Για να φτιάξουμε τη σπαγγετάδα με σάλτσα 4 τυριά αλά ελληνικά, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε.
Μαγειρεύουμε τέσσερα από τα πιο εκλεκτά μας τυριά (φέτα, κεφαλοτύρι, μετσοβόνε και κασέρι) μαζί με φρέσκο γάλα για την πιο λαχταριστή τυρένια σάλτσα για μακαρόνια που έχουμε δοκιμάσει.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 300 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
- 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 200 γρ. κεφαλοτύρι νιώτικο ή άλλο ή πικάντικη γραβιέρα, τριμμένο
- 150 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
- 130 γρ. κασέρι Μυτιλήνης, τριμμένο
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σπαγγετάδα με σάλτσα 4 τυριά αλά ελληνικά, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε.
- Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πάρουν μία βράση, και τα αδειάζουμε στον κάδο μεγάλου πολυκόφτη.
- Προσθέτουμε το μισό νιώτικο κεφαλοτύρι (ή τη γραβιέρα), το καπνιστό τυρί και το κασέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.
- Προσθέτουμε τη φέτα και τα υπόλοιπα τυριά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Σερβίρισμα
- Μοιράζουμε σε πιάτα τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και από πάνω σκορπίζουμε το μαυροκούκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube