Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σκαρτοτσέτα: Κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού, γεμιστά με τυρί και μυρωδικά

Σκαρτοτσέτα: Κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού, γεμιστά με τυρί και μυρωδικά

Σκαρτοτσέτα: Στο κυριακάτικο τραπέζι μας συχνά φιλοξενούμε πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με τη γεύση, και ένα από τα πιο αγαπημένα μας είναι η «Σκαρτοτσέτα», δηλαδή κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με τυρί και μυρωδικά.


Η Κυριακή είναι η ημέρα της οικογένειας, της γιορτής και του ειδικού φαγητού. Στο κυριακάτικο τραπέζι μας συχνά φιλοξενούμε πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με τη γεύση, και ένα από τα πιο αγαπημένα μας είναι η «Σκαρτοτσέτα», δηλαδή κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με τυρί και μυρωδικά.

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (για στέικ ή φιλέτο)
  • 200 γρ. τυρί φέτα ή γραβιέρα
  • 100 γρ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, άνηθο)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού ή νερό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Κρέατος: Κόβουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε λεπτές φέτες, περίπου 1 εκ. πάχος. Χρησιμοποιούμε έναν πλάστη ή ένα μαχαίρι για να ανοίξουμε τις φέτες ώστε να γίνουν πιο λεπτές και να μπορούν να τυλιχτούν εύκολα.
  2. Γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τυρί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Οι γεύσεις θα δώσουν έναν υπέροχο χαρακτήρα στα ρολάκια μας.
  3. Τύλιγμα: Παίρνουμε μια λεπτή φέτα κρέατος, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στη μέση και τυλίγουμε προσεκτικά, κρατώντας τη γέμιση μέσα. Δένουμε τα ρολάκια με σπάγκο ή τα ασφαλίζουμε με οδοντογλυφίδες.
  4. Μαγείρεμα: Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ρολάκια από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα ακόμα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ και τον ζωμό. Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση.
  5. Σιγανό Μαγείρεμα: Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα ρολάκια σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 – 2 ώρες, μέχρι να γίνουν τρυφερά και να απορροφήσουν όλες τις γεύσεις.

Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε τα κοκκινιστά ρολάκια σε πιάτο με τη σάλτσα τους, συνοδευόμενα από ρύζι ή πατάτες, για ένα γεύμα που θα μείνει αξέχαστο στη μνήμη μας. Η «Σκαρτοτσέτα» δεν είναι μόνο φαγητό, αλλά μια γευστική εμπειρία που ενώνει οικογένειες και φίλους κάθε Κυριακή. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φρέσκο ψωμί: Ποια είναι η σχέση του με τις αναμνήσεις μας;

Ρόδια: Φυσικός σύμμαχος για δυνατά οστά

Σολομός με πέστο: H συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Τρουφάκια Oreo: Πεντανόστιμα τρουφάκια με μόλις 3 υλικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon