Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπαγγέτι με λεμόνι και πιπεριά τσίλι – Η συνταγή που θα φτιάξεις ξανά και ξανά

Σπαγγέτι με λεμόνι και πιπεριά τσίλι – Η συνταγή που θα φτιάξεις ξανά και ξανά

Με ελάχιστα καθημερινά και απλά υλικά ορίστε μια υπέροχη μακαρονάδα που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά.


Μπορεί αρχικά η ιδέα των ζυμαρικών με το λεμόνι να σας ξενίζει, όμως αρκεί να σκεφτείτε σε πόσες πολλές συνταγές χρησιμοποιείτε το λεμόνι: στο κοτόπουλο με μακαρόνια, στο λεμονάτο κρέας αλλά και σε πολλές σάλτσες. Γιατί λοιπόν να μην τα δοκιμάσετε και στα ζυμαρικά; Έτσι λοιπόν με ελάχιστα καθημερινά και απλά υλικά ορίστε μια υπέροχη μακαρονάδα που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά.

 

Υλικά                          

180 γρ σπαγγέτι

2 λεμόνια

1 στέλεχος λεμονόχορτου

Μαϊντανός

Ζάχαρη

Φρέσκια πιπεριά τσίλι

Ελαιόλαδο

Βούτυρο

Αλάτι

 

 

Εκτέλεση

  • Ζεματίζουμε τη φλούδα από το ένα λεμόνι σε βραστό νερό για 3 λεπτά και μετά παίρνουμε το ξύσμα. Καθαρίζουμε το στέλεχος του λεμονόχορτου και το κόβουμε σε λωρίδες. Ψιλοκόβουμε και τη 1 πιπεριά τσίλι.
  • Βράζουμε 100 γραμμάρια χυμό λεμονιού με 25 γραμμάρια ζάχαρη σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι με λίγο βούτυρο, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το λεμονόχορτο, την πιπεριά τσίλι και ένα κλωνάρι ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Στραγγίζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά πριν το τέλος και συνεχίζουμε το βράσιμο στο τηγάνι προσθέτοντας μια κουτάλα από το νερό τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι πιο σημαντικές τροφές για την υγεία των ματιών σας

Κρεμμύδι: Ανακαλύψτε ποιο χρώμα ταιριάζει με τις διατροφικές σας ανάγκες

Μελιτζάνα: Σύμμαχος στην προσπάθεια για απώλεια βάρους;

Αβοκάντο: Ένας σύμμαχος για την υγεία της καρδιάς σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon