Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπετσοφάι: Φτιάξτε την απόλυτη ελληνική συνταγή για τον φετινό χειμώνα

Σπετσοφάι: Φτιάξτε την απόλυτη ελληνική συνταγή για τον φετινό χειμώνα

Σπετσοφάι: Αν ψάχνετε για μια παραδοσιακή και απλή ρουστίκ ελληνική συνταγή, αυτή είναι! Το σπετζοφάι είναι ένα ταπεινό φαγητό που φτιάχνεται με λίγα απλά υλικά.


Αν ψάχνετε για μια παραδοσιακή και απλή ρουστίκ ελληνική συνταγή, αυτή είναι! Το σπετζοφάι είναι ένα ταπεινό φαγητό που φτιάχνεται με λίγα απλά υλικά. Αυτή η συνταγή είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς τα βασικά είδη, με καλή μεταχείριση, μπορούν να παράγουν κάτι υπέροχο!

 

Σπετσοφάι

Συστατικά Συνταγής:

  • 450 γραμμάρια λουκάνικο (ελληνικό λουκάνικο) κομμένο σε κύβους
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 3 πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼-½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • ¼ φλιτζάνι ούζο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες παρασκευής:

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά και μετά προσθέτουμε το λουκάνικο.
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά αναποδογυρίζοντας το λουκάνικο στη μέση του χρόνου μαγειρέματος.
  • Βγάζουμε το ψημένο λουκάνικο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
  • 450 γραμμάρια λουκάνικο (ελληνικό λουκάνικο), ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χωρίς να καθαρίσουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο και μαγειρεύουμ για άλλα 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε 2 κόκκινα κρεμμύδια, 3 πιπεριές (δείτε Σημείωση συνταγής), 3 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, 4 ντομάτες
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι, τις νιφάδες τσίλι και το νερό. Επιστρέφουμε το λουκάνικο στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμ για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ξεσκέπαστο, μέχρι η σάλτσα να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή. Προσθέτουμε το ούζο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ένα ή δύο λεπτά ακόμη. 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ξερή, 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ¼-½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι, ½ φλιτζάνι νερό, ¼ φλιτζάνι ούζο
  • Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό, σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!

Σημειώσεις

Χρησιμοποιούμε 1 πράσινη πιπεριά και 2 κόκκινες πιπεριές για τα σπετζοφάι μας, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε ποικιλία ή συνδυασμό πιπεριών προτιμάμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα φυτικά προϊόντα κρέατος είναι πιο υγιεινά, αλλά συχνά στερούνται θρεπτικών συστατικών

Ηνωμένο Βασίλειο διατροφή: Τα παιδιά ωθούνται στο πρόχειρο φαγητό κατά τη διάρκεια των διακοπών

Σπατάλη τροφίμων: Αντιμετώπιση της μάστιγας της σύγχρονης ζωής

Η πράσινη μεσογειακή διατροφή είναι πιο υγιενή για τον άνθρωπο & τον πλανήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon