Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Spaghetti Amatriciana: Ένα κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών από την πόλη Amatrice

Spaghetti Amatriciana: Ένα κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών από την πόλη Amatrice

Spaghetti Amatriciana: Απολαύστε αυτή την υπέροχη συνταγή με ένα ποτήρι ιταλικό κόκκινο κρασί για μια αυθεντική γευστική εμπειρία. Καλή όρεξη!


Τα Spaghetti Amatriciana είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών που προέρχεται από την πόλη Amatrice στην περιοχή του Λάτσιο. Γνωστή για τις απλές αλλά δυνατές γεύσεις της, αυτή η συνταγή συνδυάζει ποιοτικά υλικά για να δημιουργήσει ένα ανακουφιστικό και νόστιμο γεύμα ζυμαρικών.

Συστατικά

  • 400 γρ μακαρόνια
  • 150 γραμμάρια γουανσιάλε (παστό χοιρινό μάγουλο) ή πανσέτα, κομμένη σε κύβους
  • 400 γρ ντομάτες San Marzano σε κονσέρβα, θρυμματισμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι (προαιρετικά)
  • 50 g τυρί Pecorino Romano, τριμμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

Οδηγίες

  • Κόβουμε τη γκουανσιάλε ή την πανσέτα σε μικρούς κύβους.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  • Θρυμματίζουμε τις κονσέρβες ντομάτες αν δεν είναι ήδη θρυμματισμένες.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε το guanciale κομμένο σε κύβους και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό, περίπου 5-7 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το guanciale με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη, αφήνοντας το τετηγμένο λίπος στο τηγάνι.
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 3-4 λεπτά.
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου τσίλι (αν χρησιμοποιείτε) και σοτάρετε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να μυρίσουν.
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες θρυμματισμένες και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  • Όσο η σάλτσα σιγοβράζει, βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Προσθέστε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε μέχρι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε ένα φλιτζάνι νερό ζυμαρικών πριν τα στραγγίσετε.
  • Προσθέστε το μαγειρεμένο guanciale ξανά στη σάλτσα και ανακατέψτε.
  • Ρίχνουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά για να επικαλυφθούν τα ζυμαρικά. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό για ζυμαρικά για να πετύχετε την επιθυμητή συνοχή.
  • Σερβίρετε αμέσως, πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί Pecorino Romano.

Απολαύστε τα Spaghetti Amatriciana με ένα ποτήρι ιταλικό κόκκινο κρασί για μια αυθεντική γευστική εμπειρία. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Pasta salad: Σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο και dressing σουσαμιού

Ένα απολαυστικό πιάτο ζυμαρικών με θαλασσινά

Λαχταριστό γιουβέτσι θαλασσινών - μια καλοκαιρινή απόλαυση

Ένας πολυτελής συνδυασμός για ένα ιδιαίτερο μεσημεριανό γεύμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Financiers - Υπέροχα γαλλικά κεκάκια αμυγδάλου

Τα financiers είναι γαλλικά κεκάκια που φημίζονται για την ελαφριά και αφράτη υφή τους, καθώς και για τη γεύση τους από αμύγδαλο. Είναι ιδανικά για σνακ ή επιδόρπιο και συνήθως σερβίρονται με καφέ ή τσάι.

Σαλάτα φαλάφελ - Μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή

Σαλάτα φαλάφελ :Είναι τέλειο για μεσημεριανό γεύμα ή ένα ελαφρύ δείπνο και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Δοκιμάστε το με διάφορα λαχανικά και σάλτσες για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική εκδοχή!

Close Icon