Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σούπα με ρεβίθια: Η απόλυτη συνταγή για τους κρύους μήνες

Σούπα με ρεβίθια: Η απόλυτη συνταγή για τους κρύους μήνες

Σούπα με ρεβίθια: Η σούπα με ρεβίθια είναι ένα πλούσιο και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και αρώματα, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τα ρεβίθια, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, κάνουν αυτή τη σούπα χορταστική και υγιεινή.


Η σούπα με ρεβίθια είναι ένα πλούσιο και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και αρώματα, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τα ρεβίθια, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, κάνουν αυτή τη σούπα χορταστική και υγιεινή. Με λίγα απλά υλικά και εύκολη εκτέλεση, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα νόστιμο γεύμα που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια. Ακολουθεί μια συνταγή για σούπα με ρεβίθια που σίγουρα θα γίνει αγαπημένη σας.

Υλικά:

  • 1 κούπα ρεβίθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ντομάτας (400 γρ.)
  • 4 κούπες ζωμού λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
  • Χυμός από 1 λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέστε τα καρότα και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Ρίξτε τις μουλιασμένες ρεβίθια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, προσθέστε την κονσέρβα ντομάτας, τον ζωμό, το κύμινο και την πάπρικα. Αφήστε να βράσει.
  4. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τη σούπα για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι τα ρεβίθια να είναι τρυφερά. Αν χρειαστεί, προσθέστε περισσότερο ζωμό ή νερό.
  5. Όταν η σούπα είναι έτοιμη, αλατοπιπερώστε κατά βούληση και προσθέστε τον χυμό λεμονιού αν επιθυμείτε.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό. Αυτή η σούπα ρεβιθιών είναι χορταστική, γευστική και ιδανική για ένα θρεπτικό γεύμα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να αισθάνεστε πιο χορτάτοι μετά το γεύμα σας

Συνταγή για ρεβίθια φούρνου πλακί

Μπορεί η χορτοφαγική διατροφή να προκαλέσει επιπλοκή στην εγκυμοσύνη;

Πώς να φτιάξετε ολοκληρωμένη πρωτεΐνη;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μπανάνα αποτρέπει την χειμερινή κατάθλιψη;

Μπανάνες: Μπορούμε να τις εντάξουμε στη διατροφή μας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, για να βελτιώσουμε τη διάθεση και να αποτρέψουμε την κατάθλιψη. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά του, βιταμίνη Β6, τρυπτοφάνη και αντιοξειδωτική δράση.

Δίαιτα iDip: Τι είναι και πώς βοηθάει στην απώλεια βάρους. 

Δίαιτα iDip: Αυτός ο τρόπος διατροφής έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τον μεταβολισμό και προάγει την καύση λίπους, διότι επιτρέπει στο σώμα να χρησιμοποιεί τα αποθέματα λίπους ως κύρια πηγή ενέργειας.

Ζυμαρικά φούρνου σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα

Γιατί να εντάξετε ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας

Ξηροί καρποί: Τα καρύδια και οι ξηροί καρποί γενικότερα είναι εξαιρετικές τροφές για την υγεία μας, γεμάτες θρεπτικά συστατικά και με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Εδώ είναι τρεις λόγοι για τους οποίους αξίζει να προσθέσετε ξηρούς καρπούς

Πατατοσαλάτα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας 

Η νηστίσιμη πατατοσαλάτα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και υγιεινά συστατικά, ιδανικό για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Αποτελεί μια δροσιστική και χορταστική επιλογή, που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας και θα αναδείξει την παράδοση της ημέρας.

Λαχταριστή συνταγή για ταραμοσαλάτα με 4 υλικά 

Ταραμοσαλάτα: Η ταραμοσαλάτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που έχει αγαπηθεί από πολλούς για τη γεύση και την υφή της. Με τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να γίνει κρεμώδης και απολαυστική, ιδανική για να συνοδεύσει το ψωμί ή τα λαχανικά σας.

Close Icon