Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σκορδαλιά: Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα


Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα, παρέχοντας μια πλούσια και κρεμώδη υφή με μια νότα αρώματος σκόρδου. Ακολουθεί μια απλή αλλά νόστιμη συνταγή για την παρασκευή σάλτσας κρέμας σκόρδου.

Συστατικά:

  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να μυρίσει, προσέχοντας να μην ροδίσει.
Πασπαλίστε το αλεύρι πάνω από το μείγμα σκόρδου και βουτύρου, ανακατεύοντας συνεχώς για να γίνει ένα ρου. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι το μείγμα να ροδίσει και να αποκτήσει ένα άρωμα ξηρού καρπού.
Ρίξτε σιγά σιγά την παχύρρευστη κρέμα ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Προσθέστε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, ανακατεύοντας μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία και να πήξει.
Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή. Εάν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ζωμό ή κρέμα για να προσαρμόσετε τη συνοχή.
Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα κρέμας σκόρδου κατά βούληση. Αν θέλουμε, ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα μέχρι να λιώσει και να ενωθεί καλά.


Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρετε. Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό για πρόσθετη γεύση και παρουσίαση.
Σερβίρετε τη σάλτσα κρέμας σκόρδου ζεστή πάνω από ζυμαρικά, ψητό κοτόπουλο, θαλασσινά, λαχανικά ή το αγαπημένο σας πιάτο. Απολαύστε την κρεμώδη καλοσύνη και την αρωματική γεύση του σκόρδου σε κάθε μπουκιά!
Αυτή η συνταγή σάλτσας κρέμας σκόρδου είναι βέβαιο ότι θα απογειώσει κάθε γεύμα με την πλούσια και βελούδινη υφή της, καθιστώντας την τέλεια συνοδεία για μια μεγάλη γκάμα πιάτων. Προσαρμόστε τα καρυκεύματα και τη συνοχή σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις και μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη συνταγή με επιπλέον βότανα ή μπαχαρικά για πρόσθετο βάθος γεύσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η τέλεια συνταγή για την 25η Μαρτίου

Μπακαλιάρος σκορδαλιά - το παραδοσιακό πιάτο για την εθνική μας εορτή!

Tα μεσογειακά ντιπ ως υγιεινοί σύντροφοι για το βραδινό σας σνακ!

Το must πιάτο για την 25η Μαρτίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon