Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σούπα κολοκύθας: Φτιάχνοντας μια υγιεινή σούπα κολοκύθας

Σούπα κολοκύθας: Φτιάχνοντας μια υγιεινή σούπα κολοκύθας

Σούπα κολοκύθας: Οι κολοκύθες που τρώγονται όλο το χρόνο και ειδικά τους χειμώνες είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α



Σκέφτεστε έναν τρόπο να παραμείνετε ζεστοί και υγιείς αυτόν τον χειμώνα; Σκεφτείτε να καταναλώνετε κολοκύθα σε μορφή σούπας. Οι κολοκύθες που τρώγονται όλο το χρόνο και ειδικά τους χειμώνες είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο αρκετών μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου των πνευμόνων και του προστάτη. Ενώ οι σούπες είναι κάτι που πρέπει να έχετε τους κρύους μήνες του χειμώνα, η σούπα κολοκύθας είναι μια διατροφική δύναμη που «προσφέρει γεύση και οφέλη για την υγεία».


Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η σούπα είναι γεμάτη με βιταμίνες Α και C και υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και προάγει την υγεία του δέρματος. “Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθά την πέψη και βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Επιπλέον, η σούπα κολοκύθας είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, συμβάλλοντας στη συνολική ευεξία και μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Η χαμηλή περιεκτικότητά της σε θερμίδες και λιπαρά την καθιστούν απαλλαγμένη από ενοχές επιλογή, ενώ η παρουσία του καλίου υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς», έγραψε η διατροφολόγος.

Συνταγή:

  1. Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γκι σε ένα τηγάνι.
  2. Σοτάρετε λίγο σκόρδο, τζίντζερ και τσίλι.
  3. Προσθέστε τα κρεμμύδια σε αυτό και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, προσθέστε ψιλοκομμένες ντομάτες και κολοκύθα. Πρόσθεσε νερό.
  5. Σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε το περιεχόμενο σε ένα μύλο.
  6. Το προσθέτουμε ξανά στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.
  7. Αφήνουμε να βράσει και γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.
  8. Σερβίρετε ζεστό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βελουτέ σούπα με πράσο και πατάτα

Οι 5 καλύτερες σούπες για κρύο καιρό

Φτιάξτε μία πεντανόστιμη κοτόπιτα

Πώς να φτιάξετε νόστιμη σπιτική γκρανόλα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon