Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σκόρδο απώλεια βάρους: Ο νόστιμος σύμμαχός σας στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής

Σκόρδο απώλεια βάρους: Ο νόστιμος σύμμαχός σας στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής

Σκόρδο απώλεια βάρους: Το σκόρδο έχει χαρακτηριστική γεύση και έντονο άρωμα. Έχει επίσης εξαιρετικές ιδιότητες, ενώ ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους.



Το σκόρδο είναι ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής κουζίνας. Προσθέτει γεύση και έχει τη δύναμη να κάνει κάθε πιάτο νοστιμότερο. Το σκόρδο έχει αρκετά θρεπτικά οφέλη και ένα από αυτά είναι η ικανότητα να σας βοηθήσει να χάσετε τα επιπλέον κιλά. Το σκόρδο είναι επίσης γνωστό ως ενισχυτικό ανοσίας. Βοηθά στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζει ομαλή ροή του αίματος. Προωθεί την μείωση της αρτηριακής πίεσης και παρέχει βοήθεια στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων από βλάβες. Παίζει επίσης βασικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Είναι γεμάτο με σημαντικά συστατικά όπως βιταμίνη Β6 και C, φυτικές ίνες, μαγγάνιο, ασβέστιο κτλ. Εκτός από όλα αυτά όμως, το σκόρδο βοηθά και στην απώλεια βάρους. Πώς;


Πώς βοηθά το σκόρδο στην απώλεια βάρους;

  • Το σκόρδο έχει πολλά υγιεινά και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην απώλεια των επιπλέον κιλών.
  • Όταν καταναλώνεται στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής σε συνδυασμό με συστηματική άσκηση, ωφελεί σημαντικά τον οργανισμό.
  • Το σκόρδο βοηθά στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας και καίει ανεπιθύμητες θερμίδες. Αυτό είναι σημαντικό καθώς θα διατηρήσει το σώμα σας σε φόρμα και υγιές. Με συστατικά που βοηθούν στην ενίσχυση του μεταβολισμού, το σκόρδο βοηθά στην αποτελεσματική απώλεια βάρους.
  • Το σκόρδο έχει τη δυνατότητα να σας κρατήσει χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σας αποτρέπει επίσης από την υπερκατανάλωση τροφής, καθώς σας κρατά πιο χορτάτους. Το σκόρδο είναι επίσης γνωστό ως κατασταλτικό της όρεξης.
  • Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition, το σκόρδο συνδέεται επίσης με την καύση λίπους. Τα συστατικά διεγείρουν τη διαδικασία καύσης λίπους και ως εκ τούτου, οι στόχοι απώλειας βάρους επιτυγχάνονται μέσω αυτού.
  • Το σκόρδο είναι επίσης γνωστό για τα αντιοξειδωτικά, αποτοξινωτικά συστατικά του. Βοηθά στην αποβολή των τοξινών που μπορεί να εμποδίσουν το πεπτικό σύστημα. Όχι μόνο για την απώλεια βάρους, αλλά το σκόρδο βοηθά επίσης στην προστασία του πεπτικού συστήματος.

Ένα

Τι περιμένετε; Εντάξτε το σκόρδο στην καθημερινότητά σας και καλή σας απόλαυση. Μόνο που θα πρέπει να προσέξετε να μην περιορίσετε την κατανάλωση σκόρδου στην παραγγελία με σουβλάκια “delivery”. Αν και πρόκειται για υγιεινό fast food, το σουβλάκι πάντα θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ινδικές γεύσεις για ένα υγιεινό και νόστιμο ταξίδι γαστρονομίας

Οι καλύτερες τροφές για την πρόληψη ανάπτυξης φλεγμονών όταν συνδυάζονται

Ιταλική γεύση ζυμαρικών όταν ο χρόνος μας πιέζει

Διατροφή : Τα οφέλη των πικάντικων τροφών

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon