Σολομός πρωτεΐνη: Ο σολομός είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Είναι επίσης πολύ εύκολα διαχειρίσιμο υλικό και εμείς προτείνουμε 2 πεντανόστιμες συνταγές για καλή απόλαυση!
Ο σολομός αποτελεί τροφή με πλούσια διατροφική αξία. Είναι πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών. Είναι πλούσιος σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Αποτελείται από πολύ καλά λιπαρά κι είναι γνωστός για τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που περιέχει. Όλα αυτά συμβάλλουν θετικά στον οργανισμό, καθώς μειώνουν την αρτηριακή πίεση, κάνουν καλό στο δέρμα και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Συνεπώς, είναι ένα ψάρι που χρειάζεται να το συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας! Αν δεν έχεις ξαναμαγειρέψει
σολομό, ήρθε η ώρα!
Σολομός στο φούρνο με πατάτες
Ξεκινήστε με την πιο εύκολη θαλασσινή συνταγή.
Υλικά για 2 άτομα:
- 2 φιλέτα φρέσκου σολομού
- 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
- ½ χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή συνταγής
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι.
- Απλώνουμε τις κομμένες πατάτες στο ταψί.
- Περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε λίγο νερό.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο το ταψί.
- Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά στους 220 βαθμούς C.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.
- Τοποθετούμε τα κρεμμυδάκια πάνω στις πατάτες.
- Βάζουμε από πάνω τα φιλέτα σολομού.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε θυμάρι.
- Περιχύνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Σερβιριστείτε!
Σολομός με σάλτσα μανιταριών
Υλικά για 2 άτομα:
- 2 φιλέτα σολομού
- 400γρ. μανιτάρια
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- ½ 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές φέτες
- 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Παρασκευή συνταγής:
- Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον
μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. - Κόβουμε τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Κόβουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στο ταψί.
- Έπειτα, βάζουμε ανάμεσά του τα δύο φιλέτα σολομού.
- Περιχύνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Βάζουμε κοντά στα φιλέτα το δεντρολίβανο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 ο C μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο ρίχνουμε το λεμόνι.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Συνέχισε να φτιάχνεις κι άλλες πρωτεϊνούχες συνταγές, όπως αυτή. Μόνο έτσι θα γεμίζεις τον οργανισμό σου με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube