Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σιρόπι σφενδάμου: Γιατί υπερέχει διατροφικά σε σχέση με τη ζάχαρη;

Σιρόπι σφενδάμου: Γιατί υπερέχει διατροφικά σε σχέση με τη ζάχαρη;

Σιρόπι σφενδάμου: Η αντικατάσταση της επεξεργασμένης ζάχαρης στον καφέ σας με το σιρόπι σφενδάμου είναι καλό για το καρδιαγγειακό σύστημα και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μερικά κιλά.


Μια νέα μελέτη δείχνει ότι η αντικατάσταση της επεξεργασμένης ζάχαρης στον καφέ σας με το σιρόπι σφενδάμου είναι καλό για το καρδιαγγειακό σύστημα και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μερικά κιλά. Τουλάχιστον, σε σύγκριση με πιο τυπικά επεξεργασμένα σάκχαρα. Αυτό ανακάλυψαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Laval αφού ολοκλήρωσαν μια μελέτη που συνέκριναν τα δύο.

«Όταν καταναλώνετε σιρόπι σφενδάμου, έχετε λιγότερες επιβλαβείς επιπτώσεις σε πολλούς παράγοντες», δήλωσε ο André Marette, από το Πανεπιστήμιο Laval. «Πρώτον, το κοιλιακό σας λίπος μειώνεται. Είδαμε επίσης μείωση της αρτηριακής πίεσης, μια μικρή μείωση αλλά και πάλι σημαντική. Και είδαμε επίσης βελτίωση στον έλεγχο της γλυκόζης ή στον γλυκαιμικό έλεγχο, που είναι πολύ σημαντικό εάν θέλετε να αποτρέψετε την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2».

Το σιρόπι σφενδάμου είναι τόσο ευέλικτο όσο κάθε γλυκαντικό:

  • Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πλιγούρι βρώμης και δημητριακά
  • Μπορείτε να ψήσετε με αυτό, να φτιάξετε πίτες ή οτιδήποτε άλλο.
  • Για πολλούς, η γεύση είναι πολύ καλύτερη από την απλή λευκή ζάχαρη.

Ο Marette είπε ότι θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να μειώσουν την κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης. “Φυσικά υπάρχουν και άλλες επιλογές εκεί έξω, αλλά πιστεύουμε ότι τα φυσικά γλυκαντικά είναι ο καλύτερος τρόπος”, είπε. Είναι πολύ καλά νέα για τους παραγωγούς. Η παγκόσμια αγορά για το σιρόπι σφενδάμου βρίσκεται σε άνοδο, κάτι που είναι προφανώς καλό για τους παραγωγούς».

Η έρευνα είδε 42 υγιείς αλλά ελαφρώς υπέρβαρους ενήλικες να καταναλώνουν είτε δύο κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου είτε σιρόπι σακχαρόζης σε δύο φάσεις τεσσάρων εβδομάδων. Στη συνέχεια, τα υποκείμενα θα άλλαζαν ουσίες για την τελευταία φάση. Τα ευρήματα της μελέτης ότι το σιρόπι σφενδάμου είναι καλύτερο για το καρδιαγγειακό σύστημα οδήγησαν τους ερευνητές να ενδιαφέρονται να επαναλάβουν τη μελέτη σε άτομα με υπέρταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

7 υγιεινές τροφές που πρέπει να αποφεύγετε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος

Υπό αμφισβήτηση οι συστάσεις που υπονοούν ότι όλες οι πηγές σακχάρων που περιέχουν φρουκτόζη ενέχουν τον ίδιο κίνδυνο

Μπορούμε να καταναλώνουμε ζάχαρη καθημερινά;

Τι επιδόρπιο να επιλέξετε μετά από ένα βαρύ γεύμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon