Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σκαρτοτσέτα: Κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού, γεμιστά με τυρί και μυρωδικά

Σκαρτοτσέτα: Κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού, γεμιστά με τυρί και μυρωδικά

Σκαρτοτσέτα: Στο κυριακάτικο τραπέζι μας συχνά φιλοξενούμε πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με τη γεύση, και ένα από τα πιο αγαπημένα μας είναι η «Σκαρτοτσέτα», δηλαδή κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με τυρί και μυρωδικά.


Η Κυριακή είναι η ημέρα της οικογένειας, της γιορτής και του ειδικού φαγητού. Στο κυριακάτικο τραπέζι μας συχνά φιλοξενούμε πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με τη γεύση, και ένα από τα πιο αγαπημένα μας είναι η «Σκαρτοτσέτα», δηλαδή κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με τυρί και μυρωδικά.

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (για στέικ ή φιλέτο)
  • 200 γρ. τυρί φέτα ή γραβιέρα
  • 100 γρ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, άνηθο)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού ή νερό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Κρέατος: Κόβουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε λεπτές φέτες, περίπου 1 εκ. πάχος. Χρησιμοποιούμε έναν πλάστη ή ένα μαχαίρι για να ανοίξουμε τις φέτες ώστε να γίνουν πιο λεπτές και να μπορούν να τυλιχτούν εύκολα.
  2. Γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τυρί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Οι γεύσεις θα δώσουν έναν υπέροχο χαρακτήρα στα ρολάκια μας.
  3. Τύλιγμα: Παίρνουμε μια λεπτή φέτα κρέατος, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στη μέση και τυλίγουμε προσεκτικά, κρατώντας τη γέμιση μέσα. Δένουμε τα ρολάκια με σπάγκο ή τα ασφαλίζουμε με οδοντογλυφίδες.
  4. Μαγείρεμα: Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ρολάκια από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα ακόμα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ και τον ζωμό. Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση.
  5. Σιγανό Μαγείρεμα: Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα ρολάκια σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 – 2 ώρες, μέχρι να γίνουν τρυφερά και να απορροφήσουν όλες τις γεύσεις.

Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε τα κοκκινιστά ρολάκια σε πιάτο με τη σάλτσα τους, συνοδευόμενα από ρύζι ή πατάτες, για ένα γεύμα που θα μείνει αξέχαστο στη μνήμη μας. Η «Σκαρτοτσέτα» δεν είναι μόνο φαγητό, αλλά μια γευστική εμπειρία που ενώνει οικογένειες και φίλους κάθε Κυριακή. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φρέσκο ψωμί: Ποια είναι η σχέση του με τις αναμνήσεις μας;

Ρόδια: Φυσικός σύμμαχος για δυνατά οστά

Σολομός με πέστο: H συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Τρουφάκια Oreo: Πεντανόστιμα τρουφάκια με μόλις 3 υλικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μπανάνα αποτρέπει την χειμερινή κατάθλιψη;

Μπανάνες: Μπορούμε να τις εντάξουμε στη διατροφή μας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, για να βελτιώσουμε τη διάθεση και να αποτρέψουμε την κατάθλιψη. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά του, βιταμίνη Β6, τρυπτοφάνη και αντιοξειδωτική δράση.

Δίαιτα iDip: Τι είναι και πώς βοηθάει στην απώλεια βάρους. 

Δίαιτα iDip: Αυτός ο τρόπος διατροφής έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τον μεταβολισμό και προάγει την καύση λίπους, διότι επιτρέπει στο σώμα να χρησιμοποιεί τα αποθέματα λίπους ως κύρια πηγή ενέργειας.

Ζυμαρικά φούρνου σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα

Γιατί να εντάξετε ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας

Ξηροί καρποί: Τα καρύδια και οι ξηροί καρποί γενικότερα είναι εξαιρετικές τροφές για την υγεία μας, γεμάτες θρεπτικά συστατικά και με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Εδώ είναι τρεις λόγοι για τους οποίους αξίζει να προσθέσετε ξηρούς καρπούς

Πατατοσαλάτα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας 

Η νηστίσιμη πατατοσαλάτα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και υγιεινά συστατικά, ιδανικό για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Αποτελεί μια δροσιστική και χορταστική επιλογή, που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας και θα αναδείξει την παράδοση της ημέρας.

Λαχταριστή συνταγή για ταραμοσαλάτα με 4 υλικά 

Ταραμοσαλάτα: Η ταραμοσαλάτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που έχει αγαπηθεί από πολλούς για τη γεύση και την υφή της. Με τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να γίνει κρεμώδης και απολαυστική, ιδανική για να συνοδεύσει το ψωμί ή τα λαχανικά σας.

Close Icon