Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σουβλάκια σολομού μαριναρισμένα με λεμόνι και μαραθόσπορο

Σουβλάκια σολομού μαριναρισμένα με λεμόνι και μαραθόσπορο

 

Για να μην καούν και μαυρίσουν τα ξύλινα καλαμάκια στο ψήσιμο, τα μουσκεύετε για 1 ώρα σε κρύο νερό και τα σκουπίζετε πριν περάσετε το ψάρι.

Χρόνος Προετοιμασίας:
15΄
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: 15΄
Χρόνος Αναμονής:
Μαρινάρισμα: 45

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τους κύβους του σολομού και προσθέτω το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, την πάπρικα, το μαραθόσπορο και το πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά με τα χέρια μου, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω κατά μέρος για 45 λεπτά.
Στη συνέχεια μοιράζω τους κύβους σολομού σε 20 καλαμάκια για σουβλάκι, βάζοντας 2 – 3 κύβους σε κάθε καλαμάκι.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βάζω τα σουβλάκια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί, τα πασπαλίζω με το αλάτι και τα ψήνω για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα μερικές φορές, μέχρι να ροδίσει ο σολομός.

Τα σερβίρω ραντίζοντάς τα με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζοντάς τα με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Υλικά:
Για 20 – 25 σουβλάκια
500 γρ. φιλέτο σολομού, φρέσκο ή κατεψυγμένο, κομμένο σε κύβους των 2½ εκ.
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού μαραθόσποροι, ελαφρώς κοπανισμένοι στο γουδί
½ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κουτ. γλυκού αλάτι
Για το σερβίρισμα
χυμός από ½ λεμόνι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

3 Συνταγές για να αξιοποιήσετε τα λαχανικά της εποχής

Tι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα μας αν τρώμε μια σαλάτα κάθε μέρα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απόλαυστικό σπιτικό burger με αγνά υλικά

Σπιτικό Burger: Τα σπιτικά μπέργκερ είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο γεύμα που μπορείς να προσαρμόσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Close Icon