Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σκόνη αμυγδάλου: Μια παρασκευή που θα σας λύσει τα χέρια σε μελλοντικές συνταγές

Σκόνη αμυγδάλου: Μια παρασκευή που θα σας λύσει τα χέρια σε μελλοντικές συνταγές

Σκόνη αμυγδάλου: Μπορείτε να προετοιμάσετε αυτή την παρασκευή, έτσι ώστε να προσθέτετε ανάλογα σε κέικ και πίτες, σε σαλάτες και αρτοπαρασκευάσματα για έντονη γεύση.


Aν στο σπίτι σας δεν ξεμένετε ποτέ από αμύγδαλο, έχετε στο νου σας ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε το αμύγδαλο από μόνοι σας. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να το αποθηκεύετε για να κάνετε μελλοντικές παρασκευές. Αν ακολουθήσετε κάποια απλά βήματα, μπορείτε να μετατρέψετε γρήγορα τα ασπρισμένα αμύγδαλα σε σκόνη για κάθε μαγειρική σας ανάγκη. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι μόνο 150 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα ή όση περισσότερη ποσότητα επιθυμείτε.

Πώς δημιουργούμε την σκόνη αμυγδάλου

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να χτυπήσετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σαν χοντρό αλεύρι. Μην τα επεξεργαστείτε σε υπερβολικό βαθμό, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα γίνουν αμυγδαλοβούτυρο. Έπειτα περάστε το αμύγδαλο από μια λεπτή σήτα, για να αφαιρέσετε τυχόν μεγάλα κομμάτια. Σε δεύτερη φάση πρέπει να επιστρέψτε τα μεγάλα κομμάτια στον επεξεργαστή τροφίμων και να τα χτυπήσετε για λίγο για να τα καθαρίσετε. Ξαναπεράστε τα αμύγδαλα από τη σήτα και πετάξτε τυχόν σβόλους. Καθώς το αμύγδαλο χρησιμοποιείται καλύτερα την ημέρα που φτιάχνεται, φτιάξτε μόνο όσο χρειάζεται. Αποθηκεύστε τα υπολείμματα σε σφραγισμένο και αποστειρωμένο δοχείο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο για να φτιάξετε οποιοδήποτε είδος γεύματος με ξηρούς καρπούς συμπεριλαμβανομένων φουντουκιού, πεκάν ή φιστικιού. Για διαφορετική γεύση και υφή, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μη ασπρισμένους ξηρούς καρπούς, που θα δώσουν μια πιο περίπλοκη και ιδιαίτερη γεύση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να φρυγανίσετε τους ξηρούς καρπούς πριν τους μετατρέψετε σε γεύματα, κάτι που θα δώσει μια πιο γήινη γεύση και αν διαπιστώσετε ότι σας έχει μείνει πολύ αμύγδαλο ακόμα, δοκιμάστε να το αποθηκεύσετε σε σακούλα με φερμουάρ στην κατάψυξη για έως και τρεις μήνες. Μία εύκολη συνταγή είναι to ψωμί με σκόνη αμυγδάλου με βατόμουρα και τα συστατικά είναι:

  • 1 1/4 φλιτζάνι σκόνη αμύγδαλο
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι υγρό γλυκαντικό υποκατάστατο ζάχαρης
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι απλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένα σμέουρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160C με αέρα και στρώστε χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα. Χτυπήστε μαζί το βούτυρο και και υποκατάστατο ζάχαρης με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέστε το άρωμα βανίλιας και τη σκόνη αμυγδάλου και ανακατέψτε καλά. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και τοποθετήστε απαλά τα βατόμουρα πάνω από το μείγμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και αφήστε το να κρυώσει πριν το βγάλετε από τη φόρμα. Δοκιμάστε τη και θα ξετρελαθείτε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε φασολάκια almondine με τραγανά αμύγδαλα

Ετοιμάστε πάστα ελιάς με αμύγδαλο και απογειώστε κάθε πιάτο

Μια χειμωνιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με αμύγδαλο

Γαλλικά, πολύχρωμα μακαρόν που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon