Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σκόνη αμυγδάλου: Μια παρασκευή που θα σας λύσει τα χέρια σε μελλοντικές συνταγές

Σκόνη αμυγδάλου: Μια παρασκευή που θα σας λύσει τα χέρια σε μελλοντικές συνταγές

Σκόνη αμυγδάλου: Μπορείτε να προετοιμάσετε αυτή την παρασκευή, έτσι ώστε να προσθέτετε ανάλογα σε κέικ και πίτες, σε σαλάτες και αρτοπαρασκευάσματα για έντονη γεύση.


Aν στο σπίτι σας δεν ξεμένετε ποτέ από αμύγδαλο, έχετε στο νου σας ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε το αμύγδαλο από μόνοι σας. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να το αποθηκεύετε για να κάνετε μελλοντικές παρασκευές. Αν ακολουθήσετε κάποια απλά βήματα, μπορείτε να μετατρέψετε γρήγορα τα ασπρισμένα αμύγδαλα σε σκόνη για κάθε μαγειρική σας ανάγκη. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι μόνο 150 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα ή όση περισσότερη ποσότητα επιθυμείτε.

Πώς δημιουργούμε την σκόνη αμυγδάλου

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να χτυπήσετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σαν χοντρό αλεύρι. Μην τα επεξεργαστείτε σε υπερβολικό βαθμό, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα γίνουν αμυγδαλοβούτυρο. Έπειτα περάστε το αμύγδαλο από μια λεπτή σήτα, για να αφαιρέσετε τυχόν μεγάλα κομμάτια. Σε δεύτερη φάση πρέπει να επιστρέψτε τα μεγάλα κομμάτια στον επεξεργαστή τροφίμων και να τα χτυπήσετε για λίγο για να τα καθαρίσετε. Ξαναπεράστε τα αμύγδαλα από τη σήτα και πετάξτε τυχόν σβόλους. Καθώς το αμύγδαλο χρησιμοποιείται καλύτερα την ημέρα που φτιάχνεται, φτιάξτε μόνο όσο χρειάζεται. Αποθηκεύστε τα υπολείμματα σε σφραγισμένο και αποστειρωμένο δοχείο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο για να φτιάξετε οποιοδήποτε είδος γεύματος με ξηρούς καρπούς συμπεριλαμβανομένων φουντουκιού, πεκάν ή φιστικιού. Για διαφορετική γεύση και υφή, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μη ασπρισμένους ξηρούς καρπούς, που θα δώσουν μια πιο περίπλοκη και ιδιαίτερη γεύση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να φρυγανίσετε τους ξηρούς καρπούς πριν τους μετατρέψετε σε γεύματα, κάτι που θα δώσει μια πιο γήινη γεύση και αν διαπιστώσετε ότι σας έχει μείνει πολύ αμύγδαλο ακόμα, δοκιμάστε να το αποθηκεύσετε σε σακούλα με φερμουάρ στην κατάψυξη για έως και τρεις μήνες. Μία εύκολη συνταγή είναι to ψωμί με σκόνη αμυγδάλου με βατόμουρα και τα συστατικά είναι:

  • 1 1/4 φλιτζάνι σκόνη αμύγδαλο
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι υγρό γλυκαντικό υποκατάστατο ζάχαρης
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι απλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένα σμέουρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160C με αέρα και στρώστε χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα. Χτυπήστε μαζί το βούτυρο και και υποκατάστατο ζάχαρης με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέστε το άρωμα βανίλιας και τη σκόνη αμυγδάλου και ανακατέψτε καλά. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και τοποθετήστε απαλά τα βατόμουρα πάνω από το μείγμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και αφήστε το να κρυώσει πριν το βγάλετε από τη φόρμα. Δοκιμάστε τη και θα ξετρελαθείτε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε φασολάκια almondine με τραγανά αμύγδαλα

Ετοιμάστε πάστα ελιάς με αμύγδαλο και απογειώστε κάθε πιάτο

Μια χειμωνιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με αμύγδαλο

Γαλλικά, πολύχρωμα μακαρόν που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon