Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σουφλέ ζυμαρικών: Σουφλέ με ζυμαρικά και με τραγανή κρούστα

Σουφλέ ζυμαρικών: Σουφλέ με ζυμαρικά και με τραγανή κρούστα

Σουφλέ ζυμαρικών: Αυτό το σουφλέ με ζυμαρικά και δύο τυριά είναι η ιδανική επιλογή για ένα γευστικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, αλλά και θα ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.


Αυτό το σουφλέ με ζυμαρικά και δύο τυριά είναι η ιδανική επιλογή για ένα γευστικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, αλλά και θα ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Είναι πανεύκολο να ετοιμαστεί και συνδυάζει την τραγανή κρούστα με την κρεμώδη υφή, δημιουργώντας ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να το φτιάξετε.

Υλικά:

  • 250 γρ. ζυμαρικά (πένες ή φιογκάκια)
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 150 γρ. τυρί γκούντα (ή μοτσαρέλα)
  • 3 αυγά
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 50 γρ. φ breadcrumbs (ψίχουλα ψωμιού)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Ζυμαρικών: Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να είναι al dente. Αφού βράσουν, στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Τυριά: Σε ένα μπολ, τρίψτε τη φέτα και το γκούντα ή τη μοτσαρέλα. Ανακατέψτε τα δύο τυριά και κρατήστε λίγο από το γκούντα για να το πασπαλίσετε από πάνω στο τέλος.
  3. Σάλτσα Κρεμώδους Υφής: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη μουστάρδα (αν χρησιμοποιείτε), το αλάτι, το πιπέρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Συνδυασμός Υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα βρασμένα ζυμαρικά με τα τυριά και τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα ζυμαρικά καλύπτονται καλά.
  5. Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Ρίξτε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ. Πασπαλίστε με τα ψίχουλα ψωμιού και τον υπόλοιπο τυρί γκούντα από πάνω. Περιχύστε με ελαιόλαδο.
  6. Ψήσιμο και Σερβίρισμα: Ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή έως ότου η επιφάνεια γίνει χρυσαφένια και τραγανή. Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

Αυτό το σουφλέ με ζυμαρικά και δύο τυριά είναι τέλειο ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό. Απολαύστε το ζεστό, συνοδευμένο με μια φρεσκάδα σαλάτα! Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μελιτζάνα: Πώς βοηθά στην ενδυνάμωση των οστών;

Ποια οφέλη έχουμε από την καθημερινή κατανάλωση μαρουλιού;

Τα ψάρια «αγαπούν» την καρδιά μας - Η ιδανική τροφή

6+1 λόγοι για να εντάξεις περισσότερη σοκολάτα στη διατροφή σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon