Σπανάκι ζυμαρικά: Συνδυάζει υπέροχα το άπαχο στήθος κοτόπουλου με σπανάκι και μπόλικο λεμόνι, ενώ τα μακαρόνια συμπληρώνουν υπέροχα αυτή την πανδαισία γεύσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζυμαρικά ολικής άλεσης ή με γεύση λαχανικών, για να είναι το γεύμα σας ακόμη πιο θρεπτικό αλλά και υγιεινό.
Αυτή η συνταγή είναι ο, τι πρέπει για εκείνους που θέλουν ένα γρήγορο λαχταριστό γεύμα, φουλ στην πρωτεΐνη, χωρίς όμως να λερώσουν ένα σωρό σκεύη και κατσαρολικά! Συνδυάζει υπέροχα το άπαχο στήθος κοτόπουλου με σπανάκι και μπόλικο λεμόνι, ενώ τα μακαρόνια συμπληρώνουν υπέροχα αυτή την πανδαισία γεύσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζυμαρικά ολικής άλεσης ή με γεύση λαχανικών, για να είναι το γεύμα σας ακόμη πιο θρεπτικό αλλά και υγιεινό. Είναι ένα πιάτο που θα ολοκληρώσετε σε περίπου είκοσι λεπτά, αλλά θα εντυπωσιάσετε τους πάντες με την πρωτοτυπία του!
Υλικά:
- 1 πακέτο ζυμαρικά πένες χωρίς γλουτένη ή ζυμαρικά πένες ολικής αλέσεως
- 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλου ή μπούτια χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 10 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Επειτα, αφού μαγειρευτούν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Το αφήνουμε να ψηθεί, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 5 με 7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε καλά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς και να βγάλει το άρωμα του.
- Προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε στο καυτό μείγμα το σπανάκι και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να σταθεί μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
- Σερβίρουμε σε 4 πιάτα και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα σε κάθε μερίδα.
Αυτή ήταν η συνταγή μας! Δεν είναι μια κλασική συνταγή, είναι όμως ένα πραγματικό αριστούργημα, που θα σας λύσει τα χέρια με την ευκολία του, αλλά και την φανταστική του γεύση! Καλή επιτυχία, καλές γιορτές και φυσικά, καλή όρεξη!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube