Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σολωμός τζίντζερ: Μια πεντανόστιμη και πρωτότυπη συνταγή με σολωμό

Σολωμός τζίντζερ: Μια πεντανόστιμη και πρωτότυπη συνταγή με σολωμό

Σολωμός τζίντζερ: Η συνταγή με σολομό τζίντζερ και με σουσάμι γλασέ σοταρισμένο με λαχανικά τηγανητά είναι ένα πιάτο που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.



Η συνταγή με σολομό τζίντζερ και με σουσάμι γλασέ σοταρισμένο με λαχανικά τηγανητά είναι ένα πιάτο που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Δοκιμάστε να το μαγειρέψετε σε ένα δείπνο που θα παραθέσετε σε φίλους και δεν θα χάσετε!


Συστατικά:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια ανάμεικτα λαχανικά (μπρόκολο, πιπεριές, μπιζέλια, καρότα)
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • Μαγειρεμένο λευκό ή καστανό ρύζι για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το σησαμέλαιο, το ξύδι ρυζιού, τον κιμά τζίντζερ και το ψιλοκομμένο σκόρδο για να δημιουργήσετε τη μαρινάδα. Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού στο έτοιμο ταψί. Αλείφουμε κάθε φιλέτο με τη μαρινάδα, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί. Πασπαλίζουμε από πάνω σουσάμι. Ψήνετε τον σολομό στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι. Ενώ ψήνεται ο σολομός, ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα λαχανικά και σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάδα στο γουόκ με τα λαχανικά και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα λαχανικά και να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Μόλις τελειώσει το ψήσιμο του σολομού, χρησιμοποιήστε ξυλάκια για να μεταφέρετε τα φιλέτα σε πιάτα σερβιρίσματος. Σερβίρετε τον σολομό τζίντζερ με σουσάμι με γλασέ σόγιας πάνω από ένα στρώμα με μαγειρεμένο ρύζι, συνοδευόμενο από τα τηγανητά λαχανικά. Γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Αυτή η συνταγή συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις της σόγιας, του μελιού, του τζίντζερ και του σουσαμιού για να δημιουργήσει ένα λαχταριστό πιάτο σολομού. Η χρήση chopsticks προσθέτει μια διασκεδαστική και αυθεντική πινελιά στην γευστική εμπειρία, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε τη νόστιμη αλληλεπίδραση των γεύσεων σε κάθε μπουκιά. Απολαύστε τον τέλειο συνδυασμό γλυκύτητας, umami και αλμυρής καλοσύνης με αυτή την απολαυστική συνταγή εμπνευσμένη από την Ασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια θαλασσινά επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη και ποια όχι;

5 τροφές που ενισχύουν την όραση

Συνταγή της ημέρας : Σολωμός με φακές και basmati

Οι τροφές που καθυστερούν την γήρανση

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon