Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σοκολάτα mousse: Μια υπέροχη συνταγή με παγωμένη μους σοκολάτας

Σοκολάτα mousse: Μια υπέροχη συνταγή με παγωμένη μους σοκολάτας

Σοκολάτα mousse: Αυτή η παγωμένη μους σοκολάτας είναι μια τέλεια απόλαυση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, προσφέροντας πλούσιο αλλά αναζωογονητικό φινίρισμα σε κάθε γεύμα.


Αυτή η παγωμένη μους σοκολάτας είναι μια τέλεια απόλαυση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, προσφέροντας πλούσιο αλλά αναζωογονητικό φινίρισμα σε κάθε γεύμα. Φτιάξτε την σοκολατένια μους και καλή σας απόλαυση!

Συστατικά

  • 200 γρ μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
  • 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα
  • 50 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • Φρέσκα μούρα ή φύλλα μέντας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

Οδηγίες

  • Λιώστε τη σοκολάτα: Σπάστε τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τη σε ένα αντιθερμικό μπολ. Τοποθετήστε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μέθοδος διπλού λέβητα) διασφαλίζοντας ότι το μπολ δεν αγγίζει το νερό. Ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει τελείως και να λεία η σοκολάτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Ετοιμάστε τους κρόκους αυγών: Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και κρεμώδες. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Συνδυάστε με σοκολάτα: Προσθέστε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των κρόκων του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς να ενωθούν. Βεβαιωθείτε ότι η σοκολάτα δεν είναι πολύ ζεστή, διαφορετικά μπορεί να ανακατέψετε τα αυγά.
  • Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών: Σε ένα άλλο καθαρό, στεγνό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για να πετύχετε μια ελαφριά και αέρινη μους.
  • Διπλώστε τα μείγματα: Διπλώστε απαλά τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας σε τρεις προσθήκες. Προσέξτε να μην ξεφουσκώσουν τα ασπράδια. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να διπλώσετε με μια κίνηση οκτώ.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος: Σε ένα παγωμένο μπολ, χτυπάμε την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Κρατήστε μια μικρή ποσότητα για επικάλυψη, αν θέλετε.
  • Ανακατέψτε τα πάντα: Διπλώστε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να ομογενοποιηθεί.
  • Ψύξτε τη μους: Ρίξτε τη μους με κουτάλι σε ατομικά ποτήρια ή μπολ σερβιρίσματος. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να δέσει.
  • Σερβίρετε: Πριν το σερβίρετε, ρίχνετε από πάνω λίγη σαντιγί και γαρνίρετε με φρέσκα μούρα ή φύλλα μέντας, αν θέλετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μαύρη σοκολάτα: Βοηθά πράγματι φτιάχνοντάς μας τη διάθεση;

Δροσιστικό ρόφημα με καφέ, σοκολάτα και πάγο

Φτιάξτε το δικό σας παγωτό: Κρεμώδες, σορμπέ, γρανίτα, μους ή παρφέ;

Frozen Yogurt: DIY παγωμένο γιαούρτι με μπανάνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon