Με ελάχιστα καθημερινά και απλά υλικά ορίστε μια υπέροχη μακαρονάδα που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά.
Μπορεί αρχικά η ιδέα των ζυμαρικών με το λεμόνι να σας ξενίζει, όμως αρκεί να σκεφτείτε σε πόσες πολλές συνταγές χρησιμοποιείτε το λεμόνι: στο κοτόπουλο με μακαρόνια, στο λεμονάτο κρέας αλλά και σε πολλές σάλτσες. Γιατί λοιπόν να μην τα δοκιμάσετε και στα ζυμαρικά; Έτσι λοιπόν με ελάχιστα καθημερινά και απλά υλικά ορίστε μια υπέροχη μακαρονάδα που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά.
Υλικά
180 γρ σπαγγέτι
2 λεμόνια
1 στέλεχος λεμονόχορτου
Μαϊντανός
Ζάχαρη
Φρέσκια πιπεριά τσίλι
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
Αλάτι
Εκτέλεση
- Ζεματίζουμε τη φλούδα από το ένα λεμόνι σε βραστό νερό για 3 λεπτά και μετά παίρνουμε το ξύσμα. Καθαρίζουμε το στέλεχος του λεμονόχορτου και το κόβουμε σε λωρίδες. Ψιλοκόβουμε και τη 1 πιπεριά τσίλι.
- Βράζουμε 100 γραμμάρια χυμό λεμονιού με 25 γραμμάρια ζάχαρη σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι με λίγο βούτυρο, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το λεμονόχορτο, την πιπεριά τσίλι και ένα κλωνάρι ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά πριν το τέλος και συνεχίζουμε το βράσιμο στο τηγάνι προσθέτοντας μια κουτάλα από το νερό τους.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube