Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σούπα μπρόκολο: Μία ζεστή χειμωνιάτικη επιλογή γεμάτη βιταμίνες και θρεπτική αξία

Σούπα μπρόκολο: Μία ζεστή χειμωνιάτικη επιλογή γεμάτη βιταμίνες και θρεπτική αξία

Σούπα μπρόκολο: Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, ινδόλη-3-καρβινόλη, σουλφοραφάνη, καμφερόλη, κουερσετίνη, Σίδηρο, Βιταμίνη C, Βιταμίνη Κ1, Βιταμίνη Ε και φολικό οξύ. Προσθέστε το στη διατροφή σας με αυτή την εξαιρετική σούπα.


Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και σίγουρα οι συνταγές που φτιάχνεις  θέλεις να είναι ζεστές και απολαυστικές ταυτόχρονα! Πολλές φορές έχουμε στο μυαλό μας πως οι σούπες είναι άνοστο και άγευστο φαγητό. Όμως, αν προσθέσεις σε αυτές μπρόκολο, θα αλλάξεις γνώμη και θα γλείφεις τα δάχτυλά σου! Η θρεπτική αξία του συγκεκριμένου λαχανικού είναι μεγάλη. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, ινδόλη-3-καρβινόλη, σουλφοραφάνη, καμφερόλη, κουερσετίνη, Σίδηρο, Βιταμίνη C, Βιταμίνη Κ1, Βιταμίνη Ε και φολικό οξύ. Αν το εντάξεις στη διατροφή σου, τα οφέλη του θα είναι πολλά, καθώς είναι αντιφλεγμονώδες, συμβάλλει θετικά στο ανοσοποιητικό και στο καρδιακό σύστημα και μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να μην το τρως. Πρόσθεσέ το στη διατροφή σου με αυτή την εξαιρετική σούπα!

Υλικά συνταγής:

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 πράσο χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. πατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 400 γρ. μπρόκολο, ψιλοκόβουμε το κοτσάνι και τις μπουκίτσες σε κομματάκια
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • 150 γρ. τριμμένο τσένταρ

Για το σερβίρισμα:

  • 100 γρ. τριμμένο τυρί
  • κρουτόν

Εκτέλεση συνταγής:

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
2. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο, ανακατεύοντας συχνά για να βεβαιωθούμε ότι έχουν ψηθεί ομοιόμορφα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να
μαλακώσουν.
3. Προσθέτουμε την πατάτα και το κοτσάνι του μπρόκολου στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά.
4. Προσθέτουμε το ζωμό και τη δάφνη. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, μισοσκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και το
αφήνουμε να σιγοβράσει πολύ απαλά. Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε τη σούπα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν η πατάτα και το κοτσάνι του μπρόκολου.
5. Αφαιρούμε τη δάφνη και προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ψιλοκομμένο μπρόκολο και το γάλα.

 

6. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Αυτός ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των
κομματιών μπρόκολου – προσέχουμε να μην ψήσουμε υπερβολικά το μπρόκολο, θα πρέπει να διατηρήσει το ζωηρό πράσινο χρώμα του.
7. Προσθέτουμε το τσένταρ, ανακατεύουμε να ενωθεί με τα άλλα υλικά και στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε ένα μπλέντερ για να ομογενοποιηθεί η σούπα.
8. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κι άλλα καρυκεύματα πριν βάλουμε τη σούπα μας σε μπολ.
9. Τη σερβίρουμε με τραγανά κρουτόν και τριμμένο τυρί.
Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή με μπρόκολο και αμύγδαλο

Τα άτομα με υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε έχουν υγιέστερους πνεύμονες σε σχέση με αυτούς που έχουν χαμηλές συγκεντρώσεις της βιταμίνης στο αίμα τους.

Πώς θα αποφύγετε την υπερκατανάλωση υδατανθράκων

Οι καλύτερες τροφές για να καταπολεμήσετε τη γρίπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φρούτα που βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης

Χοληστερίνη: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης LDL (γνωστή και ως «κακή» χοληστερόλη) και να αυξήσει την HDL (γνωστή και ως «καλή» χοληστερόλη).

Φυσικός σύμμαχος κατά της οστεοπόρωσης το πράσινο τσάι

Πράσινο Τσάι: Χάρη στα φλαβονοειδή, τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του και την ικανότητά του να ενισχύει την οστική πυκνότητα, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των οστών.

Financiers - Υπέροχα γαλλικά κεκάκια αμυγδάλου

Τα financiers είναι γαλλικά κεκάκια που φημίζονται για την ελαφριά και αφράτη υφή τους, καθώς και για τη γεύση τους από αμύγδαλο. Είναι ιδανικά για σνακ ή επιδόρπιο και συνήθως σερβίρονται με καφέ ή τσάι.

Close Icon