Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σεφ προτείνει τρόπο για να τρώμε την πίτσα

Σεφ προτείνει τρόπο για να τρώμε την πίτσα


 Χέρι, μαχαιροπίρουνο ή μήπως κάπως αλλιώς;

Αν η πίτσα τρώγεται με το χέρι ή το μαχαίρι και το πιρούνι παραμένει ένα διαχρονικό και δισεπίλυτο δίλημμα της γαστρονομίας. Και η αλήθεια είναι πως θα βρεις πολλούς υποστηρικτές σε κάθε πλευρά.


Άλλοι λένε πως ο σωστός, παραδοσιακός και αυθεντικά ιταλικός τρόπος είναι με το μαχαιροπίρουνο. Ξεκινώντας από την τριγωνική «μύτη» του κομματιού και φτάνοντας ως το «στεφάνι» της ζύμης.

Άλλοι πάλι απορρίπτουν τέτοιες τυπικότητες και ισχυρίζονται πως μόνο με το χέρι παίρνεις την πραγματική εμπειρία. Και το φτάνουν τόσο μακριά που μας λένε πως όλοι θα γελάσουν μαζί σου αν τη γευτείς με μαχαιροπίρουνο.

Τη λύση στο δίλημμα έχει ο Anthony Bruno, γνωστός σεφ και ιδιοκτήτης της Anthony’s Coal Fired Pizza, που μας λέει πως ο τρόπος που προτείνει αυτός στους πελάτες του είναι να διπλώνουν το κομμάτι, κάνοντάς το ρολό.

«Δεν είναι μπριζόλα, είναι κομμάτι πίτσας», εξηγεί, «θα πάρεις το κομμάτι και θα το τυλίξεις σαν ρολό. Τώρα μπορείς να το φας». Αυτό γίνεται τόσο για να μη χυθούν τα υλικά, όσο και για να μην ακουμπά το σαγόνι σου πάνω στο λιωμένο τυρί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon