Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σκορδαλιά: Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα


Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα, παρέχοντας μια πλούσια και κρεμώδη υφή με μια νότα αρώματος σκόρδου. Ακολουθεί μια απλή αλλά νόστιμη συνταγή για την παρασκευή σάλτσας κρέμας σκόρδου.

Συστατικά:

  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να μυρίσει, προσέχοντας να μην ροδίσει.
Πασπαλίστε το αλεύρι πάνω από το μείγμα σκόρδου και βουτύρου, ανακατεύοντας συνεχώς για να γίνει ένα ρου. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι το μείγμα να ροδίσει και να αποκτήσει ένα άρωμα ξηρού καρπού.
Ρίξτε σιγά σιγά την παχύρρευστη κρέμα ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Προσθέστε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, ανακατεύοντας μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία και να πήξει.
Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή. Εάν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ζωμό ή κρέμα για να προσαρμόσετε τη συνοχή.
Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα κρέμας σκόρδου κατά βούληση. Αν θέλουμε, ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα μέχρι να λιώσει και να ενωθεί καλά.


Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρετε. Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό για πρόσθετη γεύση και παρουσίαση.
Σερβίρετε τη σάλτσα κρέμας σκόρδου ζεστή πάνω από ζυμαρικά, ψητό κοτόπουλο, θαλασσινά, λαχανικά ή το αγαπημένο σας πιάτο. Απολαύστε την κρεμώδη καλοσύνη και την αρωματική γεύση του σκόρδου σε κάθε μπουκιά!
Αυτή η συνταγή σάλτσας κρέμας σκόρδου είναι βέβαιο ότι θα απογειώσει κάθε γεύμα με την πλούσια και βελούδινη υφή της, καθιστώντας την τέλεια συνοδεία για μια μεγάλη γκάμα πιάτων. Προσαρμόστε τα καρυκεύματα και τη συνοχή σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις και μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη συνταγή με επιπλέον βότανα ή μπαχαρικά για πρόσθετο βάθος γεύσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η τέλεια συνταγή για την 25η Μαρτίου

Μπακαλιάρος σκορδαλιά - το παραδοσιακό πιάτο για την εθνική μας εορτή!

Tα μεσογειακά ντιπ ως υγιεινοί σύντροφοι για το βραδινό σας σνακ!

Το must πιάτο για την 25η Μαρτίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φακές: Οι φακές ως μια υπερτροφή για τα οστά

Φακές: Εντάσσοντας τις φακές στην εβδομαδιαία διατροφή μας, μπορούμε να παρέχουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δομή και τη λειτουργία των οστών.

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Close Icon