Σουφλέ κοτόπουλο: Απολαύστε αυτό το σουφλέ με τυρί, ζυμαρικά και κοτόπουλο για το απόλυτο οικογενειακό δείπνο της εβδομάδας. Σερβίρουμε κατευθείαν στο πιάτο με μια πράσινη δροσερή σαλάτα.
Το σουφλέ ζυμαρικών είναι ένα πιάτο που οι περισσότερες οικογένειες τον τρώνε το Σαββατοκύριακο! Είναι η απόλυτη δημιουργία των μαμάδων και η καλύτερη απόλαυση των παιδιών! Μέσα σε αυτό, μπορείς να προσθέσεις πολλά και διάφορα υλικά. Στο συγκεκριμένο άρθρο, όμως, θα το βρεις με κοτόπουλο! Προσθέτοντας στα ζυμαρικά μας το κοτόπουλο, το φαγητό μας γίνεται πιο θρεπτικό και πρωτεϊνούχο. Είναι ένα άπαχο κρέας, το οποίο όμως θα κάνει τους πάντες να χορτάσουν! Ειδικά, αν το συνοδέψεις με μια πολύχρωμη δροσερή σαλάτα, θα νοσταλγήσεις τα δικά σου παιδικά Σαββατοκύριακα.
Υλικά συνταγής:
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- ¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
- 2 x 400 g κουτάκια ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
- 6 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε λωρίδες
- 300 γρ πένες
- 70 γρ ώριμο τσένταρ, τριμμένο
- 50 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
- ½ μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση συνταγής:
- Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι απαλά για 10-12 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Σιγοβράζουμε ακάλυπτα για 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει και μετά ανακατεύουμε μέσα από το μασκαρπόνε.
- Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Ψήνουμε τις πένες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεσαίου μεγέθους πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Από πάνω το τσένταρ, τη μοτσαρέλα και τον μαϊντανό. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ροδίσουν. Καλή όρεξη!!!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube