Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σολωμός τζίντζερ: Μια πεντανόστιμη και πρωτότυπη συνταγή με σολωμό

Σολωμός τζίντζερ: Μια πεντανόστιμη και πρωτότυπη συνταγή με σολωμό

Σολωμός τζίντζερ: Η συνταγή με σολομό τζίντζερ και με σουσάμι γλασέ σοταρισμένο με λαχανικά τηγανητά είναι ένα πιάτο που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.


Η συνταγή με σολομό τζίντζερ και με σουσάμι γλασέ σοταρισμένο με λαχανικά τηγανητά είναι ένα πιάτο που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Δοκιμάστε να το μαγειρέψετε σε ένα δείπνο που θα παραθέσετε σε φίλους και δεν θα χάσετε!

Συστατικά:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια ανάμεικτα λαχανικά (μπρόκολο, πιπεριές, μπιζέλια, καρότα)
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • Μαγειρεμένο λευκό ή καστανό ρύζι για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το σησαμέλαιο, το ξύδι ρυζιού, τον κιμά τζίντζερ και το ψιλοκομμένο σκόρδο για να δημιουργήσετε τη μαρινάδα. Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού στο έτοιμο ταψί. Αλείφουμε κάθε φιλέτο με τη μαρινάδα, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί. Πασπαλίζουμε από πάνω σουσάμι. Ψήνετε τον σολομό στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι. Ενώ ψήνεται ο σολομός, ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα λαχανικά και σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάδα στο γουόκ με τα λαχανικά και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα λαχανικά και να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Μόλις τελειώσει το ψήσιμο του σολομού, χρησιμοποιήστε ξυλάκια για να μεταφέρετε τα φιλέτα σε πιάτα σερβιρίσματος. Σερβίρετε τον σολομό τζίντζερ με σουσάμι με γλασέ σόγιας πάνω από ένα στρώμα με μαγειρεμένο ρύζι, συνοδευόμενο από τα τηγανητά λαχανικά. Γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Αυτή η συνταγή συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις της σόγιας, του μελιού, του τζίντζερ και του σουσαμιού για να δημιουργήσει ένα λαχταριστό πιάτο σολομού. Η χρήση chopsticks προσθέτει μια διασκεδαστική και αυθεντική πινελιά στην γευστική εμπειρία, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε τη νόστιμη αλληλεπίδραση των γεύσεων σε κάθε μπουκιά. Απολαύστε τον τέλειο συνδυασμό γλυκύτητας, umami και αλμυρής καλοσύνης με αυτή την απολαυστική συνταγή εμπνευσμένη από την Ασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια θαλασσινά επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη και ποια όχι;

5 τροφές που ενισχύουν την όραση

Συνταγή της ημέρας : Σολωμός με φακές και basmati

Οι τροφές που καθυστερούν την γήρανση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon