Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σκόρδο διαβήτης: Tρόποι για να φάτε σκόρδο εάν έχετε υψηλή χοληστερόλη ή διαβήτη

Σκόρδο διαβήτης: Tρόποι για να φάτε σκόρδο εάν έχετε υψηλή χοληστερόλη ή διαβήτη

Σκόρδο διαβήτης: Είτε είστε λάτρης του διακριτικού του αρώματος είτε όχι, το σκόρδο είναι το κλειδί για πολλά οφέλη για την υγεία. 


Ψάχνετε για έναν γευστικό και φυσικό τρόπο για να ενισχύσετε την υγεία σας; Μην ψάχνετε πέρα ​​από το ταπεινό σκόρδοΕίτε είστε λάτρης του διακριτικού του αρώματος είτε όχι, το σκόρδο είναι το κλειδί για πολλά οφέλη για την υγεία. Από τη διαχείριση των επιπέδων χοληστερόλης μέχρι τον έλεγχο του διαβήτη, αυτό το ισχυρό συστατικό χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε παραδοσιακές θεραπείες. Πώς όμως μπορείτε να κάνετε το σκόρδο καθημερινό μέρος της διατροφής σας χωρίς να κατακλύσετε τις γευστικές σας προτιμήσεις; Μη φοβάσαι! Σας καλύψαμε με μερικούς νόστιμους και εύκολους τρόπους για να εντάξετε το σκόρδο στα γεύματά σας. Η ενσωμάτωση του σκόρδου στην κανονική διατροφή σας μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως η προαγωγή της υγείας της καρδιάς, ο έλεγχος του διαβήτη και η μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων. Ενώ το ωμό σκόρδο μπορεί να μην είναι εύγευστο για όλους, υπάρχουν αρκετοί νόστιμοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καταναλώσετε το σκόρδο και να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του.

Πώς να τρώτε σκόρδο καθημερινά για μέγιστα οφέλη

1. Ωμό σκόρδο με άδειο στομάχι

Η κατανάλωση ωμού σκόρδου με άδειο στομάχι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στην προώθηση της υγείας της καρδιάς. «Η αλισίνη, μια ένωση που βρίσκεται στο ωμό σκόρδο, είναι γνωστή για τις ιδιότητες μείωσης της χοληστερόλης και αραίωσης του αίματος», εξηγεί ο Δρ Prasad. Για να βιώσετε αυτά τα οφέλη, απλά φάτε μερικές σκελίδες ωμό σκόρδο με ένα ποτήρι νερό το πρωί. «Η αλισίνη αραιώνεται όταν μαγειρεύεται, επομένως ο ιδανικός τρόπος για να καταναλώσετε το σκόρδο είναι να το φάτε ωμό και με άδειο στομάχι», λέει ο Δρ Prasad. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση ωμού σκόρδου με ένα ποτήρι νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για την προώθηση της υγείας της καρδιάς και τη διαχείριση του διαβήτη, διατηρώντας παράλληλα την περισσότερη τροφή. Εάν ανησυχείτε για την αναπνοή του σκόρδου , μπορείτε να το καταναλώσετε με λεμόνι, μηλόξυδο ή ζεστό νερό για να το διαχειριστείτε.

2. Τσάι σκόρδου

Το τσάι με σκόρδο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους προτιμούν μια πιο ήπια γεύση ενώ εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα οφέλη του σκόρδου. Για να ετοιμάσετε το τσάι σκόρδου, συνθλίψτε μια σκελίδα σκόρδο και προσθέστε τη σε ένα φλιτζάνι νερό. Βράζουμε το τσάι για λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε 1-2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα. Αφήστε το μείγμα να βράσει για μερικά λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά. Τέλος, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Αυτό το γευστικό και το ανοσοποιητικό φλιτζάνι τσάι σκόρδου το πρωί μπορεί να σας κρατήσει υγιείς. 

3. Σκόρδο και μέλι

Ο συνδυασμός σκόρδου με μέλι είναι ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να εντάξετε το σκόρδο στην καθημερινότητά σας. Κόβουμε μια σκελίδα σκόρδο σε τρία με τέσσερα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα κουτάλι. Προσθέστε μερικές σταγόνες μέλι στο κουτάλι και αφήστε το να καθίσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, μασήστε το σκόρδο προσεκτικά και καταπιείτε το. Εάν η γεύση είναι πολύ έντονη, μπορείτε να πιείτε μερικές γουλιές ζεστό νερό μαζί της. Εναλλακτικά, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα μείγμα συνδυάζοντας 10 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες με 5 κουταλιές της σούπας μέλι. Πάρτε μια κουταλιά από αυτό το μείγμα με άδειο στομάχι καθημερινά για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της παλινδρόμησης οξέος. 

4. Ψητό σκόρδο

Το ψήσιμο του σκόρδου αναδεικνύει μια απαλή και ελαφρώς γλυκιά γεύση, ενώ διατηρεί τα οφέλη του για την υγεία. Για να ψήσετε το σκόρδο, κόψτε την κορυφή ενός βολβού σκόρδου, εκθέτοντας τις σκελίδες. Περιχύνετε τη λάμπα με ελαιόλαδο και την τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο. Ψήστε το στο φούρνο στους 200°C για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι τα γαρίφαλα να γίνουν μαλακά και χρυσαφί. Μόλις κρυώσουν, στύψτε τις ψημένες σκελίδες σκόρδου από τη φλούδα τους και απλώστε τις στο ψωμί ή ανακατέψτε τις σε ντιπ και σάλτσες. Το ψητό σκόρδο προσθέτει ένα νόστιμο βάθος γεύσης στα πιάτα σας, ενώ παρέχει τα πολυάριθμα πλεονεκτήματά του για την υγεία.

5. Χρησιμοποιήστε το σκόρδο στην καθημερινή μαγειρική

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εντάξετε το σκόρδο στην καθημερινή σας διατροφή είναι να το προσθέσετε στα κανονικά σας γεύματα. Το σκόρδο συνδυάζεται καλά με μια ποικιλία από πιάτα, όπως λαχανικά, κάρυ, ντάλ, σούπες και πατάτες τηγανιτές. Ψιλοκόψτε ή ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου και τις σοτάρετε σε λίγο λάδι πριν προσθέσετε άλλα υλικά για να εμποτίσετε τα πιάτα σας με την αρωματική του γεύση. Να θυμάστε ότι το μαγείρεμα του σκόρδου μπορεί να μειώσει τη δραστικότητα της αλισίνης, οπότε αν προτιμάτε να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του για την υγεία, προσθέστε κιμά ωμό σκόρδο στα μαγειρεμένα γεύματά σας λίγο πριν τα σερβίρετε.

Ενσωματώνοντας το σκόρδο στα κανονικά σας γεύματα, μπορείτε να βιώσετε τα αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα του για την υγεία απολαμβάνοντας παράλληλα τις πλούσιες γεύσεις που φέρνει στα πιάτα σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ενίσχυση ανοσοποιητικού με σκόρδο και τζίντζερ

Πώς μπορεί το σκόρδο να προστατέψει την υγεία της καρδιάς μας;

Χειρότερη η μοναξιά από την κακή διατροφή, το κάπνισμα ή την κατάθλιψη στον διαβήτη

Όσο αυξάνονται τα κρούσματα, τόσο αυξάνονται οι τεχνολογικές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης

Γιατί ο λιναρόσπορος είναι σημαντικός για τους διαβητικούς;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon