Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπανακοτορτίγιες: Μια υγιεινή λιχουδιά για το γραφείο και για σνακ στο σχολείο

Σπανακοτορτίγιες: Μια υγιεινή λιχουδιά για το γραφείο και για σνακ στο σχολείο

Σπανακοτορτίγιες: Το σπανάκι αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, πολύτιμων μετάλλων, βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, μειώνει τη χοληστερίνη στο αίμα, αλλά και το άγχος.



Έχεις βαρεθεί να φτιάχνεις συνέχεια τα πιο απλά τοστ για τη δουλειά σου; Ήρθε η ώρα να φτιάξεις κάτι πιο ευφάνταστο, υγιεινό και συνάμα απολαυστικό. Είναι λογικό ότι αν τρέχεις όλη τη μέρα για να προλάβεις τις υποχρεώσεις σου, δεν προλαβαίνεις να τραφείς σωστά. Ωστόσο, αυτό μπορείς να το αλλάξεις εντάσσοντας στη διατροφή όμορφες και υγιεινές λιχουδιές, όπως το σπανάκι. Το σπανάκι αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, πολύτιμων μετάλλων, βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, μειώνει τη χοληστερίνη στο αίμα, αλλά και το άγχος. Όμως, πώς μπορούμε να εντάξουμε το συγκεκριμένο λαχανικό στη καθημερινή μας διατροφή; Μα φυσικά με τις τορτίγιες που θα είναι φτιαγμένες από σπανάκι.


Σπανακοτορτίγιες

Υλικά συνταγής:

  • 3 κούπες βραστό νερό
  • 6 κούπες φύλλα από σπανάκι
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ. γλ. αλάτι
  • ¼ κούπας νερό σε θερμοκρασία δωματίου (ή και παραπάνω αν χρειαστεί)

Παρασκευή συνταγής

  • Βράζουμε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα για 2 λεπτά. Όταν το σπανάκι είναι ανοιχτό πράσινο και μαραθεί, στραγγίζουμε το νερό χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι, το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί μείγμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν θα κολλάει στα δάχτυλά μας και δεν θα είναι εύθραυστη. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι και νερό.
  • Κάνουμε τη ζύμη μας μία μπάλα και τη ζυμώνουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη ζύμη σε έναν καθαρό πάγκο, τη σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε για 20 λεπτά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ίσες μπάλες. Ανοίγουμε τις ζύμες σε έναν πάγκο.
  • Ζεσταίνουμε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε κάθε τορτίγια για περίπου 30 δευτερόλεπτα από τη μία πλευρά, μετά 15 με 30 από την άλλη να σχηματιστούν καφέ κηλίδες στη δεύτερη πλευρά. Όταν ψηθεί η τορτίγια, την τοποθετούμε σε ένα πιάτο σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα.
  • Για να αποθηκεύσουμε τις τορτίγιες, τις τυλίγουμε σε μια πετσέτα, τις τοποθετούμε σε μια πλαστική σακούλα και τις βάζουμε στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε ξανά ή τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις σερβίρουμε.

Μπορείς να τις συνοδεύσεις με γαλοπούλα, τυρί, γλυκοπατάτα, ντοματίνια και ό,τι άλλο πιστεύεις ότι ταιριάζει. Αποτελεί μία ιδανική επιλογή για σνακ στο γραφείο ή για να κεράσεις τους φίλους σου. Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρωτεΐνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή

Κρύα πικάντικα vegan noodles με φιστίκια και με λαχταριστό τόφου

Ισπανικές κροκέτες με σπανάκι για υγιεινές απολαύσεις

Vegan στιφάδο με ρίζες λαχανικών και μυρωδικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon