Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σούπα με σπανάκι: Ένα γεύμα γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά

Σούπα με σπανάκι: Ένα γεύμα γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά

Σούπα με σπανάκι: Το σπανάκι είναι ένα λαχανικό με πλούσια διατροφική αξία. Είναι πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Έχει ελάχιστες θερμίδες και αποτελεί μία απίθανη επιλογή για αδυνάτισμα.


Το σπανάκι αποτελεί ένα λαχανικό με πλούσια διατροφική αξία. Είναι πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Έχει ελάχιστες θερμίδες και αποτελεί μία απίθανη επιλογή για αδυνάτισμα! Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και βελτιώνει την όραση. Έχει , ακόμη, υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, κι έτσι μειώνει τις πιθανότητες ξηροφθαλμίας και τη νυχτερινή τύφλωση . Επιπλέον, μπορεί να μειώσει το άγχος, αλλά και την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Για όλους αυτούς τους λόγους, χρειάζεται να εντάξουμε το σπανάκι στη διατροφή μας! Μπορούμε να το προσθέσουμε στη σαλάτα μας, στο smoothie μας, αλλά και στα φαγητά μας. Τα πιο συνηθισμένα φαγητά στη χώρα μας με αυτό είναι το σπανακόρυζο και η σπανακόπιτα. Ωστόσο, μπορούμε να το εντάξουμε και στις σούπες μας και να φτιάξουμε ένα υπέροχο, ζεστό, χειμωνιάτικο φαγητό.

Υλικά συνταγής:

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 σακουλάκια baby σπανάκι
  • 1 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών
  • 4 μεσαία αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 300 ml κρέμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαριά βάση.
2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
3. Προσθέτουμε το σπανάκι, μερικές χούφτες τη φορά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
4. Ρίχνουμε το ζωμό, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
5. Στη συνέχεια, μισογεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσει.
6. Σπάμε τα αυγά σε τέσσερα μικρά μπολ.
7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε το νερό να αναβράζει πολύ απαλά.
8. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά στο νερό, δύο τη φορά, και τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να δέσει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει ρευστός.
9. Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά και τη χτυπάμε με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
10. Την επιστρέφουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε την κρέμα.
11. Την ζεσταίνουμε και αλατοπιπερώνουμε με βάση την προτίμησή μας.
12. Μοιράζουμε τη σούπα σε τέσσερα μπολ σερβιρίσματος και τοποθετούμε πάνω ένα αυγό ποσέ.

Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Πράσινη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα

Γκουρμέ πιάτο για τις γιορτές ο σολομός με σπανάκι Φλορεντίν

Δοκιμάστε σπανακοτορτίγιες για μια υγιεινή λιχουδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon