Σουφλέ Μαύρης Σοκολάτας: Το σουφλέ μαύρης σοκολάτας είναι μια εξαιρετική και κομψή επιδόρπιο που συνδυάζει τη γεύση της πλούσιας σοκολάτας με την ελαφριά υφή του αφρού. Είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις
Το σουφλέ μαύρης σοκολάτας είναι μια εξαιρετική και κομψή επιδόρπιο που συνδυάζει τη γεύση της πλούσιας σοκολάτας με την ελαφριά υφή του αφρού. Είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!
Υλικά:
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70% κακάο)
- 4 αυγά (ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (ή vegan βούτυρο)
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- Μια πρέζα αλάτι
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία Φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε 4 ατομικά μπολ σουφλέ και πασπαλίστε τα με ζάχαρη.
- Λιώστε τη Σοκολάτα: Σε ένα μπεν μαρί, λιώστε τη μαύρη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
- Ανακατέψτε τους Κρόκους: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά.
- Χτυπήστε τα Ασπράδια: Σε άλλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να αποκτήσουν σφιχτές μαρέγκες. Ενσωματώστε απαλά τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, για να διατηρήσετε τον όγκο.
- Ψήστε: Ρίξτε το μείγμα στα προετοιμασμένα μπολ και ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να σφίξουν ελαφρώς στην επιφάνεια.
- Σερβίρισμα: Αφήστε τα σουφλέ να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη αν το επιθυμείτε.
Αυτό το σουφλέ μαύρης σοκολάτας είναι μια υπέροχη και γλυκιά απόλαυση που θα ενθουσιάσει τους πάντες!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube