Σολομός συνταγή: Ο σολομός αποτελεί τροφή με πλούσια διατροφική αξία. Είναι πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών. Είναι πλούσιος σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επίσης είναι γνωστός και για τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που περιέχει.
Ο σολομός αποτελεί τροφή με πλούσια διατροφική αξία. Είναι πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών. Είναι πλούσιος σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Τα λιπαρά του κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό μας, όπως επίσης είναι γνωστός και για τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που περιέχει. Χάρη σε αυτά, μειώνεται η αρτηριακή πίεση και προστατεύεται το δέρμα και το ανοσοποιητικό σύστημα. Συνεπώς, είναι ένα ψάρι που χρειάζεται να το συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας. Η καλύτερη ενσωμάτωσή του είναι να το φτιάξεις με ένα πολύ αγαπημένο σου φαγητό. Στους περισσότερους αρέσουν τα μακαρόνια. Γι’ αυτό, μάθε πώς να φτιάξεις το αγαπημένο σου σουφλέ ζυμαρικών με φρέσκο σολομό! Θα ξετρελαθείς!!!!
Υλικά Συνταγής:
- 12 λαζάνια πλατιά
- 4 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος), ψιλοκομμένα
- 350γρ. σολομός φρέσκος
- 200γρ. σολομός καπνιστό;
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 3 αβγά
- 250γρ. τυρί κεφαλοτύρι
- 250γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα της επιλογής σας
- 400ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- 150γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κ. σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν.
2. Προσθέτουμε το φρέσκο σολομό ψιλοκομμένο, τον ανακατεύουμεε για 1-2 λεπτά, σβήνουμε με κονιάκ και αλατοπιπερώνουμε.
3. Ανακατεύουμε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα, το μασκαρπόνε, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τον καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες.
4. Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε το ⅓ περίπου του μίγματος των αβγών, στρώνουμε από πάνω τα μισά λαζάνια και πάνω από αυτά, το μισό μίγμα των πράσων. Σκεπάζετε με το κεφαλοτύρι, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ρίχνουμε το μισό από το υπόλοιπο μίγμα των αβγών.
5. Στρώνουμε από πάνω μια δεύτερη στρώση λαζανιών και το υπόλοιπο μίγμα των πράσων. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα των αβγών.
6. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσει η επιφάνεια.
Καλή μας απόλαυση!!!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube