Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σαρδέλες κάπαρη: Σαρδέλες φούρνου με κόκκινη πιπεριά και σάλτσα κάπαρης συνταγή 

Σαρδέλες κάπαρη: Σαρδέλες φούρνου με κόκκινη πιπεριά και σάλτσα κάπαρης συνταγή 

Σαρδέλες κάπαρη: Οι σαρδέλες έχουν υψηλή διατροφική αξία αφού είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, όταν καταναλώνεται με το κόκαλο αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D.


Οι σαρδέλες έχουν υψηλή διατροφική αξία αφού είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, όταν καταναλώνεται με το κόκαλο αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D. Η προσφορά της σαρδέλας δε τελειώνει εδώ, περιέχει επίσης βιταμίνη Β12, σελήνιο και σίδηρο. Περιέχουν επίσης μεγάλη ποσότητα ω-3 και ω-6 λιπαρών, που η κατανάλωση τους έχει συνδεθεί με καρδιαγγειακά οφέλη.

Συστατικά:

  • 8 φρέσκες σαρδέλες, καθαρισμένες και αλεσμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψημένη και ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, ξεπλυμένη και κομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο : Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο σας στους 400°F (200°C).
  2. Ετοιμάστε τις σαρδέλες : Ξεπλύνετε τις σαρδέλες με κρύο νερό και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας. Αραδιάζουμε τις καθαρισμένες σαρδέλες σε μονή στρώση σε ταψί.
  3. Φτιάχνουμε τη σάλτσα : Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψητή κόκκινη πιπεριά, την κάπαρη, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και την αποξηραμένη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά για να δημιουργηθεί μια αρωματική σάλτσα. Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση.
  4. Ντύστε τις σαρδέλες : Ρίξτε τη μισή από την κόκκινη πιπεριά και τη σάλτσα κάπαρης πάνω στις σαρδέλες, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί. Κρατήστε την υπόλοιπη σάλτσα για το σερβίρισμα.
  5. Ψήσιμο : Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να ξεφλουδίσουν οι σαρδέλες. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο τα τελευταία 5 λεπτά για μια ελαφρώς τραγανή υφή.
  6. Σερβίρετε : Μετά το ψήσιμο, μεταφέρετε προσεκτικά τις σαρδέλες σε πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύστε με την κρατημένη κόκκινη πιπεριά και σάλτσα κάπαρης και γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
  7. Απολαύστε : Σερβίρετε τις ψητές σαρδέλες με ψωμί κρούστας ή πάνω από ένα κρεβάτι με χόρτα για ένα απολαυστικό γεύμα. Αυτό το πιάτο συνδυάζεται καλά με ένα τραγανό λευκό κρασί, καθιστώντας το ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.

Αυτή η συνταγή για ψητή σαρδέλα δεν είναι μόνο απλή στην παρασκευή της, αλλά γεμάτη με γεύσεις που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του ψαριού σε συνδυασμό με την πικάντικη σάλτσα. Απολαύστε αυτό το υγιεινό και νόστιμο γεύμα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το αγαπημένο γλυκό bounty χωρίς συντηρητικά

Καρύδια: Η ιδανική επιλογή σνακ για διαρκή ενέργεια

Πώς να φτιάξετε μια πεντανόστιμη αλευρόπιτα με σπανάκι και φέτα

Ένας ισχυρός σύμμαχος στη θεραπεία της παχυσαρκίας και του διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon