Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σιρόπι Καραμέλας: Πώς να το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι

Σιρόπι Καραμέλας: Πώς να το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι

Σιρόπι Καραμέλας: Για να φτιάξετε σιρόπι καραμέλας στο σπίτι, χρειάζεστε λίγα βασικά υλικά και απλά βήματα. Αυτό το σιρόπι είναι ιδανικό για να γλυκάνετε τον καφέ σας, το παγωτό ή ακόμα και για να το προσθέσετε σε κέικ και γλυκά.


Για να φτιάξετε σιρόπι καραμέλας στο σπίτι, χρειάζεστε λίγα βασικά υλικά και απλά βήματα. Αυτό το σιρόπι είναι ιδανικό για να γλυκάνετε τον καφέ σας, το παγωτό ή ακόμα και για να το προσθέσετε σε κέικ και γλυκά. Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και το αποτέλεσμα εκπληκτικό!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (κανονική ή ελαφριά)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • Μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  1. Ξεκινήστε βάζοντας τη ζάχαρη και το νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Μην ανακατεύετε ξανά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει.
  2. Αφήστε το μείγμα να βράσει για 4-5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Να προσέχετε να μην καεί η ζάχαρη, γιατί το σιρόπι μπορεί να πικρίσει.
  3. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε με προσοχή την κρέμα γάλακτος (προσοχή γιατί το μείγμα θα φουσκώσει). Ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Προσθέστε το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι, αν το επιθυμείτε. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα λείο και παχύρρευστο σιρόπι.
  5. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς πριν το χρησιμοποιήσετε. Αν το θέλετε πιο πυκνό, αφήστε το να κρυώσει περισσότερο.

Αυτό το σπιτικό σιρόπι καραμέλας μπορεί να φυλαχτεί σε ένα γυάλινο βάζο ή μπουκάλι στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες. Προσθέστε το σε κάθε γλυκό που θέλετε να απογειώσετε με γεύση καραμέλας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καραμελωμένη τάρτα με αχλάδι και αμύγδαλο

9 toppings για τηγανίτες που θα απογειώσουν το πρωινό σας

Εύκολη συνταγή για cheesecake κολοκύθα! 

Φτιάχνοντας σπιτικό γλειφιτζούρι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιλογές θαλασσινών που βοηθούν την καρδιά – και τον πλανήτη μας 

Τα θαλασσινά είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία συμβάλλουν στην υγιή λειτουργία της καρδιάς. Ταυτόχρονα, επιλέγοντας βιώσιμες πηγές θαλασσινών, μπορούμε να μειώσουμε την περιβαλλοντική μας επίπτωση.

Πώς να διατηρήσετε τα αβοκάντο σας φρέσκα

Αβοκάντο: Τα αβοκάντο ωριμάζουν γρήγορα και μπορεί να χαλάσουν αν δεν αποθηκευτούν σωστά. Ακολουθούν οι καλύτεροι τρόποι για να τα διατηρήσετε φρέσκα

Γιατί να καταναλώνετε σταφίδες πριν τον ύπνο;

Σταφίδες: Η κατανάλωση σταφίδας πριν τον ύπνο μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη, όπως η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, η ενίσχυση της μελατονίνης, η μείωση του οξειδωτικού στρες και η υποστήριξη της πέψης.

Η μπανάνα αποτρέπει την χειμερινή κατάθλιψη;

Μπανάνες: Μπορούμε να τις εντάξουμε στη διατροφή μας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, για να βελτιώσουμε τη διάθεση και να αποτρέψουμε την κατάθλιψη. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά του, βιταμίνη Β6, τρυπτοφάνη και αντιοξειδωτική δράση.

Δίαιτα iDip: Τι είναι και πώς βοηθάει στην απώλεια βάρους. 

Δίαιτα iDip: Αυτός ο τρόπος διατροφής έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τον μεταβολισμό και προάγει την καύση λίπους, διότι επιτρέπει στο σώμα να χρησιμοποιεί τα αποθέματα λίπους ως κύρια πηγή ενέργειας.

Ζυμαρικά φούρνου σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα

Close Icon