Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια: Η καλύτερη συνταγή για την 25η Μαρτίου

Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια: Η καλύτερη συνταγή για την 25η Μαρτίου

Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια: Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και μία είναι η συνταγή που φιγουράρει στο τραπέζι κάθε ελληνικού σπιτιού... Ο βακαλάος σκορδαλιά.

Και μπορεί ο τρόπος μαγειρέματος του μπακαλιάρου να διαφέρει -άλλοι το ετοιμάζουν ως φιλέτο σε κουρκούτι, ενώ κάποιοι προτιμούν να φτιάχνουν ψαροκροκέτες-, το συνοδευτικό της συνταγής όμως είναι πάντοτε ένα: η σκορδαλιά!

Πατάτα ή ψωμί για την σκορδαλιά;

Υπάρχουν δύο μεγάλες σχολές, όταν θέλει κανείς να ετοιμάσει μια σκορδαλιά. Η πρώτη θέλει τη συνταγή να γίνεται με βάση την πατάτα, ενώ ιδιαίτερα διαδεδομένη είναι και εκείνη που γίνεται με ψωμί και καρύδια.

Μερικά μυστικά της συνταγής

Αν είναι να φτιάξετε τη συνταγή, μη λυπηθείτε το σκόρδο. Μπορείτε ωστόσο να μειώσετε την αψάδα του με δυο-τρία τρικ. Αρχικά δοκιμάστε να αφαιρείτε το φύτρο από κάθε σκελίδα σκόρδου. Φαίνεται πως εκεί η μυρωδιά και η γεύση είναι πιο έντονη.

Επιπλέον, μπορείτε να ψήσετε το σκόρδο στο γκριλ πριν το χρησιμοποιήσετε στην σκορδαλιά ή ακόμη και να χρησιμοποιήσετε πάστα σκόρδου, που διατηρεί το ξεχωριστό του άρωμα, αλλά χωρίς την έντονη αψάδα.

Σε συνταγές όπως η σκορδαλιά, οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και καλό είναι να είστε φειδωλοί στο λάδι και το ξίδι, αλλά και στο αλάτι, προσθέτοντας επιπλέον υλικά εφόσον δοκιμάσετε την πάστα σας.

Υλικά

  • 200 γρ. ψίχα καρυδιού
  • 3 φέτες μαύρο πολύσπορο ψωμί ή 2 κρητικά παξιμάδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 3-4 ποτήρια ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Προετοιμασία

  • Μουσκεύουμε το ψωμί και στύβουμε καλά να φύγουν τα παραπανίσια υγρά. Πολτοποιούμε και το σκόρδο και προσθέτουμε στο ψωμί
  • Θρυμματίζουμε τα καρύδια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέτουμε και το ψωμί με το σκόρδο, το λάδι, το ξίδι και αλατίζουμε
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα ώστε να ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, αν είναι απαραίτητο
  • Σερβίρουμε μαζί με τον μπακαλιάρο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το must πιάτο για την 25η Μαρτίου

Τηγανητός μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας και πατάτες βουτύρου

Η γκουρμέ εκδοχή του μπακαλιάρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βελουτέ σούπα λαχανικών με καπνιστή γεύση

Αυτή η βελουτέ σούπα λαχανικών είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσετε μια υγιεινή και γευστική επιλογή. Το μυστικό της είναι η καπνιστή γεύση που προσθέτει βάθος στη σούπα, κάνοντάς την να ξεχωρίζει.

Χυμός κερασιού: Ενίσχυση της καρδιάς και καταπολέμηση της φλεγμονής

Χυμός κερασιού: Η κατανάλωση χυμού κερασιού με άδειο στομάχι έχει τραβήξει την προσοχή για τα πιθανά του οφέλη στην υγεία, καθώς τα κεράσια είναι γεμάτα βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις.

Μηλόξυδο πριν το γεύμα: Ποια είναι τα οφέλη;

Μηλόξυδο πριν το γεύμα: Η κατανάλωση ξυδιού μήλου πριν από τα γεύματα έχει γίνει δημοφιλής για τις πιθανές του ωφέλειες στην υγεία. Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι επιλέγουν να το προσθέσουν στη διατροφή τους

Σούπα με ρεβίθια: Η απόλυτη συνταγή για τους κρύους μήνες

Σούπα με ρεβίθια: Η σούπα με ρεβίθια είναι ένα πλούσιο και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και αρώματα, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τα ρεβίθια, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, κάνουν αυτή τη σούπα χορταστική και υγιεινή.

Πώς βοηθά η κατανάλωση πρωτεΐνης για πρωινό;

Πρωτεΐνη: Με τη βελτίωση του μεταβολισμού, τη μείωση της πείνας και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, η πρωτεΐνη παρέχει έναν φυσικό και υγιεινό τρόπο για να πετύχετε τους στόχους σας.

Close Icon