Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σουβλάκια σολομού μαριναρισμένα με λεμόνι και μαραθόσπορο

Σουβλάκια σολομού μαριναρισμένα με λεμόνι και μαραθόσπορο

 

Για να μην καούν και μαυρίσουν τα ξύλινα καλαμάκια στο ψήσιμο, τα μουσκεύετε για 1 ώρα σε κρύο νερό και τα σκουπίζετε πριν περάσετε το ψάρι.

Χρόνος Προετοιμασίας:
15΄
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: 15΄
Χρόνος Αναμονής:
Μαρινάρισμα: 45

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τους κύβους του σολομού και προσθέτω το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, την πάπρικα, το μαραθόσπορο και το πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά με τα χέρια μου, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω κατά μέρος για 45 λεπτά.
Στη συνέχεια μοιράζω τους κύβους σολομού σε 20 καλαμάκια για σουβλάκι, βάζοντας 2 – 3 κύβους σε κάθε καλαμάκι.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βάζω τα σουβλάκια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί, τα πασπαλίζω με το αλάτι και τα ψήνω για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα μερικές φορές, μέχρι να ροδίσει ο σολομός.

Τα σερβίρω ραντίζοντάς τα με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζοντάς τα με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Υλικά:
Για 20 – 25 σουβλάκια
500 γρ. φιλέτο σολομού, φρέσκο ή κατεψυγμένο, κομμένο σε κύβους των 2½ εκ.
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού μαραθόσποροι, ελαφρώς κοπανισμένοι στο γουδί
½ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κουτ. γλυκού αλάτι
Για το σερβίρισμα
χυμός από ½ λεμόνι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon