Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σούπα με σπανάκι: Ένα γεύμα γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά

Σούπα με σπανάκι: Ένα γεύμα γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά

Σούπα με σπανάκι: Το σπανάκι είναι ένα λαχανικό με πλούσια διατροφική αξία. Είναι πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Έχει ελάχιστες θερμίδες και αποτελεί μία απίθανη επιλογή για αδυνάτισμα.


Το σπανάκι αποτελεί ένα λαχανικό με πλούσια διατροφική αξία. Είναι πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Έχει ελάχιστες θερμίδες και αποτελεί μία απίθανη επιλογή για αδυνάτισμα! Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και βελτιώνει την όραση. Έχει , ακόμη, υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, κι έτσι μειώνει τις πιθανότητες ξηροφθαλμίας και τη νυχτερινή τύφλωση . Επιπλέον, μπορεί να μειώσει το άγχος, αλλά και την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Για όλους αυτούς τους λόγους, χρειάζεται να εντάξουμε το σπανάκι στη διατροφή μας! Μπορούμε να το προσθέσουμε στη σαλάτα μας, στο smoothie μας, αλλά και στα φαγητά μας. Τα πιο συνηθισμένα φαγητά στη χώρα μας με αυτό είναι το σπανακόρυζο και η σπανακόπιτα. Ωστόσο, μπορούμε να το εντάξουμε και στις σούπες μας και να φτιάξουμε ένα υπέροχο, ζεστό, χειμωνιάτικο φαγητό.

Υλικά συνταγής:

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 σακουλάκια baby σπανάκι
  • 1 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών
  • 4 μεσαία αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 300 ml κρέμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαριά βάση.
2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
3. Προσθέτουμε το σπανάκι, μερικές χούφτες τη φορά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
4. Ρίχνουμε το ζωμό, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
5. Στη συνέχεια, μισογεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσει.
6. Σπάμε τα αυγά σε τέσσερα μικρά μπολ.
7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε το νερό να αναβράζει πολύ απαλά.
8. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά στο νερό, δύο τη φορά, και τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να δέσει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει ρευστός.
9. Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά και τη χτυπάμε με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
10. Την επιστρέφουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε την κρέμα.
11. Την ζεσταίνουμε και αλατοπιπερώνουμε με βάση την προτίμησή μας.
12. Μοιράζουμε τη σούπα σε τέσσερα μπολ σερβιρίσματος και τοποθετούμε πάνω ένα αυγό ποσέ.

Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Πράσινη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα

Γκουρμέ πιάτο για τις γιορτές ο σολομός με σπανάκι Φλορεντίν

Δοκιμάστε σπανακοτορτίγιες για μια υγιεινή λιχουδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φακές: Οι φακές ως μια υπερτροφή για τα οστά

Φακές: Εντάσσοντας τις φακές στην εβδομαδιαία διατροφή μας, μπορούμε να παρέχουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δομή και τη λειτουργία των οστών.

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Close Icon