Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σκόνη αμυγδάλου: Μια παρασκευή που θα σας λύσει τα χέρια σε μελλοντικές συνταγές

Σκόνη αμυγδάλου: Μια παρασκευή που θα σας λύσει τα χέρια σε μελλοντικές συνταγές

Σκόνη αμυγδάλου: Μπορείτε να προετοιμάσετε αυτή την παρασκευή, έτσι ώστε να προσθέτετε ανάλογα σε κέικ και πίτες, σε σαλάτες και αρτοπαρασκευάσματα για έντονη γεύση.


Aν στο σπίτι σας δεν ξεμένετε ποτέ από αμύγδαλο, έχετε στο νου σας ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε το αμύγδαλο από μόνοι σας. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να το αποθηκεύετε για να κάνετε μελλοντικές παρασκευές. Αν ακολουθήσετε κάποια απλά βήματα, μπορείτε να μετατρέψετε γρήγορα τα ασπρισμένα αμύγδαλα σε σκόνη για κάθε μαγειρική σας ανάγκη. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι μόνο 150 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα ή όση περισσότερη ποσότητα επιθυμείτε.

Πώς δημιουργούμε την σκόνη αμυγδάλου

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να χτυπήσετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σαν χοντρό αλεύρι. Μην τα επεξεργαστείτε σε υπερβολικό βαθμό, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα γίνουν αμυγδαλοβούτυρο. Έπειτα περάστε το αμύγδαλο από μια λεπτή σήτα, για να αφαιρέσετε τυχόν μεγάλα κομμάτια. Σε δεύτερη φάση πρέπει να επιστρέψτε τα μεγάλα κομμάτια στον επεξεργαστή τροφίμων και να τα χτυπήσετε για λίγο για να τα καθαρίσετε. Ξαναπεράστε τα αμύγδαλα από τη σήτα και πετάξτε τυχόν σβόλους. Καθώς το αμύγδαλο χρησιμοποιείται καλύτερα την ημέρα που φτιάχνεται, φτιάξτε μόνο όσο χρειάζεται. Αποθηκεύστε τα υπολείμματα σε σφραγισμένο και αποστειρωμένο δοχείο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο για να φτιάξετε οποιοδήποτε είδος γεύματος με ξηρούς καρπούς συμπεριλαμβανομένων φουντουκιού, πεκάν ή φιστικιού. Για διαφορετική γεύση και υφή, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μη ασπρισμένους ξηρούς καρπούς, που θα δώσουν μια πιο περίπλοκη και ιδιαίτερη γεύση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να φρυγανίσετε τους ξηρούς καρπούς πριν τους μετατρέψετε σε γεύματα, κάτι που θα δώσει μια πιο γήινη γεύση και αν διαπιστώσετε ότι σας έχει μείνει πολύ αμύγδαλο ακόμα, δοκιμάστε να το αποθηκεύσετε σε σακούλα με φερμουάρ στην κατάψυξη για έως και τρεις μήνες. Μία εύκολη συνταγή είναι to ψωμί με σκόνη αμυγδάλου με βατόμουρα και τα συστατικά είναι:

  • 1 1/4 φλιτζάνι σκόνη αμύγδαλο
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι υγρό γλυκαντικό υποκατάστατο ζάχαρης
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι απλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένα σμέουρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160C με αέρα και στρώστε χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα. Χτυπήστε μαζί το βούτυρο και και υποκατάστατο ζάχαρης με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέστε το άρωμα βανίλιας και τη σκόνη αμυγδάλου και ανακατέψτε καλά. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και τοποθετήστε απαλά τα βατόμουρα πάνω από το μείγμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και αφήστε το να κρυώσει πριν το βγάλετε από τη φόρμα. Δοκιμάστε τη και θα ξετρελαθείτε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε φασολάκια almondine με τραγανά αμύγδαλα

Ετοιμάστε πάστα ελιάς με αμύγδαλο και απογειώστε κάθε πιάτο

Μια χειμωνιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με αμύγδαλο

Γαλλικά, πολύχρωμα μακαρόν που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon