Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σκόρδο διαβήτης: Tρόποι για να φάτε σκόρδο εάν έχετε υψηλή χοληστερόλη ή διαβήτη

Σκόρδο διαβήτης: Tρόποι για να φάτε σκόρδο εάν έχετε υψηλή χοληστερόλη ή διαβήτη

Σκόρδο διαβήτης: Είτε είστε λάτρης του διακριτικού του αρώματος είτε όχι, το σκόρδο είναι το κλειδί για πολλά οφέλη για την υγεία. 



Ψάχνετε για έναν γευστικό και φυσικό τρόπο για να ενισχύσετε την υγεία σας; Μην ψάχνετε πέρα ​​από το ταπεινό σκόρδοΕίτε είστε λάτρης του διακριτικού του αρώματος είτε όχι, το σκόρδο είναι το κλειδί για πολλά οφέλη για την υγεία. Από τη διαχείριση των επιπέδων χοληστερόλης μέχρι τον έλεγχο του διαβήτη, αυτό το ισχυρό συστατικό χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε παραδοσιακές θεραπείες. Πώς όμως μπορείτε να κάνετε το σκόρδο καθημερινό μέρος της διατροφής σας χωρίς να κατακλύσετε τις γευστικές σας προτιμήσεις; Μη φοβάσαι! Σας καλύψαμε με μερικούς νόστιμους και εύκολους τρόπους για να εντάξετε το σκόρδο στα γεύματά σας. Η ενσωμάτωση του σκόρδου στην κανονική διατροφή σας μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως η προαγωγή της υγείας της καρδιάς, ο έλεγχος του διαβήτη και η μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων. Ενώ το ωμό σκόρδο μπορεί να μην είναι εύγευστο για όλους, υπάρχουν αρκετοί νόστιμοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καταναλώσετε το σκόρδο και να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του.


Πώς να τρώτε σκόρδο καθημερινά για μέγιστα οφέλη

1. Ωμό σκόρδο με άδειο στομάχι

Η κατανάλωση ωμού σκόρδου με άδειο στομάχι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στην προώθηση της υγείας της καρδιάς. «Η αλισίνη, μια ένωση που βρίσκεται στο ωμό σκόρδο, είναι γνωστή για τις ιδιότητες μείωσης της χοληστερόλης και αραίωσης του αίματος», εξηγεί ο Δρ Prasad. Για να βιώσετε αυτά τα οφέλη, απλά φάτε μερικές σκελίδες ωμό σκόρδο με ένα ποτήρι νερό το πρωί. «Η αλισίνη αραιώνεται όταν μαγειρεύεται, επομένως ο ιδανικός τρόπος για να καταναλώσετε το σκόρδο είναι να το φάτε ωμό και με άδειο στομάχι», λέει ο Δρ Prasad. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση ωμού σκόρδου με ένα ποτήρι νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για την προώθηση της υγείας της καρδιάς και τη διαχείριση του διαβήτη, διατηρώντας παράλληλα την περισσότερη τροφή. Εάν ανησυχείτε για την αναπνοή του σκόρδου , μπορείτε να το καταναλώσετε με λεμόνι, μηλόξυδο ή ζεστό νερό για να το διαχειριστείτε.

2. Τσάι σκόρδου

Το τσάι με σκόρδο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους προτιμούν μια πιο ήπια γεύση ενώ εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα οφέλη του σκόρδου. Για να ετοιμάσετε το τσάι σκόρδου, συνθλίψτε μια σκελίδα σκόρδο και προσθέστε τη σε ένα φλιτζάνι νερό. Βράζουμε το τσάι για λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε 1-2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα. Αφήστε το μείγμα να βράσει για μερικά λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά. Τέλος, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Αυτό το γευστικό και το ανοσοποιητικό φλιτζάνι τσάι σκόρδου το πρωί μπορεί να σας κρατήσει υγιείς. 

3. Σκόρδο και μέλι

Ο συνδυασμός σκόρδου με μέλι είναι ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να εντάξετε το σκόρδο στην καθημερινότητά σας. Κόβουμε μια σκελίδα σκόρδο σε τρία με τέσσερα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα κουτάλι. Προσθέστε μερικές σταγόνες μέλι στο κουτάλι και αφήστε το να καθίσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, μασήστε το σκόρδο προσεκτικά και καταπιείτε το. Εάν η γεύση είναι πολύ έντονη, μπορείτε να πιείτε μερικές γουλιές ζεστό νερό μαζί της. Εναλλακτικά, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα μείγμα συνδυάζοντας 10 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες με 5 κουταλιές της σούπας μέλι. Πάρτε μια κουταλιά από αυτό το μείγμα με άδειο στομάχι καθημερινά για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της παλινδρόμησης οξέος. 

4. Ψητό σκόρδο

Το ψήσιμο του σκόρδου αναδεικνύει μια απαλή και ελαφρώς γλυκιά γεύση, ενώ διατηρεί τα οφέλη του για την υγεία. Για να ψήσετε το σκόρδο, κόψτε την κορυφή ενός βολβού σκόρδου, εκθέτοντας τις σκελίδες. Περιχύνετε τη λάμπα με ελαιόλαδο και την τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο. Ψήστε το στο φούρνο στους 200°C για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι τα γαρίφαλα να γίνουν μαλακά και χρυσαφί. Μόλις κρυώσουν, στύψτε τις ψημένες σκελίδες σκόρδου από τη φλούδα τους και απλώστε τις στο ψωμί ή ανακατέψτε τις σε ντιπ και σάλτσες. Το ψητό σκόρδο προσθέτει ένα νόστιμο βάθος γεύσης στα πιάτα σας, ενώ παρέχει τα πολυάριθμα πλεονεκτήματά του για την υγεία.

5. Χρησιμοποιήστε το σκόρδο στην καθημερινή μαγειρική

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εντάξετε το σκόρδο στην καθημερινή σας διατροφή είναι να το προσθέσετε στα κανονικά σας γεύματα. Το σκόρδο συνδυάζεται καλά με μια ποικιλία από πιάτα, όπως λαχανικά, κάρυ, ντάλ, σούπες και πατάτες τηγανιτές. Ψιλοκόψτε ή ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου και τις σοτάρετε σε λίγο λάδι πριν προσθέσετε άλλα υλικά για να εμποτίσετε τα πιάτα σας με την αρωματική του γεύση. Να θυμάστε ότι το μαγείρεμα του σκόρδου μπορεί να μειώσει τη δραστικότητα της αλισίνης, οπότε αν προτιμάτε να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του για την υγεία, προσθέστε κιμά ωμό σκόρδο στα μαγειρεμένα γεύματά σας λίγο πριν τα σερβίρετε.

Ενσωματώνοντας το σκόρδο στα κανονικά σας γεύματα, μπορείτε να βιώσετε τα αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα του για την υγεία απολαμβάνοντας παράλληλα τις πλούσιες γεύσεις που φέρνει στα πιάτα σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ενίσχυση ανοσοποιητικού με σκόρδο και τζίντζερ

Πώς μπορεί το σκόρδο να προστατέψει την υγεία της καρδιάς μας;

Χειρότερη η μοναξιά από την κακή διατροφή, το κάπνισμα ή την κατάθλιψη στον διαβήτη

Όσο αυξάνονται τα κρούσματα, τόσο αυξάνονται οι τεχνολογικές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης

Γιατί ο λιναρόσπορος είναι σημαντικός για τους διαβητικούς;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon