Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σκόνη κακάο: Λαχταριστή & πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών απαραίτητων για την υγεία [vid]

Σκόνη κακάο: Λαχταριστή & πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών απαραίτητων για την υγεία [vid]

Σκόνη κακάο: Μια μερίδα αντίστοιχη των δύο κουταλιών της σούπας σκόνης κακάο περιέχει περίπου 50 γραμμάρια καφεΐνης, η οποία είναι περίπου η μισή ποσότητα καφεΐνης που περιέχεται σε ένα μεσαίο φλιτζάνι του καφέ. Εάν έχετε ευαισθησία στην καφεΐνη, είναι σημαντικό να μην αγνοείτε την παραπάνω πληροφορία.


Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη της σκόνης κακάο στην υγεία.

  • Χαμηλή αρτηριακή πίεση

Η σκόνη κακάο είναι γεμάτη με φλαβονοειδή. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, βελτιώνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και την καρδιά και βοηθούν στην πρόληψη θρομβώσεων.

  • Μειωμένος κίνδυνος διαβήτη

Τα φλαβονοειδή στο κακάο μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη.

  • Μειωμένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων

Η σκόνη κακάο περιέχει πολύ κάλιο. Έχει αποδειχθεί ότι το κάλιο μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, περιορίζοντας τη φλεγμονή στο κάτω μέρος του σώματος και το κυταρρικό στρες.

  • Μειωμένη φλεγμονή

Τα φλαβονοειδή στη σκόνη κακάο μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής σε όλο το σώμα σας. Η μειωμένη φλεγμονή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ορισμένους καρκίνους, διαβήτη, αρθρίτιδα, κατάθλιψη και νόσο του Αλτσχάιμερ.

  • Πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών

Η σκόνη κακάο είναι μια εξαιρετική πηγή:

  • Σιδήρου
  • Πρωτεΐνης
  • Μαγνησίου
  • Καλίου
  • Φυτικών ινών

 

Ειδικότερα, οι φυτικές ίνες στη σκόνη κακάο προάγουν την υγιή πέψη και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο και τα συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου και άλλων πεπτικών προβλημάτων.

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα

Δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο περιέχουν:

  • Θερμίδες: 130
  • Πρωτεΐνη: 7 γραμμάρια
  • Λίπος: 6 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 13 γραμμάρια
  • Ζάχαρη: 0 γραμμάρια

Τι πρέπει να προσέξετε

Μια μερίδα αντίστοιχη των δύο κουταλιών της σούπας σκόνης κακάο περιέχει περίπου 50 γραμμάρια καφεΐνης, η οποία είναι περίπου η μισή ποσότητα καφεΐνης που περιέχεται σε ένα μεσαίο φλιτζάνι του καφέ. Εάν έχετε ευαισθησία στην καφεΐνη, είναι σημαντικό να μην αγνοείτε την παραπάνω πληροφορία.

Εάν και η ίδια η σκόνη κακάο δεν περίχει ζάχαρη, εφόσον χρησιμοποιηθεί σε γλυκά και αρτοπαρασκευάσματα, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικές/οι με την ποσότητα της ζάχαρης που θα προσθέσετε σε αυτά, καθώς και τυχόν τύπους ανθυγειινών λιπαρών.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να χρησιμοποιήσετε το βούτυρο κακάο στο δέρμα

Ζάχαρη :Τρόφιμα που την αντικαθιστούν

Σάντουιτς παγωτό χωρίς καμία ενοχή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon