Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σκαρτοτσέτα: Κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού, γεμιστά με τυρί και μυρωδικά

Σκαρτοτσέτα: Κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού, γεμιστά με τυρί και μυρωδικά

Σκαρτοτσέτα: Στο κυριακάτικο τραπέζι μας συχνά φιλοξενούμε πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με τη γεύση, και ένα από τα πιο αγαπημένα μας είναι η «Σκαρτοτσέτα», δηλαδή κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με τυρί και μυρωδικά.

Η Κυριακή είναι η ημέρα της οικογένειας, της γιορτής και του ειδικού φαγητού. Στο κυριακάτικο τραπέζι μας συχνά φιλοξενούμε πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με τη γεύση, και ένα από τα πιο αγαπημένα μας είναι η «Σκαρτοτσέτα», δηλαδή κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με τυρί και μυρωδικά.


Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (για στέικ ή φιλέτο)
  • 200 γρ. τυρί φέτα ή γραβιέρα
  • 100 γρ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, άνηθο)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού ή νερό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Κρέατος: Κόβουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε λεπτές φέτες, περίπου 1 εκ. πάχος. Χρησιμοποιούμε έναν πλάστη ή ένα μαχαίρι για να ανοίξουμε τις φέτες ώστε να γίνουν πιο λεπτές και να μπορούν να τυλιχτούν εύκολα.
  2. Γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τυρί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Οι γεύσεις θα δώσουν έναν υπέροχο χαρακτήρα στα ρολάκια μας.
  3. Τύλιγμα: Παίρνουμε μια λεπτή φέτα κρέατος, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στη μέση και τυλίγουμε προσεκτικά, κρατώντας τη γέμιση μέσα. Δένουμε τα ρολάκια με σπάγκο ή τα ασφαλίζουμε με οδοντογλυφίδες.
  4. Μαγείρεμα: Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ρολάκια από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα ακόμα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ και τον ζωμό. Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση.
  5. Σιγανό Μαγείρεμα: Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα ρολάκια σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 – 2 ώρες, μέχρι να γίνουν τρυφερά και να απορροφήσουν όλες τις γεύσεις.

Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε τα κοκκινιστά ρολάκια σε πιάτο με τη σάλτσα τους, συνοδευόμενα από ρύζι ή πατάτες, για ένα γεύμα που θα μείνει αξέχαστο στη μνήμη μας. Η «Σκαρτοτσέτα» δεν είναι μόνο φαγητό, αλλά μια γευστική εμπειρία που ενώνει οικογένειες και φίλους κάθε Κυριακή. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φρέσκο ψωμί: Ποια είναι η σχέση του με τις αναμνήσεις μας;

Ρόδια: Φυσικός σύμμαχος για δυνατά οστά

Σολομός με πέστο: H συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Τρουφάκια Oreo: Πεντανόστιμα τρουφάκια με μόλις 3 υλικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Τρουφάκια ενέργειας με αμύγδαλο: Ενεργειακό σνακ χωρίς ψήσιμο

Τρουφάκια ενέργειας με αμύγδαλο: Τα αμυγδαλωτά ενεργειακά μπαλάκια (almond energy bites) είναι μια εξαιρετική επιλογή για σνακ, ιδανικά για να σας δώσουν ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους, θρεπτικά και γεμάτα φυσικές βιταμίνες,

Γιατί νιώθω πως ο καφές δεν με ξυπνάει;

Καφές: Η καφεΐνη είναι το κύριο συστατικό στον καφέ που θεωρείται ότι βοηθά στην ενεργοποίηση του οργανισμού και στην αύξηση της εγρήγορσης. Ωστόσο, σε ορισμένα άτομα ο καφές μπορεί να μην έχει την αναμενόμενη επίδραση

Ρολά Κανέλας με φιστίκι: Μια viral συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Ρολά Κανέλας με φιστίκι: Τα ρολά κανέλας είναι μια αγαπημένη λιχουδιά για πολλές οικογένειες, αλλά αν θέλεις να τους δώσεις μια νέα, πιο πλούσια γεύση, τότε τα ρολά κανέλας με φιστίκι είναι η ιδανική επιλογή! Αυτή η συνταγή συνδυάζει την αρωματική γεύση της κανέλας

Μαρμελάδα κάστανο: Ιδανική για τα πρωινά του χειμώνα

Μαρμελάδα κάστανο: Η συνταγή για μαρμελάδα κάστανο είναι απλή και απαιτεί λίγα υλικά, αλλά το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και γεμάτο γεύση. Ακολουθεί η συνταγή για να φτιάξετε την δική σας μαρμελάδα.

Close Icon