζο
  • Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό, σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!

Σημειώσεις

Χρησιμοποιούμε 1 πράσινη πιπεριά και 2 κόκκινες πιπεριές για τα σπετζοφάι μας, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε ποικιλία ή συνδυασμό πιπεριών προτιμάμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα φυτικά προϊόντα κρέατος είναι πιο υγιεινά, αλλά συχνά στερούνται θρεπτικών συστατικών

Ηνωμένο Βασίλειο διατροφή: Τα παιδιά ωθούνται στο πρόχειρο φαγητό κατά τη διάρκεια των διακοπών

Σπατάλη τροφίμων: Αντιμετώπιση της μάστιγας της σύγχρονης ζωής

Η πράσινη μεσογειακή διατροφή είναι πιο υγιενή για τον άνθρωπο & τον πλανήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon