Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σολομός με πέστο: H συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Σολομός με πέστο: H συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Σολομός με πέστο: Ο σολομός με πέστο είναι ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του σολομού με την αρωματική φρεσκάδα του πέστο βασιλικού. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα


Ο σολομός με πέστο είναι ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του σολομού με την αρωματική φρεσκάδα του πέστο βασιλικού. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα, το οποίο μπορείτε να σερβίρετε με λαχανικά, ρύζι ή σαλάτα.

Συστατικά:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2-3 κ.σ. πέστο βασιλικού (σπιτικό ή έτοιμο)
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Φρέσκος βασιλικός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία σολομού: Αν τα φιλέτα σολομού είναι με την πέτσα, μπορείτε να την αφήσετε για να βοηθήσει στο ψήσιμο και να κρατήσει τον σολομό πιο ζουμερό. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές.
  2. Μαγείρεμα σολομού: Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτετε τα φιλέτα σολομού και τα ψήνετε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσή κρούστα και να γίνουν τρυφερά στο εσωτερικό τους. Αν προτιμάτε να τα ψήσετε στο φούρνο, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήνετε τον σολομό για περίπου 12-15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων.
  3. Προσθήκη πέστο: Όταν ο σολομός είναι έτοιμος, ρίχνετε πάνω από κάθε φιλέτο 1-2 κουταλιές πέστο. Αν θέλετε, μπορείτε να ζεστάνετε το πέστο σε ένα μικρό τηγάνι για λίγα δευτερόλεπτα πριν το προσθέσετε στον σολομό.
  4. Ολοκλήρωση και σερβίρισμα: Ρίχνετε λίγο χυμό λεμονιού πάνω από τον σολομό για να προσθέσετε φρεσκάδα και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό. Σερβίρετε το πιάτο με σαλάτα, ψητά λαχανικά ή ρύζι.

Συμβουλές:

  • Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον τυρί παρμεζάνα ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο πέστο.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε τον σολομό στη σχάρα για μια πιο καπνιστή γεύση.

Ο σολομός με πέστο είναι ένα εξαιρετικά γευστικό πιάτο που συνδυάζει την υγιεινή αξία του σολομού με την αρωματική γεύση του πέστο, ιδανικό για κάθε γεύμα της ημέρας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν

Πώς να φτιάξετε σάλτσα πέστο εύκολα στο σπίτι;

Φτιάξτε το δικό σας πέστο με απλά υλικά για πολύ νόστιμη γεύση!

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ζελέ βοηθά στην απώλεια βάρους;

Ζελέ: Χάρη στη χαμηλή θερμιδική του αξία, την υψηλή περιεκτικότητα σε ζελατίνη και την ικανότητα να μειώνει την πείνα, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης και στη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Close Icon