Σπαγγέτι λεμονιού: Οι ελαφριές και αναζωογονητικές γεύσεις λεμονιού, φρέσκων βοτάνων και σπαγγέτι ξεπηδούν από το πιάτο με λίγα μόνο απλά υλικά.
Πείτε γεια στο νέο αγαπημένο σας βραδινό γεύμα, τη λεμονομακαρονάδα! Εάν μπορείτε να βράσετε μια κατσαρόλα με νερό, έχετε όλες τις ικανότητες για να μαγειρέψετε αυτό το εκπληκτικά ελαφρύ πιάτο ζυμαρικών. Επιπλέον, όλη η οικογένειά σας θα το λατρέψει. Οι ελαφριές και αναζωογονητικές γεύσεις λεμονιού, φρέσκων βοτάνων και σπαγγέτι ξεπηδούν από το πιάτο με λίγα μόνο απλά υλικά. Αυτή η λεμονομακαρονάδα είναι το τέλειο δείπνο που συνδυάζεται τόσο γρήγορα όσο τα βραστά ζυμαρικά.
Σπαγγέτι λεμονιού
Αυτό το ελαφρύ και δροσιστικό γεύμα συνδυάζεται σε λιγότερο από 20 λεπτά. Ιδανικό για τις καλοκαιρινές νύχτες που δεν έχετε όρεξη να ανάψετε το φούρνο. Συνδυάζει απλά υλικά όπως ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο, φρέσκο βασιλικό και τυρί παρμεζάνα. Αυτό είναι! Αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή τόσο εντυπωσιακή είναι ότι όλα είναι φρέσκα! Έχει γεύση καλοκαίρι στο πιάτο, από φρέσκα λεμόνια μέχρι φρέσκο βασιλικό. Το καλύτερο μέρος είναι ότι είναι απίστευτα προσιτό και συνδυάζεται σε λίγα λεπτά.
Σερβίρετε αυτό το απλό πιάτο το βράδυ με μια τραγανή σαλάτα κήπου ή μια τραγανή μπαγκέτα για να απολαύσετε όλη αυτή την επιπλέον λεμονάτη σάλτσα! Και αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο χορταστικό και νόστιμο, προσθέστε λίγο ψητό κοτόπουλο ή πικάντικες γαρίδες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε αυτό το εξαιρετικά απλό πιάτο δικό σας.
Συστατικά
- Μακαρόνια. Τα σπαγγέτι είναι ιδανικά για στροβιλίσματα, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλα ζυμαρικά έχετε στη διάθεσή σας, όπως φετουτσίνι, ταλιατέλες ή και τορτελίνι.
- Λεμόνι. Χρησιμοποιώντας το ξύσμα και το χυμό λεμονιού από φρέσκα λεμόνια, οι γεύσεις ξεπερνούν. Ο χυμός λεμονιού δεν κάνει εδώ, χρειάζεστε φρέσκο λεμόνι!
- Σκόρδο. Δεν είναι ένα πάρτι ζυμαρικών χωρίς φρέσκο σκόρδο. Το φρέσκο σκόρδο προσθέτει μια πικάντικη μπουκιά που βοηθά στη σίγαση της οξύτητας στο φρέσκο λεμόνι.
- Ελαιόλαδο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι μαγειρικό λάδι έχετε στη διάθεσή σας, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη γεύση του ελαιολάδου. Έχει φυσικά φυτικές και φρουτώδεις γεύσεις που συμπληρώνουν το λεμόνι και το σκόρδο.
- Αλατοπίπερο. Δεν χρειάζεται να βαρεθείτε με τα καρυκεύματα σε αυτό το ελαφρύ και γευστικό πιάτο. Μια πρέζα αλάτι και πιπέρι είναι το μόνο που χρειάζεστε.
- Παρμεζάνα. Το φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα προσφέρει μια νότα καρυδιάς που συμπληρώνει τόσο καλά τον φρέσκο βασιλικό και το χυμό λεμονιού.
- Φρέσκος βασιλικός. Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ αποξηραμένου και φρέσκου βασιλικού. Ο ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός έχει γλυκιά και αλμυρή γεύση και συνοδεύεται από γεύσεις παρμεζάνας, σκόρδου και λεμονιού.
Πώς να φτιάξετε σπαγγέτι με λεμόνι
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά. Ακολουθήστε τις οδηγίες στο πίσω μέρος του κουτιού για τα μακαρόνια. Τα noodles πρέπει να είναι al dente με λίγη μπουκιά, η οποία διαρκεί περίπου 8 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Συνδυάστε ελαιόλαδο, σκόρδο, χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι χρησιμοποιώντας ένα μικρό μπολ ανάμειξης. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια με ένα τρυπητό και μετά επιστρέφουμε τα noodles στην κατσαρόλα.
- Ντύστε τα. Προσθέστε το dressing λεμονιού, το τυρί παρμεζάνα και 1/4 φλιτζάνι βασιλικό στα ζεστά ζυμαρικά και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε! Πιάνουμε ατομικές μερίδες από ζυμαρικά, γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο βασιλικό και απολαμβάνουμε!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube