Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σουφλέ ζυμαρικών με τόνο: Μια light κυριακάτικη συνταγή που όλοι θα λατρέψουν

Σουφλέ ζυμαρικών με τόνο: Μια light κυριακάτικη συνταγή που όλοι θα λατρέψουν

Σουφλέ ζυμαρικών με τόνο: Ο τόνος θεωρείται πως είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για υγιεινή διατροφή και απώλεια βάρους, καθώς μία κονσέρβα περιέχει πάνω από 80% της ημερήσιας δόσης μας σε πολύτιμες πρωτεΐνες.



Μπορεί τα ζυμαρικά να θεωρούνται ένα καθημερινό φαγητό γιατί φτιάχνεται γρήγορα. Ωστόσο, η γευστικότητά τους αλλάζει ανάλογα τα υλικά με τα οποία θα τα συνοδεύσεις. Μία πολύ εύκολη συνταγή που μπορείς να δοκιμάσεις είναι το σουφλέ ζυμαρικών με τόνο. Ο τόνος αποτελεί ένα από τα τρόφιμα που περιλαμβάνονται συχνά στο διαιτολόγιο όσων προσπαθούν να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή ή να χάσουν κιλά. Ακόμη, ο τόνος θεωρείται πως είναι μία από τις καλύτερες επιλογές, καθώς μία κονσέρβα περιέχει πάνω από 80% της ημερήσιας δόσης μας σε πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες είναι, κατά κάποιον τρόπο, αυτές που «χτίζουν» το σώμα μας, βοηθώντας στην ανάπτυξη, καθώς και στο μεταβολισμό. Ο τόνος είναι χαμηλός σε θερμίδες και λιπαρά, αλλά γεμάτος πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ακόμα μία ικανότητα των ωμέγα-3 λιπαρών είναι πως ενεργοποιούν τη δράση μιας ορμόνης που λέγεται λεπτίνη, η οποία ρυθμίζει την επιθυμία μας για φαγητό, συνεπώς καταναλώνουμε λιγότερο. Θέλεις να δοκιμάσεις τη συνταγή μας;


Υλικά συνταγής:

  • 600 γρ. ζυμαρικών όπως πένες ή φαρφάλες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 600 ml γάλα (οποιοδήποτε είδος)
  • ½ κ. γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 200 γρ. ώριμο τσένταρ τριμμένο
  • 100 γρ καλαμπόκι σε κονσέρβα, στραγγισμένο
  • 100 γρ. αρακάς
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
  • 2 κονσέρβες τόνου σε νερό στραγγισμένο

Εκτέλεση συνταγής:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
3. Για τη σάλτσα μας, θα λιώσουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς το μείγμα.
5. Ρίχνουμε αργά το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
6. Ρίχνουμε τη σκόνη μουστάρδας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
7. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε προσθέτοντας το μεγαλύτερο μέρος του τυριού, όλο το γλυκό καλαμπόκι, τον αρακά και το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι.
8. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στη σάλτσα.
9. Ρίχνουμε με κουτάλι τον τόνο στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα. Με ένα κουτάλι χύνουμε τη σάλτσα σε κάθε γωνιά του σκεύους. Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
10. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να αναβράσει η σάλτσα και η κορυφή να ροδίσει.
11. Σερβίρουμε αμέσως.

Το γεύμα μας είναι έτοιμο! Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες χωρίς σάκχαρα ή άμυλο

Μη αμυλούχα τρόφιμα για να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Τόνος τατάκι ψημένος σε σουσάμια, αλά Ελληνικά

11 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, έτσι απλά

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon