Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σκορδαλιά: Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα



Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα, παρέχοντας μια πλούσια και κρεμώδη υφή με μια νότα αρώματος σκόρδου. Ακολουθεί μια απλή αλλά νόστιμη συνταγή για την παρασκευή σάλτσας κρέμας σκόρδου.


Συστατικά:

  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να μυρίσει, προσέχοντας να μην ροδίσει.
Πασπαλίστε το αλεύρι πάνω από το μείγμα σκόρδου και βουτύρου, ανακατεύοντας συνεχώς για να γίνει ένα ρου. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι το μείγμα να ροδίσει και να αποκτήσει ένα άρωμα ξηρού καρπού.
Ρίξτε σιγά σιγά την παχύρρευστη κρέμα ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Προσθέστε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, ανακατεύοντας μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία και να πήξει.
Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή. Εάν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ζωμό ή κρέμα για να προσαρμόσετε τη συνοχή.
Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα κρέμας σκόρδου κατά βούληση. Αν θέλουμε, ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα μέχρι να λιώσει και να ενωθεί καλά.


Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρετε. Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό για πρόσθετη γεύση και παρουσίαση.
Σερβίρετε τη σάλτσα κρέμας σκόρδου ζεστή πάνω από ζυμαρικά, ψητό κοτόπουλο, θαλασσινά, λαχανικά ή το αγαπημένο σας πιάτο. Απολαύστε την κρεμώδη καλοσύνη και την αρωματική γεύση του σκόρδου σε κάθε μπουκιά!
Αυτή η συνταγή σάλτσας κρέμας σκόρδου είναι βέβαιο ότι θα απογειώσει κάθε γεύμα με την πλούσια και βελούδινη υφή της, καθιστώντας την τέλεια συνοδεία για μια μεγάλη γκάμα πιάτων. Προσαρμόστε τα καρυκεύματα και τη συνοχή σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις και μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη συνταγή με επιπλέον βότανα ή μπαχαρικά για πρόσθετο βάθος γεύσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η τέλεια συνταγή για την 25η Μαρτίου

Μπακαλιάρος σκορδαλιά - το παραδοσιακό πιάτο για την εθνική μας εορτή!

Tα μεσογειακά ντιπ ως υγιεινοί σύντροφοι για το βραδινό σας σνακ!

Το must πιάτο για την 25η Μαρτίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon