Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπανακοτορτίγιες: Μια υγιεινή λιχουδιά για το γραφείο και για σνακ στο σχολείο

Σπανακοτορτίγιες: Μια υγιεινή λιχουδιά για το γραφείο και για σνακ στο σχολείο

Σπανακοτορτίγιες: Το σπανάκι αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, πολύτιμων μετάλλων, βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, μειώνει τη χοληστερίνη στο αίμα, αλλά και το άγχος.


Έχεις βαρεθεί να φτιάχνεις συνέχεια τα πιο απλά τοστ για τη δουλειά σου; Ήρθε η ώρα να φτιάξεις κάτι πιο ευφάνταστο, υγιεινό και συνάμα απολαυστικό. Είναι λογικό ότι αν τρέχεις όλη τη μέρα για να προλάβεις τις υποχρεώσεις σου, δεν προλαβαίνεις να τραφείς σωστά. Ωστόσο, αυτό μπορείς να το αλλάξεις εντάσσοντας στη διατροφή όμορφες και υγιεινές λιχουδιές, όπως το σπανάκι. Το σπανάκι αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, πολύτιμων μετάλλων, βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, μειώνει τη χοληστερίνη στο αίμα, αλλά και το άγχος. Όμως, πώς μπορούμε να εντάξουμε το συγκεκριμένο λαχανικό στη καθημερινή μας διατροφή; Μα φυσικά με τις τορτίγιες που θα είναι φτιαγμένες από σπανάκι.

Σπανακοτορτίγιες

Υλικά συνταγής:

  • 3 κούπες βραστό νερό
  • 6 κούπες φύλλα από σπανάκι
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ. γλ. αλάτι
  • ¼ κούπας νερό σε θερμοκρασία δωματίου (ή και παραπάνω αν χρειαστεί)

Παρασκευή συνταγής

  • Βράζουμε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα για 2 λεπτά. Όταν το σπανάκι είναι ανοιχτό πράσινο και μαραθεί, στραγγίζουμε το νερό χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι, το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί μείγμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν θα κολλάει στα δάχτυλά μας και δεν θα είναι εύθραυστη. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι και νερό.
  • Κάνουμε τη ζύμη μας μία μπάλα και τη ζυμώνουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη ζύμη σε έναν καθαρό πάγκο, τη σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε για 20 λεπτά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ίσες μπάλες. Ανοίγουμε τις ζύμες σε έναν πάγκο.
  • Ζεσταίνουμε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε κάθε τορτίγια για περίπου 30 δευτερόλεπτα από τη μία πλευρά, μετά 15 με 30 από την άλλη να σχηματιστούν καφέ κηλίδες στη δεύτερη πλευρά. Όταν ψηθεί η τορτίγια, την τοποθετούμε σε ένα πιάτο σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα.
  • Για να αποθηκεύσουμε τις τορτίγιες, τις τυλίγουμε σε μια πετσέτα, τις τοποθετούμε σε μια πλαστική σακούλα και τις βάζουμε στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε ξανά ή τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις σερβίρουμε.

Μπορείς να τις συνοδεύσεις με γαλοπούλα, τυρί, γλυκοπατάτα, ντοματίνια και ό,τι άλλο πιστεύεις ότι ταιριάζει. Αποτελεί μία ιδανική επιλογή για σνακ στο γραφείο ή για να κεράσεις τους φίλους σου. Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρωτεΐνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή

Κρύα πικάντικα vegan noodles με φιστίκια και με λαχταριστό τόφου

Ισπανικές κροκέτες με σπανάκι για υγιεινές απολαύσεις

Vegan στιφάδο με ρίζες λαχανικών και μυρωδικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon