Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σούπα μπρόκολο πατάτα: Ένα πιάτο για να ξεπεράσετε το κρυολόγημα

Σούπα μπρόκολο πατάτα: Ένα πιάτο για να ξεπεράσετε το κρυολόγημα

Σούπα μπρόκολο πατάτα: Ο συνδυασμός των δύο λαχανικών είναι πλούσιος σε βιταμίνες, σίδηρο, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Πρόσθεσέ τα στο διατροφολόγιό σου και θα δεις μεγάλη διαφορά στο ανοσοποιητικό σύστημα!



Ο χειμώνας μάς κάνει να θέλουμε να πιούμε ζεστά ροφήματα και να φάμε ζεστά φαγητά! Τα ζητά ο οργανισμός μας, όπως επίσης αναζητά και τρόφιμα με παραπάνω θερμίδες για να αντέξει το σώμα μας το κρύο και τις ιώσεις. Γι’ αυτό το λόγο, δεν υπάρχει κάτι πιο ιδανικό από μία σούπα που θα μας παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Ένα τέτοιο φαγητό αποτελεί η σούπα από μπρόκολο και πατάτα! Ο συνδυασμός αυτών των δύο λαχανικών είναι πλούσιος σε βιταμίνες, σίδηρο, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Πρόσθεσέ τα στο διατροφολόγιό σου και θα δεις μεγάλη διαφορά στο ανοσοποιητικό σου σύστημα!


Υλικά συνταγής:

  • 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πατάτες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • ½ φλιτζάνι ωμά ανάλατα κάσιους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κιλό μπουκετάκια μπρόκολου (ή 4 φλιτζάνια μικρά μπουκετάκια μπρόκολου στον ατμό)
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού άνηθος
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση συνταγής:

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπουκιές.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τα κάσιους και τις πατάτες και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αφήνουμε να βράσουν. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να διαλύονται όταν τις τρυπάμε με ένα πιρούνι.
4. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το μπρόκολο σε μικρότερα μπουκετάκια όσο χρειάζεται για μια σούπα. Μπορούμε να ψιλοκόψουμε τα κοτσάνια του μπρόκολου και να τα προσθέσουμε στη σούπα. Τοποθετούμε το μπρόκολο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση.

5. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το καρότο σε μακριές λωρίδες.
6. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, χρησιμοποιούμε μια κουτάλα για να τα μεταφέρουμε όλα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον άνηθο, το ξύδι από λευκό κρασί, τη μουστάρδα και άλλο ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Κρατάμε το πάνω μέρος σφιχτά και ανακατεύουμε τα πάντα για ένα ή δύο λεπτά μέχρι να γίνουν τελείως κρεμώδη.
7. Ρίχνουμε ξανά την κρεμώδη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μπρόκολο και το καρότο. Σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί το μπρόκολο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι όσο χρειάζεται (προσθέσαμε ¼ κουταλάκι ακόμα).
8. Η σούπα μας είναι έτοιμη! Τη σερβίρουμε ζεστή και με κρουτόν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πλούσια και κρεμώδης vegan μανιταρόσουπα

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

Δοκιμάστε μια θρεπτική κοτόσουπα με κουρκουμά για το κρύο

Φτιάχνουμε θρεπτική σούπα με σπανάκι

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon