Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σκόρδο και μύρτιλο ενάντια στα κρυολογήματα

Σκόρδο και μύρτιλο ενάντια στα κρυολογήματα

Η διατροφή αποτελεί σημαντική ασπίδα απέναντι στο κρυολόγημα πράγμα που σημαίνει ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να προστατεύσει ευάλωτους οργανισμούς.

Πολύ σπουδαία είναι και η κατανάλωση ενός πολύ γνωστού μυρωδικού που έχει πολύ ισχυρές ιδιότητες κατά του κρυολογήματος. Ο λόγος για το σκόρδο. Σύμφωνα με έρευνες, η αλικίνη μειώνει κατά 50% τις πιθανότητες εμφάνισης του κοινού κρυολογήματος. Η αλικίνη βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στο σκόρδο. Το σκόρδο παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, αλλά για πρώτη φορά αναφέρεται ότι έχει και προληπτική δράση. Εκτός από αυτό, έρευνα έδειξε ότι μια δίαιτα πλούσια σε σκόρδο βοηθάει στον καθαρισμό του συστήματος λόγω των φυσικών αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του βολβού.

Χαστούκι στη γρίπη με «όπλα» της φύσης

Μύρτιλο: Με τη λήψη του επιτυγχάνεται καλή εξισορρόπηση στο αιμοποιητικό σύστημα (σίδηρος, αιμοσφαιρίνη, αιματοκρίτης) και επομένως ενισχύεται το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Απαλύνει τους πόνους των ματιών (εξαιτίας ιώσεων), ενώ λειτουργεί ως εφιδρωτικό. Στην αγορά θα το βρείτε ως συμπυκνωμένο χυμό ή συμπλήρωμα. Υπάρχει και σε αποξηραμένη μορφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο γιαούρτι, το γάλα ή σε φρουτοσαλάτες.

Γλυκόριζα: Η γλυκόριζα σε βάμμα ή ως συστατικό μείγματος καταπραΰνει τον πονόλαιμο και τον βήχα, ενώ ανακουφίζει το αναπνευστικό, αφού είναι αποχρεμπτική και βλεννολυτική. Προσοχή: Δεν ενδείκνυται η χρήση της από άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon