Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σαρδέλες κάπαρη: Σαρδέλες φούρνου με κόκκινη πιπεριά και σάλτσα κάπαρης συνταγή 

Σαρδέλες κάπαρη: Σαρδέλες φούρνου με κόκκινη πιπεριά και σάλτσα κάπαρης συνταγή 

Σαρδέλες κάπαρη: Οι σαρδέλες έχουν υψηλή διατροφική αξία αφού είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, όταν καταναλώνεται με το κόκαλο αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D.



Οι σαρδέλες έχουν υψηλή διατροφική αξία αφού είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, όταν καταναλώνεται με το κόκαλο αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D. Η προσφορά της σαρδέλας δε τελειώνει εδώ, περιέχει επίσης βιταμίνη Β12, σελήνιο και σίδηρο. Περιέχουν επίσης μεγάλη ποσότητα ω-3 και ω-6 λιπαρών, που η κατανάλωση τους έχει συνδεθεί με καρδιαγγειακά οφέλη.

Συστατικά:


  • 8 φρέσκες σαρδέλες, καθαρισμένες και αλεσμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψημένη και ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, ξεπλυμένη και κομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο : Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο σας στους 400°F (200°C).
  2. Ετοιμάστε τις σαρδέλες : Ξεπλύνετε τις σαρδέλες με κρύο νερό και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας. Αραδιάζουμε τις καθαρισμένες σαρδέλες σε μονή στρώση σε ταψί.
  3. Φτιάχνουμε τη σάλτσα : Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψητή κόκκινη πιπεριά, την κάπαρη, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και την αποξηραμένη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά για να δημιουργηθεί μια αρωματική σάλτσα. Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση.
  4. Ντύστε τις σαρδέλες : Ρίξτε τη μισή από την κόκκινη πιπεριά και τη σάλτσα κάπαρης πάνω στις σαρδέλες, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί. Κρατήστε την υπόλοιπη σάλτσα για το σερβίρισμα.
  5. Ψήσιμο : Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να ξεφλουδίσουν οι σαρδέλες. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο τα τελευταία 5 λεπτά για μια ελαφρώς τραγανή υφή.
  6. Σερβίρετε : Μετά το ψήσιμο, μεταφέρετε προσεκτικά τις σαρδέλες σε πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύστε με την κρατημένη κόκκινη πιπεριά και σάλτσα κάπαρης και γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
  7. Απολαύστε : Σερβίρετε τις ψητές σαρδέλες με ψωμί κρούστας ή πάνω από ένα κρεβάτι με χόρτα για ένα απολαυστικό γεύμα. Αυτό το πιάτο συνδυάζεται καλά με ένα τραγανό λευκό κρασί, καθιστώντας το ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.

Αυτή η συνταγή για ψητή σαρδέλα δεν είναι μόνο απλή στην παρασκευή της, αλλά γεμάτη με γεύσεις που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του ψαριού σε συνδυασμό με την πικάντικη σάλτσα. Απολαύστε αυτό το υγιεινό και νόστιμο γεύμα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το αγαπημένο γλυκό bounty χωρίς συντηρητικά

Καρύδια: Η ιδανική επιλογή σνακ για διαρκή ενέργεια

Πώς να φτιάξετε μια πεντανόστιμη αλευρόπιτα με σπανάκι και φέτα

Ένας ισχυρός σύμμαχος στη θεραπεία της παχυσαρκίας και του διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon